Poradna duly
Jana Čurdová
@Katka93 U maliníku mám z předporodního kurzu poznámku, že by se měl začít pít asi měsíc před porodem. Když se začne dřív, nic se nestane, ale prý až ten měsíc před porodem to má vliv.
@aktak81 Maliník by měl upravovat činnost hladkého svalstva a pomoc tím při kontrakcích u porodu, aspoň tak nějak si to pamatuju. Len tvoří takový sliz, čímž taky údajně pomáhá při porodu.
Někdo říká, že to funguje, někdo tvrdí opak. Těžko říct, před prvním porodem jsem oboje užívala, ale myslím, že největší vliv mělo stejně těhotenské cvičení a moje stavba těla. Rodila jsem rychle a bez problému.
Jinak teda len taky dobře funguje proti zácpě ![]()
@Katka93 malinik i lnene seminko jsem pila pri minulem tehotenstvi taky, porizovala jsem malinik v lekarne sypany a seminko v DM. Pije se to od 34 tydne, ted se taky chystam, porod jsem mela minule v pohode;-)
Ahojte balim si tašku do porodky a nevim jestli si mam koupit i vložky do podprsenky co vy na to kupovali ste?
@Lucie0123 já mám koupeny, u první jsem je potřebovala ale až doma později, mléko se spustilo až cca 3. den a nebylo ho tolik
@Lucie0123 Taky jsem si koupila jednorázové vložky do podprsenky - ty jsem si koupila do porodnice a pak jsem si ještě objednala pratelné Ellas House na doma..
@NikaKaa @Martinabébé holky já Vám moc dekuju ty jednorazove si koupim pro jistotu
@Lucie0123 Krabici jednorázových do porodnice a na cesty mám, potřebovala jsem už v porodnici. Doma jsem pak používala složenou plínu, první tři měsíce jsem byla jak dojnice a ty prsní vložky mizely moc rychle.
@Slunko7 píše:
@Katka93 malinik i lnene seminko jsem pila pri minulem tehotenstvi taky, porizovala jsem malinik v lekarne sypany a seminko v DM. Pije se to od 34 tydne, ted se taky chystam, porod jsem mela minule v pohode;-)
Ja zrovna zacala 34. takze zitra letim na nakupy
Jeste jsem si poridila olejicek od Saloosu na masaz hraze, tak se chystam, snad to nejak zvladnu. Masirovala jste nektera a jake mate zkusenosti s masazi? Diky holky. ![]()
@aktak81 Taky o masáži uvažuju..ale jelikož v polosedu nemůžu dýchat, tak asi pověřím manžela. Tak kdybys třeba někde našla nějaký pěkný návod, tak dej vědět. ![]()
Ráda bych se k vám na poslední týdny přidala
Už dřív jsem chtěla, měla jsem snahu tuhle diskusi pročíst celou, ale od začátku to prostě nejde
Navíc, většina těch problémů už je prostě pasé… Měla jsem pocit, že všechno řeším hrozně brzo a nutila jsem se, abych s chystáním vydržela až po Vánocích, u prvního jsem začala prát a žehlit atd. až po nástupu na MD. A tašku do porodnice jsem u prvního chystala průběžně tak ten poslední měsíc, nakonec mi chyběly už jen omyvatelné přezuvky. V 39.tt mi je manžel přivezl odpoledne (čekala jsem, že stejně budu jako prvorodička přenášet), dala jsem je do tašky a ráno byl malej na světě ![]()
@Lucie0123 nekupovala bych těch vložek do podprsenky moc, dokoupit se dají vždycky. Já minule koupila 2 krabice, ještě jsem nějaké dostala a nakonec jsem je rozdávala kamarádkám, protože moje prsa prostě „netekla“ i když jsem je měla totálně plná ![]()
@xxpav.ka šťastná to žena, mně pro změnu tekla hrozně, vložky to nestačily pobírat, pořád jsem byla mokrá, přes noc plínku, ráno durch, nakonec jsem si koupila takové plastové košíčky a denně z nich slila 400ml jen toho co odkapalo ![]()
@NikaKaa Tak zase se aspoň líp odstříkávalo, ne? Já, když chtěla odstříkat, abych mohla vynechat jedno kojení a někam vyrazit, tak to bylo celodenní úsilí. Takže každé má svoje.
@xxpav.ka @NikaKaa Taky mi hrozně tekla prsa, nejhorší bylo vždycky při kojení to druhé, ze kterého jsem zrovna nekojila, to byl normálně vodopád
Musela jsem i hodně odstříkávat, protože to šlo z extrému do extrému - když jsem neodstříkávala, ztrácelo se mi mlíko a bylo ho málo, když jsem odstříkávala, bylo ho zase moc. Doufám, že teď se ty hormony srovnají rychleji, s prvním to trvalo skoro půl roku a za tu dobu jsem měla snad deset litrů mlíka v mrazáku.
Jsou ty plastové košíčky pohodlné? Jak se s tím funguje? Pokud bude stejná situace, tak bych je možná taky pořídila.