Březnovky 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
183
14.1.16 17:14

@Dancing27 Mě si na ÚP objednala na 15.2 že domluvíme mateřskou a po porodu mam zavolat, že domluvíme termín a přijdu aby mě vyřadila. Všude to je jiný :lol:
Jinak na ko jdu 20.1 tak jsem zvědavá :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
14.1.16 18:09

Ahoj holky, už jste tady probíraly co si sbalit s sebou do porodnice? Nemohly by tady nějaké zkušené mamči poradit? Na netu nějaké seznamy jsou, ale praxe je praxe :). Zkuste se trochu rozepsat kolik tašek a co do které balíte. Dík :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
14.1.16 18:42

@Samantha9 Záleží i na porodnici. Tam kde jsem rodila doporučují dvě tašky - jednu na sál, druhou pak na pobyt. Na sálech není moc místa.

Na sál jsem určitě měla ručník, košili, žinku, nahřívací lahev, jednorázové přebalovací podložky, porodnické vložky a kalhotky, nějakou svačinu (musli tyčka nebo něco takového) a malou lahev s vodou. A myslím že i deku, dula mě varovala, že tam může být chladněji a já při vyčerpání dost trpím na zimnice. Moc jsem toho ale nakonec nepotřebovala, akorát erární košile jim zrovna došly, tak jsem musela vytáhnout svoji. Župan jsem taky měla už na sál, na šestinedělí se tam pak přechází studenou chodbou.
Na šestinedělí mýdlo, kruh na sezení, boty do sprchy (ty nevím, jestli jsem je neměla už na sále…), vložky do podprsenky, moji běžnou kosmetiku. Pro mimino plínky. Jo a švetskový kompot jsem měla, funguje proti zácpě :-)
Doma jsem pak ještě měla nachystanou tašku s věcmi pro miminko na cestu domů, to by manžel samostatně připravit nezvládl, pro jistotu jsem to měla na jedné hromadě s autosedačkou, aby o to pořád zakopával a nezapomněl to pak doma :mrgreen:

Při balení jsem se řídila jak pokyny porodnice, tak zkušenostmi duly, takže jsem měla navíc pár věcí, které jsem nakonec svoje nepotřebovala - erár vložky, podložky, košile a podobně jsou, ale někdy jim dojdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
14.1.16 18:46

@Suzuveverka Paráda, díky a kde jsi rodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4776
14.1.16 20:00

@Samantha9 dostaneme seznam věcí na příštím předporodním kurzu, pokud budeš chtít, napíšu, myslím, že jak píše @Suzuveverka, v každé porodnici je to jinak, já budu rodit v Zlíně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
14.1.16 20:03
@monini79 píše:
@Capelucita chci se zeptat jaké homeopatika jsi užívala?

Ricinus 5 ch, 2× denně 5 bobulí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4776
14.1.16 20:05

@Suzuveverka s tou svačinkou bych byla opatrná, při porodu raději nic nejíst pro případ, že by museli udělat akutní císař, u toho musí být prázdný žaludek a to že to neskončí operací, nikdo nezaručí. Lepší je iontový nápoj nebo sladký čaj, jako rychlý zdroj energie, ten u nás dávají. Jinak po porodu u nás ještě na sále dávají jídlo, pokud maminka chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
14.1.16 20:07

@Samantha9 v Podolí jsem při 1. poradně dostala doporučený seznam. Měla jsem 2 zavazadla - 1 do nemocnice (v den SC si ho manžel odnesl do auta a po propuštění z JIPky mi ho zase donesl. 2. oblečky pro mimi na cestu domů.

