Březnovky 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14396
10.1.16 14:03

@Katka93 dej pak vědět. Stejně státní správa nefunguje dobře. Ideální by bylo nahlásit změnu TP na občanku a zbytek by se jim mělo všude automaticky aktualizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.1.16 17:14

@Katka93 Tyhle změny se nikde neaktualizují :-( Měnila jsem postupně bydliště a pak po pár letech ještě rodinný stav a jméno. Všechno jsem si musela oběhat a obvolat, bylo toho fakt hafo :roll: Některé doklady k motorkám mám ještě na starou adresu a staré jméno, až mě s tím někde chytnou, bude zle :mrgreen:

@Saffiraa Aha, já měla za to, že v Berouně je… Ještě jsem na porod zvažovala Příbram, ale tam by mě od nás sanita asi nevezla a navím to asi vzdám. Přeci jen Apolinář v Praze je pro diabetičky taková jistotka, jedna z porodnic, kde se kvůli cukrovce neplaší a nevyvolává porod před termínem. Navíc se teda bojím, že bych nestihla dojet.

A ráda bych, aby se porod zase rozběhnul večer, ideálně až bude malá spát, aby nebyly scény s loučením a odjezdem… A taky by teda už byl manžel doma z práce a bylo by to podstatně jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
10.1.16 17:39

@Suzuveverka A co ty Hořovice? Mám 3 kamarádky, které tam rodily a byly moc spokojené. Ale záleží odkud jsi, abys to neměla zbytečně daleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.1.16 17:47

@Saffiraa Dostupnější je asi ta Příbram, je to po dálnici. No uvidím, musím se dokopat a napsat jim mejla, jak se tváří na těhotenskou cukrovku. Nakonec první porod se mi povedl přirozený i u Apolináře, tak jsem trochu na vážkách, jestli riskovat dohady s doktorem kvůli vyvolávání, nebo to zkusit znova v Praze. Registraci u Apolináře mám, ale co jsem se ptala, tak pak stejně není problém rodit mimo Prahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
10.1.16 17:51

@Suzuveverka Jasně, tak uvidíš, jak to všechno vyjde. :) Já jsem pomalu začala chystat věci pro mimčo a dnes jsem se stavila na nákupu v DM a nechala jsem tam přes dva a půl tisíce, ale snad z drogerie mám vše, i do zásoby. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.1.16 17:53

@Saffiraa Jo, tohle je mazec… Věci pro mimino, věci pro sebe do porodnice a tisíce lítaj :roll: I teď, když jdu do DM pro plíny a nějaké další věci, tak je to vždycky nákup za tisícovku, a to se snažím maximálně využít ten jejich baby bonus a kupovat ve slevách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
10.1.16 19:24

@Suzuveverka Já to mám přesně naopak. Pojedu z Prahy rodit do Hořovic :-). Zkoušeli jsme s přítelem dojezd a bylo to necelých 35 min a to jsme jeli „výletním“ tempem, takže to bude snad v pohodě. Když jsme si byli prohlídnout porodnici byla tam s námi maminka s cukrovkou a té říkali že s nimi jednají úplně stejně jako s ostatními maminkami, jen v případě potíží to řeší. Já ale o cukrovce nic nevím, tak to nedokážu posoudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.1.16 19:46

@Dancing27 Já pořád váhám :-) Z okolních porodnic by připadala v úvahu Příbram, ale tam se to prej nějak kazí a „alternativní matky“ musí víc bojovat. Hořovice jsou zhruba stejně daleko, ale po horších cestách a teď aktuálně jsem na ně žádnou referenci neslyšela. Docela dobrý je prý teď Rakovník, ale to už je asi pro mě daleko.
Ono by to asi i znamenalo jezdit tam pak na konci po 38tt do poradny, moje doktorka nemá monitor se záznamem a na konci těhotenství mě předává porodnici. Musela bych to nějak skloubit s dia poradnou, kterou mám zase u Apolináře.
No a dost významný strašák pro mě je i doba dojezdu :mrgreen: I doktorka už mě varovala, že pokud bude miminko v dobré poloze a porod se rozjede podobně jako ten první, tak porodím nejspíš doma. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.16 20:08

Děkuji všem :-) 19.1. jdu na kontrolu a to už budeme řešit mateřskou. Řeknu doktorovi, že chci jít 6 týdnů před termínem. Když vidím, že u vás to jde, tak snad to napíše bez přemlouvání i mně. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
10.1.16 20:16

@Suzuveverka Nj není to jednoduchý. Já jsem na Hořovice slyšela zatim samou chválu, tak uvidíme. Moje Dr. naštěstí monitor má, takže do porodnice až opravdu k porodu. Stejně není tak důležité kde člověk porodí, hlavně ať je vše v pořádku a mimi zdravé ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
10.1.16 20:27

Já jsem naopak ráda, že do porodnice začnu chodit už na konci ledna. Vše si tam vyřídím, oni mě i můj chorobopis dobře poznají. Vyhovuje mi to. Jen aby už byla Mája zdravá a mohla chodit do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
10.1.16 20:27

Je tu mezi vami maminy nekdo, kdo bude rodit v Havlickove Brode? Pripadne kdo z vas tam rodil. Cetla jsem jen samou chvalu. Sice to mam nejbliz do Kolina, ale ten se mi vubec nelibi. Do HB to mame cca hodinu cesty, cehoz se taky bojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.1.16 20:39

@Dancing27 Na to bych se taky musela zeptat, jak to je, když mě doktorka chce dva týdny před termínem předat porodnici. Posledně jsem měla všechno u Apolináře - monitory, dia poradnu i poradnu, tak to bylo v pohodě, oběhla jsem si všechno v jeden den.

@Capelucita Když si vzpomenu, co jsem vyplňovala za stohy papírů, tak bych si je taky nejradši vyzvedla už v lednu, abych to stihla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
10.1.16 20:44

@Suzuveverka to mas furt dobry :-) ja stihla vybrat mysim 5× 11500:-(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
10.1.16 20:51

@Capelucita @Suzuveverka Něco na tom bude :). V těch Hořovicích to řeší tak, že tam jedeš na vyšetření v 36tt a oni tam s tebou ty papíry rovnou řeší.

Teď jsem zažila s přítelem vtipný okamžik :-). Jelikož jsem nastydla tak ležím a při otáčení mi ruplo v zádech, trochu jsem „hekla“ a on přilítl, prý „Co je? Ještě je brzo ne?“ Úplně hotový :-), nevím co bude dělat za měsíc :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí