Poradna duly
Jana Čurdová
Mám už pátý den po sobě poslicky až se celkem bojím že to co nevidět bude tady. Přece sem jen ale v 35tt tak snad malá bude dobrá když by se tak brzo narodila
@Lucie0123 Neboj, určitě to bude dobré. Známá porodila minulý týden ve 34tt a prcek měl přes 2kg. Drž se, ať vydržíš co nejdéle 2v1! ![]()
@Saffiraa dělám vše co radi doktor, ale i tak sou u nas poslove pořád. Zatím nemám úplně dobalenou tašku tak snad to malá ví a vydrží co nejdyl ![]()
@Saffiraa Na prsa se zeptej, tvrdnutí není dobré. Mě bolela v prvním těhotenství, teď je klid, ale nikdy mi netvrdla a ani při kojení jsem neměla záněty („ťuk ťuk“). Asi bych měla pro jistotu v lednici tvaroh nebo jinou babskou pomůcku na bolavá zatvrdlá prsa, prý funguje i zelí nebo ledový salát ![]()
@Suzuveverka děkuju no já taky doufám přitom sem měla od začátku ukázkové těhotenství
@hedus86 Určitě to bude dobré. Myslíš, že by zkusili nejdříve vyvolávat, kdyby to nebylo moc akutní? Nebo se to nedělá? Já teda prvního rodila přirozeně, ten HELLP se mi rozjel až po porodu, takže budu ještě čekat, co se stane v šestinedělí, ale člověka aspoň uklidní, když je malé v pořádku venku. Kdyby pak bylo zle mě, to už nějak přežiju (teda za předpokladu, že to doktoři ohlídají, měla jsem problém je přesvědčit, že mi něco je a nejsem jen po porodu unavená hysterka).
@xxpav.ka No u prvního mě to zkoušeli 3 dny vyvolávat. Bohužel na mě vyvolavaci tablety vůbec nepusobili, malému už se moc nedařilo tak přistoupili k císaři.
@hedus86 Díky za info
Tak uvidíme, taky mám z císaře obavy a chtěla bych rodit normálně, i když vyvolávání se bojím asi ještě víc. Snad se nám to oběma povede bez problémů ![]()
Teda mám nějakých šest týdnů do porodu a pomalu se ze mě stává troska
Dneska sotva chodím, jak mě bolí pánev a když vynesu malou po schodech do patra, funím jak lokomotiva
V prvním těhotenství nic takového nebylo, tam jsem ještě v den porodu běhala po kopcích.
@Suzuveverka Souhlas - u prvniho do porodu pohoda a ted - sotva lezu uz nekolik tydnu :-/
@Suzuveverka Cítím se stejně, u prvního to ale bylo podobné. Sice jsem běhala taky po horách, ale jen do toho posledního měsíce, pak jsem otekla a funěla stejně jako teď. Jen jsem nemusela sedět na zemi a hrát si, pak se bolestivě zvedat; prádla jsem taky neměla tolik jako teď, to je pro mě poslední dobou nadlidský úkol - vytřídit a nandat prádlo do pračky a to mám s vrchním plněním, ale to předklánění ke koši…
podobně jako obouvání, první jsem přetrpěla přes léto, ale zase boty jsem skoro nemusela zapínat, na sobě jsem měla pár kousků oblečení, což umožňovalo daleko lehčí pohyb. Taky tě obdivuju, že zvládneš nosit malou po schodech. No, už se nám to prostě blíží a já myslím, že je to tak schválně, abychom se začaly těšit na porod ![]()