Holky, dneska jsme přemontovali golfky na kočárek pro mimi. Jsem z té inglesina zappy nadšená. :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.16 20:30

Holky, já jsem ještě narazila na jednu věc, když jsem šmejdila po netu.. Předesílám, že jsem ještě nerodila, takže jen teoreticky :-) Po porodu je třeba po každém močení sprcha.. tak jsem slyšela radu si vzít 0.5l petku, nalít tam vlažnou vodu a do ní kápnout 1 kapku éterického oleje levandule a 1 kapku tea tree. Prý je to praktické, nemusí se do sprchy, poleje se rovnou na WC a navíc ta levandule a tea tree mají dobré účinky na hojení ran (nástřih) atd. Možná jste o tom slyšely :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
14.1.16 20:50

@Martinabébé neslyšela. :) ta sprcha je dobrá k vůli očustkům, myslím, že tekoucí voda z petky nemá takový dosah jako klasická sprcha. Ale to je teorie, po císaři jsem moc nekrvácela, protože mě vyčistili důkladně na sále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
14.1.16 20:53
@Martinabébé píše:
Holky, já jsem ještě narazila na jednu věc, když jsem šmejdila po netu.. Předesílám, že jsem ještě nerodila, takže jen teoreticky :-) Po porodu je třeba po každém močení sprcha.. tak jsem slyšela radu si vzít 0.5l petku, nalít tam vlažnou vodu a do ní kápnout 1 kapku éterického oleje levandule a 1 kapku tea tree. Prý je to praktické, nemusí se do sprchy, poleje se rovnou na WC a navíc ta levandule a tea tree mají dobré účinky na hojení ran (nástřih) atd. Možná jste o tom slyšely :-)

jo, slyšela jsem o tom tady v těch videích, která jsou celkem povedená
https://www.youtube.com/watch?…
Pokud máte nějaké zajímavé odkazy v rukávu, tak sem s nimi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
14.1.16 20:57

Mně se ještě třeba líbí dokumenty od UNIPA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
14.1.16 21:06

@Martinabébé nevím jak s hojícími účinky, ale četla jsem spoustu zážitků po nástřihu a i na rady kamarádek jsem do sprchy chodila minimálně dva týdny po porodu po každým záchodě. Měla jsem obrovský strach ze zanesení bakterií a případné infekce. Stačilo jen opláchnout a buď vložkou nebo papírovou utěrkou zlehka poťapkat. Doporučovala to i sestry v Motole. Mám snad 10 nebo 15 stehů. Teď to budu dělat taky tak, pokud se nástřihu nevyhnu (což bych nejradši:-) ), krásně a rychle se mi jizva zahojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
14.1.16 21:10

@NikaKaa To taky záleží na porodnici, někde jídlo zakazují, někde ne. Já bych kvůli cukrovce ionťák ani hroznový cukr nemohla, takže jsem měla nějakou ovocnou tyčku. Ale nemám osobně vyzkoušené, jak by se na to tvářili, nebyl čas ani chuť něco jíst. Dula mi ještě nabízela banán, ale jen při představě jídla se mi obracel žaludek :nevim:
Dvě hodiny po porodu jsem teda ještě na sále dostala normální snídani.

@Samantha9 Rodila jsem v Praze u Apolináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
14.1.16 21:15

@Martinabébé Sprchovat se často je určitě dobré, ale já to třeba nezvládala a taky se nic nestalo. V porodnici jsem měla špatný přístup do sprchy, neměli místo, tak mě dali na takový nouzový pokoj bez sociálky, jednolůžkový. Do sprchy jsem musela chodit přes jiný pokoj, vždycky jsem jim tam na tom pokoji musela nechat malou, nesměla zůstat sama na mém pokoji, a tam samozřejmě na ten pojízdný vozík nebylo místo. No prostě takové obstrukce, že jsem se spokojila se sprchou dvakrát, třikrát denně :roll:
A doma jsem pak byla ráda, že jsem se zvládla osprchovat jednou denně, malá pořád jen řvala a jako prvorodička jsem z toho byla špatná, nechtěla jsem ji nechat ležet a řvát. Teď už bych to teda s klidem udělala, mimino ta chvilka řevu nezabije :mrgreen:

S tou petkou je to pro podobné případy dobrý nápad, ale sprcha bude určitě účinnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí