Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky… Já se poslední dny cítím hrozně
jsem taková malátná, unavená, často mi tvrdne břicho, skoro nonstop pobolívá podbřišek… Rapidně se změnily pohyby, ze dne na den jsou mnohem slabší a méně časté… Už vážně přemýšlím, jestli si pro klid duše nezajedu na pohotovost… Ale na druhou stranu si říkám, že bych si asi potřebovala jen odpočinout…teď toho mám dost, prodávám věci pozsynovi a je toho snad tuna… On mě taky nenechá zrovna odpočinout…no už se těším na víkend, bude u našich
no a jak by jste to řešily vy? Jeli by jste na pohotovost? Nechci zbytečně plašit…když mi vlastně nic pořádně není…
@jitam tímto se omlouvám tobě, protože jsem včera nezvládla dojít na poštu… Balíček posílal manžel až dnes, tak až dorazí srpráce, pošlu foto podacího lístku… ![]()
@Katka93 Katuš, zavolej si nebo zajdi spíš ke svému gynekologovi, udělá ti UTZ a budeš v klidu
@NikaKaa No můj gynekolog ordinuje jen v pondělí a ve čtvrtek od 16:00… Ale dělá právě i v porodnici, kam bych šla na tu pohotovost… Tak bych ho třeba zrovna chytla
no teď jsem dvě hodiny spala a cítím se lépe… Teď budu mít čtyři dny trochu volněji, tak snad to pomůže ![]()
@NikaKaa No můj gynekolog ordinuje jen v pondělí a ve čtvrtek od 16:00… Ale dělá právě i v porodnici, kam bych šla na tu pohotovost… Tak bych ho třeba zrovna chytla
no teď jsem dvě hodiny spala a cítím se lépe… Teď budu mít čtyři dny trochu volněji, tak snad to pomůže ![]()
@Katka93 Kdyby se mi nezdály pohyby dítka, asi bych zajela k doktorce. Taky mi bývá šoufl, občas i podbřišek bolí, jak pořád tahám malou, ale kopance dostávám pořádné, tak jsem v klidu.
@NikaKaa To tvrdnutí celého břicha ale nemusí bolet a nemusí být ani moc poznat
Mě se takhle asi povedlo větší část porodu „prošvihnout“ a i pak, když už jsem si teda všimla že rodím, jsem měla jen křížové bolesti, břicho nic.
@Suzuveverka jen cituji tu naši porodní asistentku, tvrdnutí toho břicha jsou stahy dělohy, asi nemusí bolet, to nevím
ale musí být pravidelné
@NikaKaa No oni to tak říkají, že musí pravidelně tvrdnout celé břicho, ale jsou i výjimky, kde to tak z nějakého důvodu nefunguje. Mě porodní asistentka v porodnici tvrdila, že když mě bolí jen záda, tak určitě ještě nerodím, na monitoru taky kontrakce takové nijaké a stejně se malá narodila
Ale v každém případě, kdybych měla nějaké pravidelné bolesti, tak bych v téhle fázi těhotenství mazala na kontrolu. Míň bych to asi řešila v době termínu porodu.
Mě břicho netvrdne, jen je citlivé a během odpo se ta bolest změnila, teď je to spíše jako opravdu silně zaražené prdy
. Malá dovádí jako obvykle a jinak mě nic netrápí. Uvidím co zítra, popř si skočím k dr. ať mám klid.
@monini79 To jsou zprávy, moc gratuluju a držím pěsti aby byly dětičky zdravé:-)V Ostravě mají dobrou neonatální péči, je jim dobře. Doma mám taky Štěpánka a i Elenka je krásné jméno ![]()
Dneska jsme byli na screeningu ve 31 týdnu a byla jsem pořádně překvapená. Miminko už váží - holky držte se - 2400 g, to odpovídá týdnu 34, jestli takhle poroste dál, tak snad chci rodit císařem…
Už potřetí nám doktor potvrdil holčičku, tak mu už po těch našich klucích věřím, dneska jsem to viděla i já:-) Bude to Stelinka. Obličej neukázala, tak opět fotku nemáme, minule i dneska doktor řekl že fotku příště, tak jsem mu na to řekla že příště si ji vyfotím už sama
, další ultrazvuk bude jen v ordinaci a tam nemá 3D. Vyzvedla jsem si papíry na mateřskou a příští týden končím v práci, já se tak těším ![]()
@Suzuveverka tak to by u me manzel nepochodil
prcka chtel hlavne on, tak musi kmitat…mimochodem ted uspaval a usnul asi s prckem:-) ![]()
Zdravím vás po dlouhé době,
dnes jsem byla na kontrole ve 30tt, váha odhad 1600g, malý už se otočil hlavou dolů takže snad už tak zůstane. Moje váha je +8kg, ty Vánoce se na mě nějak podepsaly a to se snažím nejíst moc sladkého ![]()