Poradna duly
Jana Čurdová
@Katka93 to seš teda dobrá
ja už mam teda taky vyprano a protože budu latkovat tak sem koupila jen balik plen do porodky. Jen čekám na postýlku, přítel byl zase nadšené že došel kolotoč na postýlku a hned si ho pouštěl tak snad ho nakonec nebudeme mit na posteli my ![]()
@NikaKaa Kupovala jsem zelené pampers… a do porodnice chci bílé… ![]()
@Lucie0123 Já jsem se do toho musela pustit, protože předchozí dva měsíce byly fakt masakr..nemohla jsem vůbec nic… jen se postarat o syna… tak kdyby se to náhodou vrátilo, ať mám připraveno ![]()
No ale čeká nás to nejhorší.. a to přestěhovat syna do pokojíčku… zatím teda pujde i s postýlkou, právě díky tomu, že mimi bude mít kolébku… ale nějak se nám do toho pořád nechce… ani ne tak proto, že by to nezvládl on, ale že to asi nezvládneme my
poslední dobou mám trochu depky z toho, že už to nikdy nebude jako doteď… že na něj budu mít méně času a čas jen pro nás dva bude vzácností
kolikrát na něj večer nebo v noci koukám, jak spokojeně spinká a oddychuje (mám ho v postýlce vedle postele) a je mi smutno z toho, že bychom ho měli kvůli mimču odložit… i když vím, že to je úplně normální a že děti prostě mají být ve svém pokojíčku… mimčo tam plánuji dát tak v půl roce, podle toho, jak bude spát
ale ty hormony se mnou mávají a jak mi bylo zle, neměla jsem na syna tolik energie a snad tisíckrát jsem obrečela, že ho zanedbávám… že si s ním tolik nehraju a nechodíme ven… ![]()
Ahojky, nemáte niekto skusenosti s http://pro-nejmensi.heureka.cz/…-galaxy-4v1/? Vyzera to celkom fajn a je to hlavne dost prakticke ![]()
@danushtek my zatím hračky neřešíme, na to je dost času, až přijdeme z porodnice!
@AlibabaA8 Tak je tam aj kolotoč a to už chcem mat vsetko nachystane jak pojdem do porodnice ![]()
@Katka93 nebuď smutná, vím, že je to náročné, ale s vámi nemůže být do puberty, neboj malý bude spokojený a vy nakonec taky
no ty teď měli na Kauflandu a štve mě, že jsem už nesehnala ty 1 a nekoupila víc 2
Ahoj maminy,
tak jsme byli dnes na kontrole (34+3) a Bublinka je ukázkově hlavou dolů. Byla jsem poprvé na monitoru a byl to moc hezký zážitek. Srdíčko jí buší jako o závod a pěkně pravidelně, tak jsem ráda. Jen pořád kopala do toho senzoru na stahy dělohy a vždy to udělalo takový divný zvuk
.
Přinesli jsme si domů pěknou fotečku obličejíku a přítel to komentoval slovy „Nj nos má po tobě, pusu má po tobě, tváře taky. Je vůbec moje? Neudělala sis jí sama?
“
@Katka93 Tak to si dobrá, já začnu s žehlením miminčího v únoru, až se vrátím od mamky. Přebalovák a látkové pleny jsou teda pořád vybalené kvůli dceři, odplenkování se nepovedlo, tak do léta budu muset vydržet, i když to bude asi denně pračka. No a už bych si měla dát na hromádku věci do porodnice ![]()
Maliník se taky chystám, zatím jsem začla se lněným semínkem, o trochu dřív, než radila dula na kurzu, ale pomáhá mi proti zácpě. Na kontrole mi zjistili chudokrevnost, takže jsem nafasovala železo a to mi tyhle problémy ještě zhoršuje.
@NikaKaa Tak kočár a podobně jsem s mužem neřešila ani u dcery, ale naštěstí to vyšlo tak, že mám kočárky po kamarádech a mužovi jsem jen oznámila, kdo nám co doveze a za kolik to bude
Vůbec si ty věci kolem dětí řeším převážně sama, obvykle i finančně, pokud to není něco, kde je potřeba fyzická síla. I když coby netěhotnou mě klidně nechal tahat skříně a ted mám dost problém mu vysvětlit, že nanosit domů dřevo na topení a naštípat ho mi už s pupkem jde blbě a měl by s tím pomoct…
@Katka93 A nevejdete se všichni do ložnice? Já zatím chci zůstat s oběma, malá není na svůj pokojík zralá, každou noc se mi stejně nakonec nastěhuje do postele, nebo mě aspoň chytne za ruku. Nechci to lámat přes koleno, předpokládám, že až k tomu dozraje, dá nám najevo, že chce svůj klid. Jen doufám, že miminko nebude takový pavián, jako malá.
