Poradna duly
Jana Čurdová
Holky ty váhy jsou teď asi opravdu jen orientační
hlavně že jsou miminka zdravá.
Mě v 30+4 malej vážil 1800g a podle paní doktorky v nemocnici byl větší, trochu cvalíček.
a v 32+4 vážil 1849g a prý váha naprosto v pořádku klidně by mohl trochu přibrat ![]()
tak si vyberte co je správně ![]()
@xxpav.ka S parkováním na Bulovce co se týká místa se to dá, i ja si vždycky nejake najdu a to s parkováním moc velká kamarádka nejsem
ale drahy je to dost, kdyz jedu na 2 hodiny na předporodní kurz, tak za to vyplaznu 120 Kč. Dá se parkovat i mimo areal zadarmo, ale na to jsem moc leniva pak jit kousek pěšky
ceník mají kdyz tak na jejich stránkach
@miska.siskaa Fusak mám kožešinový, ještě po mě. Zatím v něm přes zimu ještě vegetuje dcera, od března si ho se sourozencem popůjčují podle potřeby ![]()
@Marketa S Já se držím termínu podle menstruace, s dcerou to vyšlo, teď snad taky. I na začátku těhotenství jsme se s doktorkou na termínu početí shodly, tak snad.
@Katka93 Tak to bylo první dítko docela velké… Já zas měla nachystané všechno na čtyřkilové dítě, protože z mojí i manželovy strany ta porodní váha dětí kolem 4kg bývá a malá měla 3100g a 49cm, takže na ní všechno ty první dva, tři týdny plandalo
Teď si říkám, jestli bude porod taky tak v pohodě jako ten první, zatím to vypadá, že druhé dítě bude trochu větší.
@Dana V Ja to myslela hlavne v tom kontextu s odvozem z porodnice. Myslim, ze jsme museli kousek jit k autu, ale bylo teplo, tak to tolik nevadilo, ale stalo to kolem 200,–. Kdyz jsem tam sla nekdy sama, tak jsem parkovala mimo.
Me dělají odhad váhy pokaždé: 26+5 - 920g, odpovida 26+1 (29.percentil); 28+5 -1250g, odp.28+3 (45.percentil);30+5-1590g odp.30+2 (47.percentil); 32+5 -1940g odp.32+2 a percentil mi nespocital. Ty percentily zalezi na pohlavi a norma je nad 10. percentil. Jsem na mobilu, tak se mi nechce zabíhat do matematiky, kdyztak jindy ![]()
Ty odhady váhy jsou stejně hóóóóódně orientační, nestojí za to to řešit.
@Capelucita Souhlasím, u mě to hlídají jen aby viděli, jestli roste, ale jestli má o X gramů víc nebo míň je fuk. Taky hodně záleží na doktorovi, jak to změří, podle mě kdyby v jeden den to změřili 3 doktoři, tak se můžou celkem lišit.
@xxpav.ka u ségry se den před porodem a váha dítěte po porodu lišila skoro o kilo. Doktoři to vysvětlil tím, že mělo miminko asi plné bříško na UTZ.
@Capelucita u mě se váha odhadu a porodní lišila o 600g…což mi přijde taky dost… Ono fakt stačí milimetr a hned to hází úplně jiná čísla…
@Capelucita Myslím, že čím pokročilejší těhotenství, tím víc je to jen odhad, protože jestli to počítají z velikosti hlavičky, bříška a stehenní kosti, tak vlastně jen to bříško může ukázat, jak je „baculaté“. A tukové zásoby se dělají až ke konci těhotenství.
Chtěla sem se zeptat jestli ste některá byla na 3D ultrazvuku. Já chtěla jít ale přítel to zamítl že sou to skarede fotky
@Lucie0123 byla jsem minulý týden v 31+4, vzala jsem sebou mamku, příteli to přišlo zbytečné
a bylo to super všechno krásně vidět, mám několik fotek, několik videí, za mě spokojenost
Holky, dnes mě naštvali v Kaufu, mají akci na plínky a úplně ty nejmenší nemají, budete je kupovat, nebo budou stačit 3-6kg?
@Hanule_lt Já bych neměla koho vzít jen přítele. Řekl že fotky 3D sou skarede a ze si nechce kazit iluze a že si počká
@NikaKaa Já měla na malou (porodní váha 3kg) až nějaké ty od 4kg a taky to šlo… Tenkrát jsem balík dostala myslím k vánocům.
Po zkušenosti s dcerou, která asi tak do roka jednorázovky prostě nesnesla, koupím teď jen nějaký menší balíček do porodnice, takže to v akcích moc nezkoumám. Spíš jen čekám, až budu mít cestu do drogerky a něco tam vyberu, aby to mělo v rozsahu ty 3 až 4kg. Menší než 3kg to dítě snad nebude ![]()