Poradna duly
Jana Čurdová
Já mám teda na převoz z porodnice připravenou kombinézku, vlastně mám dvě (jedna je po synovi který se narodil v prosinci a ta je hodně teplá) ta druhá je slabší. A pak přes mimčo ještě deku. Máme to do porodnice 5minut takže to nějak nehrotim ![]()
Já budu mít kombinézky z inzerátu a myslím, že stejné měli v KIKU, je to jako pytel, ale v autosedačce jde prostrčit mezi nožičkama pás - mezi patentama, dám přes ně malou deku a nánožník. do kočárku mám také fusaky, ale starší jeden červený a druhý růžový, taky bych raději stejné pro dvojčátka, ale přijde mi to škoda, když službu udělají a k červenému kočárku to taky půjde, no a deka kdyby bylo chladněji to jistí, fusaky stejně budou potřeba ještě na podzim a zimu.
@Samantha9 já malému obleču bodíčko s dlouhým rukávkem, na to teplé dupačky a buď takový chlupatý overálek anebo bundičku a zakryju ho dečkou. Venku při převozu budeme trávit asi tak max 5 minut, takže to by snad mělo stačit.
Deka je fajn do doby, než prťe začne kopat a sundávat ji ze sebe ![]()
@xxpav.ka to rozhodně ano, ale na převoz z porodnice domů to asi stačí ne ![]()
Ahoj,
zrovna jsem řešila v čem povezeme naše miminko z porodnice(termín 11.3. a při tomhle počasí nedokážu odhadnout jak velká zima bude), tak mi vaše diskuse trochu pomohla. Původně jsem chtěla koupit takový ten zimní fusak s nožičkama od Emitexu, který se mi hodně líbí. Ale cena v obchodě mě docela překvapila! Nakonec jsem se podívala pořádně na fusak, co jsme podědili a zjistila, že tam jsou možné průstřihy na pásy od autosedačky, takže mě to hodně potěšilo
Teď už jenom počkám na autosedačku, která se nám objednává a pak vyzkouším, jak to bude fungovat.
Spíš ještě řeším jestli teda kupovat ještě nějaký peřinky do kočárku, ale asi to je zbytečný. Ještě koupím nějakou teplejší deku.
To je tak když má člověk první miminko a neví, co všechno kupovat ![]()
@xxpav.ka Já spíš myslím, že manžel spoléhá na to, že nebudu tak drsná, abych si i přes jeho nesouhlas dovolila odjet do porodnice a nechala doma nezajištěné dítě. Že to prostě nějak vyřeším tak, aby se on starat vůbec nemusel.
@Samantha9 Mám autosedačkový fusak, ale použila jsem ho jen parkrát. Nový bych si asi nekupovala, dostala jsem ho od sousedky po jejích dětech za pár korun, tak jsem ho vzala. Je fajn, že přes něj zapneš pásy, ale na jaře jsme ho potřebovali jen málo a pak na podzim už vůbec, malá nechtěla být v ničem zamotaná.
@JančaE Taky čekám první a vůbec sem nevěděla, ale holky sou tu super a pomůžou
já nakonec ani peřinky do kočárku kupovat nebudu a budeme mít jen fusak. Jinak já si koupila špaňelku deku je opravdu supert jemná a krásně teplá
@Samantha9 mam jednu zimni chlupaku s nohama a jednu zimni kombinezku s nohama, aby sel zapnout pas v sedacce. Myslim, ze na konec brezna to bude stacit. Do kocarku jsem perinky nikdy nepouzivala, nejlepsi byla prave ta kombineza ci teply overal a podle pocasi fusak, deka apod.
@AlibabaA8 setri penizky, taky bych nekupovala svejne fusaky, kdyz uz mas… nejake dve stejne deky pres fusak udelaji si myslim stejnou sluzbu ![]()
@Lucie0123 Mě teda přijde, že pod španělkou je větší zima, než pod fleecovou dekou, podle toho, jak dcera má nebo nemá studené ruce a nohy. Ale na dotek je úžasně příjemná ![]()
Do kočáru mám kožešinový fusak, taková rodinná památka, která zahřívá už třetí generaci ![]()
@Suzuveverka aha ja teda všude četla jak je úžasně teplá proto sem jí kupovala. Taky mam objednany fusak s kožešinou do kocaru a od babičky mam krasne nacancany zavinovacky který sou vyplněný perinou
@Suzuveverka jinak ještě k tomu fusaku je parádní že ho takhle dedite slyšela sem že tyhle starší věci sou nejlepší ja tak podedila ty nacancany zavinovacky co mel ještě můj otec a sou pořád krásný
@Dana V To jasně
. Proto jsem se i dřív ptala na využití autosedačky, ale já měla prvního na podzim, takže jsme v ní fusak využili hodně a pak ještě i ve sporťáku, kde se daly taky protáhnout ty popruhy. Byl dobrý v tom, že se dala oddělat ta horní část, takže v autě jsem to mohla sundat a malej měl tak flís jen pod sebou (někdy bylo ale i to až až). Teď to vidím na něco lehčího, během šestinedělí asi autem nikam moc jezdit nebudu, max. k doktorce, takže to už bude duben, skoro květen, než někam pořádně vyrazíme. ( @JančaE mám stejný termín
). Takže deka je asi úplně v pohodě. Na podzim se ale asi bude ještě něco hodit. Záleží taky, na jaké vzdálenosti se cestuje - jestli dítko raději víc přioblíknout a pak stačí lehčí deka, nebo na delší trasu raději míň oblíkat a víc zabalit, aby se to dalo v autě pohodlně sundat. Každému vyhovuje něco jiného.
@Suzuveverka To je přístup, jako by sis chtěla odjet na dovolenou…A ještě jako jasnovidka bys měla vědět přesně který den, ne? ![]()
Právě jsem dočetla asi 10 stran příspěvků. Nějak jsem nestíhala. Dcera chytla chřipku a k té se po pár dnech přidal zápal plic. Dnes jí dali už čtvrtá ATB, protože rentgen ukázal, že ta předchozí zase nezabrala
Už jsme z toho všichni vyčerpaní.
Zítra nastoupím na mateřskou. Těším se, že si trochu odpočinu. Tašky do porodnice mám zabalené. 9.2. nás čeká další kontrola, doufám, že miminko už bude hlavičkou dolů. Zatím mám pocit, že není, ale jistá si nejsem. Mám pocit, že čekám chobotnici, jak se pořád hýbe a kope.