Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@muertik Docela mě ta představa zasáhla a koukala jsem na netu na různé informace o takových situacích…bohužel nejsi ani první ani poslední, kdo se ocitl v takové situaci, docela doporučuji zkusit vlézt na nějakou diskuzi, která se tímto tématem zabývá a pobavit se s holkami/ženami, které řešily to samé (pokud je komunikace o tvé bolesti tvým způsobem uvolnění).
A to vše nyní nalezli pomocí velkého ultrazvuku?
@terezahansalova Ahoj, určitě je tu několik prvorodiček. A bříško i vše ostatní je strašně individuální…já mám pupík obrovský a dnes jsem už cítila pohyby i na horní straně pod žebry (dosud jen dole u močáku). Parametry prcka teď aktuálně neznám - další kontrolu mám až za dva týdny.
@pindulinka89 v diskuzi už jsem
ano, prvni screening negativni, vse v pořádku.. Teď druhy screening(velky ultrazvuk) a takováhle rána ![]()
@muertik No on se ten plod uvnitř vyvíjí, takže takové změny jako popisuješ bohužel mohou nastat a být diagnostikovatelné až později. Lékaři musí vědět, co dělají. Předpokládám, že vše jste spolu řádně a důkladně probrali a my určitě nebudeme chytřejší. Těžko ti pomůžeme jinak, než milými utěšujícími slovy, těch není nikdy nadbytek.
@muertik aha,myslela jsem že druhatko.Nicmene určitě pak zjistí co jsem tak pochopila z deníčku a témat (cetla jsem to hodně pred 3tydny kdyz me hospitalizovali a hrozili potratem) a jeste ted se bojím dnes jsem 22+2 jeste 12 dni mi chybi.
Takze co jsem vycetla tak pak zjisti a daji pitevni zpravu,tim padem pak muzes s nekym probrat moznosti/duvody a co a jak. Urvite to byla nahoda
a opakocat se to nebude
@finduska píše:
@muertik aha,myslela jsem že druhatko.Nicmene určitě pak zjistí co jsem tak pochopila z deníčku a témat (cetla jsem to hodně pred 3tydny kdyz me hospitalizovali a hrozili potratem) a jeste ted se bojím dnes jsem 22+2 jeste 12 dni mi chybi.
Takze co jsem vycetla tak pak zjisti a daji pitevni zpravu,tim padem pak muzes s nekym probrat moznosti/duvody a co a jak. Urvite to byla nahodaa opakocat se to nebude
Mě doktorka řekla, že se nikdy nedozvím proč to tak je. Že se to prý prostě stává
@muertik ahoj, moc me tva zprava zasahla a je mi to moc lito
drz se holka zase bude dobre.
Jedine pozitivni je, ze je tady aspon ta moznost se to diky utz dozvedet a tehu tak jeste ukoncit.
Muzu se zeptat zda v rodine mate nejake vyvojove vady ![]()
@muertik píše:
@marunnka nemáme
Tak to ta priroda bohuzel nekdy pomota ![]()
Priste uz urcite bude vse v poradku ![]()
Ahoj holky, tak se k vám muzu už konečně taky přidat a začít se tesit
termín porodu mám 24.3.
Poslední měsíc a půl jsme si teda uzili
nejdriv pozitivni screening, riziko downa, odběr choriovych klků. Down naštěstí nepotvrzen. Čekání na celkove výsledky a zjištění, ze nás maly klucina ma mikroduplikaci na 22 chromozomu s velmi variabilními projevy od poruch chování, poruch reci, srdeční vady, urogenitalni vady, malformace obličeje. Jsou, ale i lidi, co to mají a nemají žádné projevy. Takže nervy, testovali nás jestli to zdědil od nás. Nezdedil. Takže návštěva prvního Genetika, který na nás vychrlil všechno co muze byt a my teď před rozhodnutím, co teď. Byli jsme na tom spatne, nechtěli jsme dávat malého pryc. Tak jsme navštívili další dva doktory, kteří malyho na ultrazvuku sledovali horem a spodem a řekli ze je maly po fyzické stránce naprosto v poradku a ze tu mentální proste nikdy nevime. A protože proste nevime, jak se ta genetická vada muze projevit, Tak jsme se rozhodli, ze budeme verit, ze bude maly zdravy a už se na nej moc tesime!! Doufám, ze nevadi, ze jsem se tu tak vypovidala
Snad ostatni maminky tady mají pohodové těhotenství ![]()
@Winieu
nevadi.A určitě to bude v pořádku. ![]()
Jinak pohodove, já třeba musim uz mesic lezet 14 dni jsem byla i v nemocnici a mam za sebou operaci-cerklaz.Vše stredu jdu na kontrolu to budu 23+0.Celkem mi chybi 11 dni do 24tt kdy ze me spadne obava z potratu. Ale doma se o mě pěkně starají ![]()
@finduska píše:
@Winieu![]()
nevadi.A určitě to bude v pořádku.
Jinak pohodove, já třeba musim uz mesic lezet 14 dni jsem byla i v nemocnici a mam za sebou operaci-cerklaz.Vše stredu jdu na kontrolu to budu 23+0.Celkem mi chybi 11 dni do 24tt kdy ze me spadne obava z potratu. Ale doma se o mě pěkně starají
Tak to budu držet neskutečně palečky, ať je všechno v poradku! To musí byt narocny porad lezet. Ale kvůli miminko cokoli ze? A je super, ze se doma staraji ![]()
Ahoj holky je to normální celý den necítít pohyby miminka? Jsem ve 22 týdnu včera celý den a od rána zatím taky ne
Ahoj, chtěla bych se k vám přidat
Termín mám 28.3., dnes jsem 19+0. Ze začátku bylo všechno super, prvotrimestrální screening mi vyšel nádherně, doktorka mě chválila, že mám krásné výsledky a že je na nich hned vidět, že jsem mladá maminka
Nicméně tripple test mi vyšel šíleně, sice negativně, ale vysoké riziko 1:25 na Smith Lemli Opitzův syndrom. Mám nízký estriol a ten prý může poukazovat na toto nemocnění (dále jsem měla psáno že zvýšené HCG, ale na internetu jsem si hledala tabulky kolik má být HCG v určitých týdnech a byla jsem přesně uprostřed těch daných hodnot, tak nechápu
). Šok jsem měla šílený, já i přítel máme veliké rodiny a nejzávažnější nemoc byly 2 rakoviny, jinak pouze vysoký tlak, žádné potraty, natož nějaké genetické vady a jsme oba mladí, já 22, přítel ještě mladší. Včera jsem riskla odběr plodové vody, takže teď budu 2-3 týdny čekat a doufat, že všechno bude ok
Jinak to má být holčička, i když to není 100%. Fotka je ze screeningu ze 13. týdne, teď už se tak dobře do záběru nevejde ![]()
@Winieu Ahoj, nás taky strasili. Před měsícem jsem byla na odběru plodove vody a,vše v pořádku, i na utz. Věř, že je malé v pořádku.