Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky tak jsem včera byla na KO a malej má 1940g a to jsem ve 32tt, ale malej velikostně odpovida 34tt jinak je v pořádku a hlavou dolu
doktorovi se zda, že mam vic plodové vody, tak jdu za 14dni na kontrolní utz a kdyzak mě posle do nemocnice na konzultaci..
Jinak doma vše připravené, taška skoro zabalená a mužu jít
jen pak nevim jak 3leté dceri vysvetlit jakto ze to miminko uz neni v brise ale tady ![]()
@Suzuveverka pouzivam hipp na telo a vlasky… Umyvane vlasky od malicka
@miska.siskaa plenky jsem mela ten maly balicek a bylo to akurat - to je mysim 30ks. Ale dvoje ubrousky, smolka se blbe utira. Kosmetiku vubec, koupali jednou a to ve slabym roztoku hypermanganu. Pak jsme ho namazali olejickem a tot vse z pouzite kosmetiky:-)
@Marketa S To maj doktoři nějaký nesjednocený hodnocení velikosti miminka
Dcera měla ve 32+1 odhad 1920g a doktorka mi tvrdila, že je o 10 dní menší
Vím to jistě, před porodem jsem si ofotila průkazku a tam to mám všechno napsané.
Teď jsem měla ve 31+1 odhad 1890g a prý velikostně v normě ![]()
@Marketa S @Suzuveverka Taky máme jiný odhad.
My měli 31+5 odhad 1900g a mrně je prý úplně akorát. U dcery mi těsně před porodem řekli, že odpovídá 33tt a měla 2350g.
@Vokaju @Suzuveverka @kuklisek holky tak já nevim
hlavně nevim čeho se mam držet, proste padne březen a budu čekat který den to bude bez ohledu na TP ![]()
Krásné ránko, ženy, do včerejška jsem nervila, že skoro nic pro mimčo nemám, včera jsem byla u švagrové a kromě postýlky, přebalováku, lehátka, matrací apod. jsem dovezla ještě 3 obrovské pytle věcí do 1/2 roku, a to jsem ještě nevytáhla věci po naší mladé. Hned je mi líp
. Teď už jen kočár a nějaké drobnosti. @miska.siskaa fusaky jsem včera vyfasovala dva, zimní z ovečky a jaro-podzim šusťák-fleece a ještě do autosedačky takovou teplejší deku @Suzuveverka máš to podobně jako já, mám nahoře cca 5 kg (kupodivu jsem na začátku nehubla) všechno jen v bříšku, ale bříško jak těsně před porodem, všichni se mě ptají, jestli už
@Marketa S To budeš mít pěkného cvalíčka, pamatuješ si, kolik odhadovali v 28tt?
@Marketa S no v metříku mám uvedeno 32tt 1,8kg, to bude nějaký průměr, tak třeba to obřík nebude
Mě třeba doktor nikdy neřekl odhadovanou váhu vždy jen ste v normě a klid na lůžku jinak porodite předčasně. koukala sem na net kolik přibližně má naše Nata mít
Mě můj doktor odhady váhy taky nedělá… Vždy jen změří a řekne jakému týdnu ta daná část odpovídá… No a naštěstí zatím dobrý
syn byl od cca 20. týdne o tři týdny větší a narodil se 3930g a 53cm… A až na to šílené tří denní vyvolávání, bolesti a vyčerpání se mi rodil dobře… Od prasknutí vody byl za 6,5 hodiny venku… Což mi přijde v pohodě
a mohlo to být lepší, ale neotvírala jsem se a ve finále mi doktor musel pomáhat ručně… Prostě ještě nebyl t en. správný čas…ale strašili mě tou cukrovkou a vysokým odhadem, tak jsem si o to vyvolání řekla ![]()
Nicméně teda chodím jednou za čas ke kamarádce do porodnice na ultrazvuk a odhad váhy teď u malé je 1845g ve 31+1asrprý odpovídá
tak doufám v mimi pod 3,5kg
abych užila co nejvíc ty krásné mini věcičky ![]()
Jo a kosmetiku v porodnici jsem nepoužívala žádnou… Měla jsem bepanthen, ten je dobrý i na bradavky… A možná, že jsem ho na prdelku při přebalovaní používala… Nám radili mazat preventivně při každém přebalení… Ale dostali jsme i hodně vzorku, takže jsem využila ty
no a fusak mám jaro-podzim do autosedačky… Zimní budu pořizovat až na podzim… Teď prostě půjde do kočárku ve fusaku co máme a přes ní dám španělskou deku
případně mám beránka, ale doufám, že na něj už bude teplo ![]()
@Katka93 Ahoj, tobě odpovídá 1845g ve 31+1 a mě odpovídá 1473g ve 30+6
Takže asi odpovídá vše, co je mezi 1 a 2 kily ![]()
@Martinabébé
asi ano
a možná právě proto můj doktor odhady nedělá…je to fakt dost nepřesné a matoucí ![]()
@Katka93 U mě odmítl spekulovat ohledně porodní váhy. Prý do 36. týdne jsou ta miminka tak vylej nalej stejná a pak až po tom 36. týdnu se začne ukazovat, které bude skutečně velké a které menší…
Sestra měla obě děti přes 4 kila, tak se připravuju na všechno
![]()