Poradna duly
Jana Čurdová
@Lucie0123 Já jdu dneska na kontrolu, tak doufám, že bude všechno v pořádku. Si zase posedím 2-3 hodiny v čekárně, jak je tady dobrým zvykem… Jinak toho chlap může zvládnout docela dost i po porodu, když jsi v porodnici - např. smontovat a povlíknout postýlku (tak to bylo u nás, nechtěli jsme mít postýlku z pověrčivosti dopředu). Ale je to přirozené, že chceme (my ženy) mít všechno připravené, to jsou pudy
a chlapi to nechápou.
@xxpav.ka mám šikovného chlapa ale jak na kterou věc u nas na ty technické věci sem spíše já
musíme přestavět celej pokoj tak to tentokrát budu dirigovat z postele
kontrola dopadne parádně tomu věřím a to čekání je nejhorší taky v čekárně prosedim 2h a u doktora sem max.10min. ![]()
@Danny77 Ahoj, já jsem používala ty Molipants od Hartmann a jsou výborné. Takže rozhodně doporučuju. Od kamarádky mám ještě Carriwell a ty vypadají podobně. Rozhodně nedoporučuju ty z DM, jsou příšerné! ![]()
@Lucie0123 Aspoň, že tam mají wifi, bude to skoro, jako bych seděla doma u PC (jen mobil mě bude vytáčet)
Tak hlavně buď opatrná a nenech se vyprovokovat k nějaké akci. Nic nenosit, nic nikam nešoupat, jen ležet a dirigovat, jak píšeš.
@xxpav.ka to mas parádní můj doktor tam wifi nemá
ale nosím s sebou knížku
přítel by mi zase nedovolil něco tahat posledních pár týdnů se mam jako v bavlnce
pracuje totiž z domu tak mě neustále kontroluje ![]()
U těch kojících polštářů jsem už víckrát slyšela radu, že není moc dobré, aby v něm byly šustivé kuličky, že to miminko uspává a ono pak špatně pije. Ale vyzkoušené to nemám, kojící polštář jsem pro první nekupovala a teď to zatím taky není v plánu.
Jinak já už se teda docela rozpadám
Jak teď trochu nasněžilo a jsem s malou pořád někde na bobu, musím často i popoběhnout, pořád ji někde sbírám ze země a odněkud tahám, tak toho začínám mít docela dost. Pánev se mi rozjíždí tak, že si už i laicky tu mezeru mezi stydkými kostmi nahmátnu
Navíc to vypadá, že už to malý zlatíčko nebude přes den spát, takže jsem přišla o jediný čas, kdy můžu doma něco udělat. Absolutně netuším, kdy zvládnu nachystat věci pro miminko, když je teď malá tak otravná, že s ní nezvládám ani uvařit oběd ![]()
@Lucie0123 Mam doktorku na poliklinice, kde mají wifi, a teď jsem v nemocnici a tady je taky ![]()
Holky, trápí mě váha. Jsem 32+5 a poslední měsíc mám co 14 dní 2-3 kg nahoře (celkem už 14 kg!). U prvního jsem taky ke konci hrozně přibrala, ale to jsem byla strašně oteklá, tak teď jsem doufala, že to nebude tak zlý. ![]()
@xxpav.ka Teď otoky nemáš? V prvním těhotenství jsem na konci nabrala 2kg za týden, musela to být voda, jinak snad ani není možné tolik přibrat, ale otoky jsem vůbec neměla ![]()
@xxpav.ka taky mi jede váha nahoru hrozně, jsem dneska 32+6 a už mám nahoře 13kg, za 14 dní nahoře 3kg, mam pocit že rostu před očima, ale je pravda, že mam teda strašně oteklé ruce a nohy, tak doufám že to bude tím..
@xxpav.ka já mám taky otoky i když už sem přestala tolik solit za 14dní sem přibrala 2kg takže celkově 10kg hore
Tak aspon nejsem sama, kdo roste. Dnes 32+0 a uz mam 17kg nahore. Ruce i nohy mi take otekaji. Hlavne rano po probuzeni mam natekle ruce. Ale bricho mi roste jen dopredu.
Jinak obleceni uz mam vyprane a narovnane v komode. Jen musim jeste koupit asi neco teplejsiho, nic moc nemam a v breznu asi jeste moc teplo nebude. Plinky a osusky vyprane, ted uz jen povleceni, zavinovacku a deky. Pak to vse vyzehlit.
Kdy se chystate sestavit postylku? Myslela jsem, ze to nechat na priteli, ale asi bych si radsi rekla, jak to chci, musime trosku prestavet loznici a hlavne bych si to sama rada nacancala. Zase se ale bojim nejakeho zakriknuti.
Vcera jsme se byli podivat v Havl. Brode v porodnici a tak porad vaham. Je to tam hezke, ale hodina rychle jizdy nebo radsi zvolit blizsi Kolin. Nemate nektera zkusenost s nekterou z techto porodnic?
Ahoj holky, tak co je u vás nového? Já už jsem 2. týden na mateřské a je to pohodička, snažím se užít posledních pár týdnů klidu
všechno na mimčo už mám také vyprané, vyžehlené a uklizené a dalo to dost zabrat. Moje máma se totiž asi zbláznila a nakoupila mi věcí, jako kdybych čekala minimálně dvojčata ![]()
Ale chtěla bych se zeptat zkušenějších maminek, co mají nachystáno za oblečení na cestu z porodnice? Adámek se nám narodí začátkem března, ale pravděpodobnější je asi konec února, takže počítám, že bude ještě pěkná zima. Z porodnice samozřejmě pojedeme autem, takže venku moc dlouho čas trávit nebudeme. Já jsem si nachystala bodíčko s dlouhým rukávkem, teplé dupačky a pak teplou chlupatou mikinku. Na hlavu samozřejmě teplou čepičku a teplé rukavičky. Autosedačku bych pak ještě přikryla teplou dekou. Myslíte, že na cestu z porodnice do auta to bude stačit nebo je to moc? Nerada bych, aby mi dítě hned zmrzlo anebo abych ho zase hned uvařila ![]()
@Dana V Tohle by mělo stačit… Budu mít nachystáno něco podobného, akorát místo deky mám fleecový autosedačkový fusak. Tady jde teda zajet přímo před porodnici a doma rovnou do garáže, takže v případě nouze venku strávíme asi tak půl minuty ![]()
Malá je ve druhé polovině března, takže jsem měla nachystané dvě varianty oblečení, nakonec jsme jeli z porodnice a bylo 20°C, tak jsem tolik neoblékala.
A na mateřskou nastupuju 1.2., už se těším hlavně na ty peníze
Jinak to totiž v mém případě žádná změna nebude. Jsem si ze začátku myslela, jak je ten rodičák v pohodě, první rok jsem dokonce i ušetřila a teď je to teda už dost na hraně, jak jsem začala platit cvičení, boty, sem tam oblečení a nějaké potřeby pro malou, a hlavně víc jezdíme ven a dost peněz mizí za benzin
Zrovna zítra pojedem s malou koupit nové botky, za posledních pět měsíců už čtvrté…
@Suzuveverka moc děkuju
na Bulovce se také dá zajet až k porodnici a doma zajedeme také rovnou do garáže, takže venku taky strávíme minimum času, tak mi přišlo zbytečný mimčo nějak moc navlíkat