Poradna duly
Jana Čurdová
Prosím, máte někdo zkušenost s pícháním Clexanu v těhotenství? četla jsem na netu v nějaké diskuzi, že se potom nesmí kojit?
@Hanule_lt nesmysl. Končila jsem s clexíkem (a k tomu jsem brala claritin a prednison) na konci šestinedělí a dcera byla plně kojená.
@Saffiraa mně pomáhá rennie, v těhotenství se může v neomezeném množtví
@Capelucita supr děkuju, kojit bych chtěla, tak jsem měla obavu, abych kuli tomu nemusela na výživu. Bolí to hodně?
mam z toho trochu obavy ![]()
@Hanule_lt co bolí? Kojení? Nebo injekce? Pokud injekce, tak někdy ano jindy ne. Jak kdy.
@Capelucita injekce, asi to zkusim do bricha, tak jsem na to zvedava
diky
Hoolky já asi umřu.. Dnes se do mě dala nejspíš chřipka
nemuzu polikat, boli me klouby, svaly proste cely clovek a ted uz je velice narocna i chuze.. Mam pocit ze se rozpadnu
jeste ze si malou bere moje mamka
Vzdy jsem si prala dostat chripku v tehu a jeate o vikendu kdy neni doktor ![]()
@Marketa S Mě doktorka na preventivce říkala, že při virózách mám hlavně hlídat teplotu a držet ji pod 38°C. Podle ní se může i Paralen, ale osobně bych se to spíš snažila vyřešit zábalama na ruce a nohy.
Hlavně se snaž odpočívat, je dobře, že budeš bez dítka.
Já si chřipku užila o vánocích v plném zápřahu, protože vira někde chytla malá a nakazila postupně celou rodinu, takže krom svého dítěte jsem měla doma ještě hromadu marodů. Doteď jsem se z toho nedostala, ale podle ultrazvuku je miminko i placenta v pořádku.
@Suzuveverka děkuju a když bude teplota nad 38 tak k doktorovi??.. Jeste jsem si nic nevzala, jen piju caj a lezim mam na sobe dve deky a stejne se klepu zimou.. ![]()
@Marketa S Minimálně bych doktorovi zavolala a poradila se, co s tím. Tak mi to radila praktická doktorka.
Já to měla naštěstí bez teplot, tak jsem pak akorát na gyndě řekla, že doma byla chřipka a doktorka radši udělala ultrazvuk. Jinak přímo kvůli té chřipce jsem nikde nebyla, ono s virózou se stejně nedá dělat nic moc jiného, než ji vyležet ![]()
@Hanule_lt píše:
@Capelucita injekce, asi to zkusim do bricha, tak jsem na to zvedavadiky
Já píchám furt do břicha. Kam jinam. ![]()
@Capelucita doktorka mi to doporučila do stehna, ale tam tu kozni rasu nejak nemuzu nahonit ![]()
Ahoj, já jsem si celé šestinedělí píchala Clexan a kojila jsme normálně. Mám Laidenskou mutaci, celé těhotenství jsme po 6 týdnech docházela na Karlák na Trombocentrum, ničím mě neléčí není třeba. Clexan jsem si pak píchala do špeku na bříšku, tam je to snad nejlepší. Byla jsme s malým 3 týdny v porodnici (narodil se dřív) a nikdo nemluvil o tom, že se pak kojit nesmí. Naopak snad polovina maminek si to aplikovala.
Holky ja u prvni kupovala ne slunecnicovy ale olivovy olejicek z lekarny. Je to jen na promazavani miminka. Nijak to nevoni, ale myslim si, ze jeden na zacatek koupim i ted. Pak jsem spokojena velice s olejickem do koupele Linola, taky telove mleko Linola a na oblicej v zime je krem od firmy Bubchen. Mela jsem i olejicek od Hipp ale ten jsem vyhazovala-pro nas nebyl fajn.
S tim jidlem, ja rodila v Olomouci a byl to vyvolavany porod. Tabletku mi zavedli kolem 10hod dopoledne a ve 12 hodin jsem dostala nemocnicni obed. Jist a pit mi nezakazovali.