Poradna duly
Jana Čurdová
@Katka93 V DM jsem udělala velký nákup (pleny, ubrousky, mycí emulzi Sebamed, Bi-oil, Bepanthen, přebalovací podložky, vložky do podprsenky, Lovelu, atd…). Ale zase mám zásobu ![]()
@Katka93 Tam kde jdem rodila dudlíky neřešili, dokonce některým maminkám doporučily, ať ho co nejdřív seženou. U malé, když jsem ji jednou musela nechat u sester a jít k doktorce, tak jak nenašli dudlík, dali jí do pusy palec
Ona byla řvounek už v porodnici a pořád se chtěla chovat.
@Suzuveverka Mates ma 9 mes, od 1.2. jdu an MD - takze jsem fat vycerpala jen naproste minimum:-) se am proste zadarilo ![]()
ja chodim do hokny od druheho tydne po porodu:-)
@kuklisek Jo tak, tak tos opravdu nic nevyčerpala. Ty bláho, děti rok od sebe, to by mě asi odvezli ![]()
@jitam Ahoj
No vidíš, to mě nenapadlo si o ně říct, když tam půjdu na monitor.. Děkuju za radu ![]()
Holky, berete si do porodnice nějaké kojící košilky? Já mám doma dvoje od sestry, ale ty vypadají fakt hrozně.. Nevím, jestli mám shánět nějaké spešl, nebo používat ty nemocniční? Stejně budou asi hned špinavé, co? Mám doma jednu na propínání, ale není natahovací, takže teď se do ní nevlezu a po porodu asi taky nee.. Mám ještě bavlněné natahovací na ramínka, ale ty mi zas přijdou do porodnice moc „ložnicové“.. Jak to budete dělat vy? ![]()
@Slunko7 dky za tip, zítra tam vběhnu a konečně něco pořídím
@Martinabébé určitě nemocniční
já si sebou teda vzala i dvě kojící košile domova, ale akorát bych je tam zničila, tak jsem je nepoužila… Měnila jsem košili i dvakrát denně… Hrozně mi tekla prsa a krvi se člověk taky neubrání…
@Suzuveverka Tak to my měli v porodnici nějaké papíry co a jak a bylo tam napsané i to, že dudlik ne…ale mě to bylo jedno… Kdyby fakt nešlo kojení, tak bych ho nedávala, ale malý neměl problém…a kolikrát jsem byla za dudlik fakt šťastná, protože to byla jistota utěšení… Ale on byl syn vždycky pohodář…nevím co je to neutišitelný pláč… Takže si to určitě užiju teď s princeznou ![]()
@Suzuveverka no jestli vydrzime do terminu, tak presne 11 mes
Mudra strasi, ze to bude vyrazne drive
Mates je nastesti milionove, neustale vysmate, hodne a spave dite…taze diky bohu za neja modlim se aby i druhe bylo takove
bo se chcu vratit do prace…
@Martinabébé Měla jsem pro jistotu dvě svoje noční košile, ale radši jsem používala erár, je to hned špinavé.
@Katka93 Já na malou na začátku používala nějaký Ecover pro alergiky, ale ona byla hrozná citlivka. Pak mi známá doporučila českou Missivu, Permon se jmenuje ten prostředek na praní, a taky dobrý. Z německa nevím, to máme dost daleko ![]()
A doufám, že neutišitelný pláč si neužiješ, to je totiž opravdu peklo
Malá mi první tři měsíce řvala nonstop, mohla jsem dělat co jsem chtěla, jediné, kdy neřvala bylo, když jsem ji měla v náručí a chodila nebo se houpala na balonu. Na palici, hlavně proto, že nesnesla nikoho jiného, než mě, takže jsem jela jak robot ![]()
@kuklisek No malá je spíš malý tyran, než pohodář, až od toho roku to začalo být k přežití… Návrat do práce bych brala taky, ale pořád si říkám, že do těch dvou let bych asi doma vydržet měla. Ochotného hlídače v rodině nemáme a o péči v jeslích a podobných zařízeních si myslím svoje. Malá je mamánek, ale od těch dvou už by asi na dopoledne nějakou tu miniškoličku zvládla.