Poradna duly
Jana Čurdová
Tak váhu beru zpět!
Panu doktorovi se to nějak nezdálo, že bych nabrala víc jak 3 kg za 14 dní, takže mě nechal znova vlézt na váhu a přírůstek „jen“ 1,7 kg (takže mám asi 12,5 kg od začátku), na minulé kontrole to bylo 2,5/14 dní, ale to jsem doufala, že za to můžou Vánoce. Takže to nakonec není tak hrozné, uf ![]()
Otoky zatím nemám, i v minulém těhotenství jsem otekla až poslední měsíc, ale pořádně - nohy, ruce, obličej. Teď jsem taky trochu baculatější, ale to připisuju spíš chuti k jídlu, než zadržené vodě (kotníky apod. mám furt stejné) ![]()
@Dana V Jak to teď vypadá na Bulovce s parkováním? Já tam nerodila, ale převezli mě(nás) tam po porodu a když pro nás manžel jel, tak neměl kde zaparkovat a ještě jsme za to parkování platili pěknou pálku, protože mé propouštění trvalo asi 3 hodiny (měli frmol, tu noc rodilo 11 ženských, svátek, takže málo personálu).
@Dana V Ahoj
Já jdu na mateřskou až v pondělí a náš Adámek by se měl narodit také začátkem března. To jsi šikovná, že už máš všechno přichystané…to mě pořád nějaké praní a žehlení ještě čeká ![]()
Jinak já mám aktuálně přibráno 3kg a stejně si připadám jak tank
Ale to dělá hlavně to obří břicho, dva měsíce do porodu a pupek mám jak minule těsně před porodem… Přitom podle váhového odhadu je miminko tak akorát, malá byla touhle dobou o trochu menší, ale zas ne o tolik.
Holky tak nějak si říkám, že už bych taky měla pomalu začít balit..kdyby náhodou (a u dvojčat to je dost reálný)
tak se chci zeptat co s sebou do porodnice pro děti??
?
@miska.siskaa Koukni na stránky porodnice, kde budeš rodit.
U Apolináře to byly na pobyt v porodnici snad jen plíny a vlhčené ubrousky, a jestli si to dobře pamatuju, tak celkem dost plen jsem nakonec dostala jejich a svoje vlhčené ubrousky jsem ani nevytáhla z tašky ![]()
@miska.siskaa Přesně tak, podle porodnice. Jak psala Suzuveverka, obvykle to chce nějaké plínky a ubrousky a doma mít v autosedačce/sedačkách (jestli pojedete domů autem) sbalené oblečení pro děti na cestu domů, fusak apod. a pár látkových plín (pod hlavičku do sedačky, na rameno apod.).
Já jsem taky jednorázovek měla dost k dispozici v porodnici (táhla jsem s sebou docela velký balík úplně zbytečně), ubrousky jsem asi používala svoje, to už si moc nepamatuju. Dneska jsem koupila jedno malé balení plín, protože tentokrát prý dávají jen 3 na den a to určitě stačit nebude, tak abych s sebou zase netáhla to obří balení ![]()
@miska.siskaa Já brala plíny, ubrousky, látkové plíny a oblečení… sice nabízeli erární, ale chtěla jsem ho mít ve svém už v porodnici
plus teda určitě bavlněné rukavičky, aby se mimi nepoškrábalo… ![]()
@Katka93 U nás to bylo s oblečením pro mimčo vtipné. Synek se narodil a měl 56cm, takže vše co jsem měla nachystané na odchod domů, mu bylo malé.
A v porodnici měli také co dělat, aby našli něco, do čeho našeho „drobečka“ obléknout. ![]()
Fajn dekuji moc, je mi jasne, ze kazda porodnice to ma jinak, ale aspon abych tak zhruba vedela. A nevite jak je to s kosmetikou pro male? napr. neco proti opruzeninam atd…vim, ze si to muzu dat do tasky a bud to bude potreba nebo ne, ale nechci pak tahat zbytecnosti a mit tasku plnou veci, ktere nepotrebuji…U plin taky vubec nemam predstavu kolik vzit, kort pro dvojcata… ![]()
jinak uz mam snad vse pro mimi nakoupene, zbyva jen povleceni a perinky a fusak…nakonec jsem se rozhodla, ze objednam uz mene teplejsi jaro-podzim, libi se mi ten od Emitexu 2v1…jediny co se mi na nem nezda je to, ze nejde utahnout kolem hlavicky, ale zase se da dobre pouzit jako deka…jake fusaky mate vy?? ![]()
@Saffiraa ja mam strach ze budu mit opacny problem, mam temer vsechno obleceni 56 a dneska kdyz sem to zehlila, tak jsem si rikala, ze to bude velke
![]()
@miska.siskaa Plíny počítej tak 6-8/den na jedno mimi. Přebaluje se s každým kojením, takže co 3 hodiny to vychází na 8 plín, ale je to jak kdy, já myslím, že jsem fasovala 6/den a stačilo mi to.
Kosmetiku jsem tenkrát nafasovala v porodnici slunečnicový olej (to už tady myslím zaznělo, je to na promazávání kůže), jinak koupe se myslím většinou jen 1× a to měli kosmetiku v porodnici (já měla kliku na nemocnice se SebaMedem, který mám docela ráda, takže jsem byla spokojená). Krém na opruzeniny jsem ani neměla, teda dostala jsem ho od kamarádky, co mě byla v porodnici navštívit, ale myslím, že vůbec nebyl potřeba, opruzeniny přišly až doma
Vlastně kosmetiku na mimi jsem asi do porodnice vůbec nebrala, jen pro sebe.
Fusak mám po starším kombinace flís/šusťák, ale je dost teplý, tak záleží, jak bude. No a pak mám jednu jakoby zavinovačku do autosedačky, asi jako mají teď v Lidlu.
@miska.siskaa Do porodnice jsem kosmetiku pro miminko nebrala, měli jsme jejich - olej na faldíky myslím slunečnicový, na prdelku Sudocrem. Doma jsem měla koupenou Rybilku, nějaký ten olejíček a líh na pupík. V porodnici jsem navíc dostala docela dost vzorků všeho možného, co se mi líbilo jsem taky použila.
Dotaz na matky, které už doma dítko mají
Myly jste miminku vlásky? Měly jste nějaký šampon? Malá je od narození vlasatá, vlásky jí vůbec nevypadaly, a celkem brzo po porodu, už nevím přesně kdy, jsem začala řešit, čím umýt hlavičku. V lékárně manželovi prodali akorát dětské mýdlo, na tom jsme přežili začátky, ale nevím, jestli moc nevysušuje.
@Suzuveverka my šampon dáváme tak od roka? Možná i později. Koupe muž, tak nemám úplný přehled