Poradna duly
Jana Čurdová
@DorotaEla Ahoj, já si teda matně pamatuju (a snad správně), že cukr v moči u těhotných je benigní. Ale asi proto, že je přítomen i u cukrovky, tak ji chce asi lékařka pro jistotu ještě jednou vyloučit. Nepochopila jsem z té otázky, jestli byl ten cukr v moči po tom prvním oGTT, nebo teď někdy? Protože při té náloži cukru při oGTT ho má v moči asi každá.
@xxpav.ka pravé cukr v moci mam pořad ne jen po testu
po každé kdyz jdu na kontrolu tak tam je ( cukr v moci )
@DorotaEla Já už sbaleno mám. Mám sbaleno od 35+1, což je den, kdy se narodila starší.
A pohlaví teda taky nevíme.
@DorotaEla Tak to je jen doktorka opatrná a pro jistotu to chce zopakovat, ale sama ti řekla, že to nemusí být cukrovka. Někdo to tak v těhotenství prostě má a nic to není. Kdybys měla cukr v moči jako netěhotná, tak by to samozřejmě problém byl.
Jinak tašku sbalenou ještě nemám, nějak to postupně dávám dohromady. U prvního se mi to osvědčilo - narodil se ráno po tom, co jsem odpoledne dobalila s přesvědčením, že mám ještě týden do termínu ![]()
@xxpav.ka Kč dekuju za uklidnění
tak začnu pomalu připravovat a postupně veci dohazovat ![]()
Holky ja mam už vse připravené, nacancane, nazehlene a nakoupene.
Taška je sbalena jak pro mne tak pro malou a taťka ma instrukce
nemá cenu riskovat, ze by to pak balil taťka??? To by bylo sileny ![]()
@Kerstynka já teda tašku nemám úplně dobalenou, ale zítra to dodelam. Chtěla sem se zeptat jestli už máte i prevlecenou postýlku a v kolikatem ste týdnu?
Kdyz jsem to cetla o tom hlenu, taky mam cele tehu malinko bily vytok, ale posledni dobou mi prijde, ze je ho vic a malinko do zluta. Nesvedi, neni citit, ale kolikrat me to vyleka, co to ze me tece… Dnes jsem 35+1 a v patek jdu do poradny. Budou delat ten ster na streptokoka nevite? Nekde jsem cetla, ze se to v tomhle tydnu dela. ![]()
@Kerstynka Já už mám sbaleno asi 14 dní, dokonce jsme tašku brali sebou na víkend k rodičům
.
Už se na tu naší malou princeznu moc těším, hlavně až bude tu svou čtverylku tančit bez asistence mých žeber ![]()
@Lucie0123 tak postýlku máme složenou ale povlečení jeste me aby se na ni zbytečně neprasilo
to nechám na poslední chvíli nebo po příjezdu z porodnice je to hned
jinak jsem ve 33tt ![]()
@Lucie0123 Postýlku už povlečenou mám, teď jsem jen ještě prala deku ve které malá pojede z porodnice. Já jsem 36tt, termín dle MS 29.2. dle UTZ 6.3., tak uvidíme ![]()
@aktak81 Mě trápí výtok prakticky taky celou dobu, ale dnes to bylo poprvé hustší. Zatím mi doktorka vždy říkala že je to normální a ten stěr se dělá 36tt takže ti ho asi bude dělat.
@DorotaEla tak to je parada ja sem 36tt a přemýšlím jestli tu postýlku prevlect nebo ne, ale asi to taky nechám jinak děkuju za info
Tak holky, u nás zůstane postýlka až do porodu rozložená, než se vrátíme, tak ji manžel složí a povlíkne prostěradlo, případně dá mantinel, víc ale mimčo nepotřebuje, když bude spát v zavinovačce.