Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Čekám druhé, termín 13.3. Jsem v 16. týdnu, bohužel screening pozitivní, ve středu jdu na odběr plodove vody. První těhotenství bylo pohodove, nic na mně nebylo vidět. Teď mám břicho jak s dcerou v 8. měsíci, prsa velký (normálně jsem letiště
), do ničeho se nevejdu, tak řeším, co a kde si koupit. Jsem na neschopence a nakonec jsem ráda, protože jsem ráda, že vůbec chodím.
@Bufanda píše: Čekám druhé, termín 13.3. Jsem v 16. týdnu, bohužel screening pozitivní, ve středu jdu na odběr plodove vody. První těhotenství bylo pohodove, nic na mně nebylo vidět. Teď mám břicho jak s dcerou v 8. měsíci, prsa velký (normálně jsem letiště), do ničeho se nevejdu, tak řeším, co a kde si koupit. Jsem na neschopence a nakonec jsem ráda, protože jsem ráda, že vůbec chodím.
Určitě to bude ok.zrovna tuhle rikala moje Mudr kdyz jsem se ptala proc jdu na genetiku,když se synem v roce 2010 me tam neposlali, tenkrat jsem si mysllela,že genetika je jen pro ty co mají nějaké potíže.Tak mi vysvetlila ,že teď už opustila od screeningu,že ma falešné výsledky a posílá jen na genetiku.pujdu i ted znova.18.10. To jsem tuším 21+0
@finduska Ono právě odběr se dělá v 16. týdnu, 2 týdny trvá vyhodnocení, aby se to stihlo do 21. týdne, pak už nelze ukončit. Já doufám, že to bude v pořádku a že to dělá jen můj věk. Dr nás poslal i do Prahy na kontrolní UZ, i genetiku máme za sebou.
@finduska Jak to myslíš? Měla jsem špatné hodnoty v odběru krve ve 12. týdnu, dr nás nahnal do Prahy do Gennetu. Tam UZ dobrý, pak jsme si popovídali s genetickou, vše nám vysvětlila a doporučila odběr plodove vody. Odběr krve v 16. týdnu opět asi špatný, takže zítra jdeme na tu vodu.
Myslela jsem právě jak dopadlo utz,to je v poradku,tak to bude určitě ok.
@finduska Doufáme. Moc se mi do toho odběru nechce, ale zase chceme vědět, že je vše ok. Od zítra do pátku mám v plánu jen ležet.
Mě vyšly špatné hodnoty tripl testu a už mě to zařadilo na pozivní screening. Poslali nás až do Č.Budějovic minulý týden, tam nám vysvětlila, jak to je, podle UZ je tam krásné miminko, no a holčička teda, takže třetí holčina, hlavně budu ráda, když bude v pořádku a bude to ďáblík jak ta prostřední nyní 9měsíční. Odebrali mi krev na tři syndromy, plodovou vodu jsem nevolila, když to bylo na UZ dobré, termín mi tam taky posunuli na 12.3., podle PM má být 4.3., ale je už od začátku mimčo o týden menší.
Už to mám za sebou, odebrání bylo ok, jen bolest poté, museli jsme ještě zůstat čtvrt hodiny v čekárně a to už jsem měla dost, chtěla jsem do postele, k autu jsem byla ráda, že jsem došla. Doma už potom ok. Dnes mi zavolají první výsledky. Nám nikdo nic neřekl, dle UZ taky vše v pořádku, ale manžel chtěl mít jistotu a i já.
Já jsem si myslela, že většina doktorů dnes již tripple test nedělá, právě proto, že často přinášel falešně pozitivní výsledky. Zároveň jsem si myslela, že se genetika dělá do max. 14+0 (tedy u mě to tak také bylo), aby měl člověk čas to ještě případně ovlivnit, a pak se případně řeší další testy, pokud je nějaký problém. Ale později? Stejně stoprocentní jistotu nepřinese nic. Zaprvé může screening přinést pozitivní výsledek a může se narodit zdravé dítě, nebo naopak může být super výsledek a později se pokazit něco, co se nepředvídalo. Podle mě je potřeba přemýšlet pozitivně a věřit přírodě, že si s tím poradí
.
To jo. Je to asi u každého doktora jinak. Já měla u předchozího těhotenství vše úplně dobré. Až ted jen toto.
Tak co holky? Jak se vám daří ? Kolik už jste přibrali na váze?
![]()
@muertik zatím dobrý 17tt 1,8kg. Bojím se ,že to bude horší.
Tak prsa mi narostly taky.uz mam o 10cm vic na obvod
(No pres pr..l mam teda taky uz o7cm vic
)