Tak to zpětně pročítám (nestíhám) a musím říct, že se ve spoustě příspěvků úplně vidím - ať už jsou to různé bolesti, nebo pocit, že se staršímu nemám sílu věnovat. Navíc poslední dobou hrozně zlobí a já prostě ztrácím nervy. Svůj pokojíček budou mít děti až tak za rok, tak jsem zvědavá, jak to budem zvládat všichni v jedné ložnici.
Manžel se sice stará i přes pracovní vypětí, ale jsou věci, nad kterými moc nepřemýšlí a musím ho nutit, aby to řešil se mnou, např. vyřešit hlídání staršího na dobu kolem porodu, taky ten nábytek… asi má pořád pocit, že je času dost, i když prostor jsme udělali už před Vánoci, jenže já nemám kam dát to vyprané a vyžehlené oblečení
Ale říkám si, že mě to aspoň nutí ten porod „odkládat“, kdybych měla všechno připravené, tak bych asi porodila předčasně ![]()
@Suzuveverka já jsem v odplenkovaní ani nevěřila a přišlo to ze dne na den samo… Doma nebo na návštěvě si dojde, sunda si i tepláky a jde…ale neumí si říkat… Takže ven a na spaní ještě pořád pleny má…
Do ložnice bychom se asi vešli, ale nechci aby ho mimi budilo…takže bude lepší, když půjde do svého… Dáme mu postýlku k posteli aby mohl případně vylézt a dojít za náma… už se na to chystáme tak dlouho a pořád jsme to neudělali… :-/
@xxpav.ka Tak to hlídání staršího dítka v době, kdy budu v porodnici, je u nás doma taky komedie… Manžel odmítá zůstat s malou doma, nechce si plýtvat dovolenou, aby mohl jet v létě s kamarádama na motorky. A moje mamka chtěla přijet, aby mi trochu pomohla s domácností, ale řekla, že pokud si manžel nevezme volno, aby se postaral o malou, tak nepřijede, protože by to sama nezvládla. Což teda chápu, na takový zápřah dávno není zvyklá a má zdravotní problémy. A mě se ambulantně nebo doma rodit nechce, dcera po porodu trochu zežloutla a bylo jen dobře, že si to v porodnici ohlídali, hodnoty se zastavily těsně pod hranicí, kdy se děti dávají na fototerapii. Doufám, že se to manželovi za ten měsíc ještě trochu rozleží v makovici ![]()
@Suzuveverka Tak náš malej už chodí do školky, o to to máme jednodušší, ale chtěla jsem nějak pojistit dobu, kdy už se to bude blížit, abych nemusela najednou v noci řešit, jestli si zavolat sanitku, nebo se odvézt do porodnice sama. První porod byl fofr, takže nějaké čekání doma a řešení hlídání akutně asi nebude připadat v úvahu, navíc máme oboje prarodiče dost z ruky, takže jde o to se domluvit kdo, kdy a jak se bude moct postarat o malýho, ať už u nás, nebo u nich (u našich nebo tchánů), může to být na týden, ale i na 14 dní, kdo ví. Taky jsem manžela chtěla u porodu, aby to trochu ohlídal, když budu „mimo“, vím, že sama si nebudu schopná před personálem moc obhájit. Pak až budu v porodnici, tak to spolu snad nějak zvládnou - dojít do školky, ze školky, případně o víkendu, to se nebojím. Ale tobě to teda nezávidím, jestli mají kamarádi přednost… a co kdyby šel na těch pár dní na rodičovskou on? To nejde? Spíš je to asi moc papírování kvůli pár dnům, co?
@xxpav.ka Kdyby chtěl, může to nakombinovat s prací z domu, šéf mu vychází vstříc. Musel by ale chtít, to je ten hlavní kámen úrazu
Doufám, že se umoudří, aby přijela mamka, taky jsem první rodila rychle, druhé bude větší fofr a na řešení hlídání a odvozu čas nebude. Mamka by přijela asi už na začátku března, termín mám 16., tak by to mělo být pokryté.
U porodu teda muže nechci, přijít může až k miminku, u porodu se mnou bude dula, u toho prvního se nám to tak osvědčilo ![]()
Teda holky, překvapuje mě jak někteří tatínkové,,nemají" zájem, ale tak třeba se na to v sobě nějak připravuji ![]()
Jinak já už mam vše hotovo, přichystáno, porodopis sepsán a dnes i dozabalená taška do porodky, takže já můžu rodit ![]()
Lněné semínko a maliník s tim už jsem taky tento týden zacala ikdyž nechapu jak mi ten maliník mohl u první chutnat ![]()
Nektera jste tu psala, ze ztracite nervy se statsim ditkem, tak to ja uz taky(hormony) az jsem se z toho rozbrecela ![]()