Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, poradíte nějaké cvičení, které by bylo dobré na tyto partie? Do pasu jsem vcelku štíhlá, ale pak je to horší…
prostě hruštička ![]()
Ahojky,
na zumbu pozor, posiluje víc kardiovaskulární systém, je to dost svižné cvičení a většina holek se pohybuje v anaerobní zóně ![]()
Vřele doporučuji pilates a kalanetiku! Néjem, že se krásně protáhnete, ale posilujete i svalstvo a člověk se potom cítí lépe. Já mám TEP kyčle a zvládám to celkem v pohodě! Jsou sice cviky, které necvičím úplně přesně, ale moc jich naštěstí není! Tak hodně štěstí!!!
Asi bych to viděla na klasiku sedy lehy, protahování těla je dobré na vše a já chodím na jumping, což je cvičení na trampolíně. POtřebovala jsem ty samé partie a už jdou vidět pokroky. ![]()
Ve fitku kam chodím na jógu a pilates nabízejí i tohle:
HTB - Hips, Tummy, Bum (boky , břicho, hýždě) Posilování problémových partií ve svižném tempu hip-hopu.
Takový aerobic zaměřený na „kroucení zadkem“.
Omlouvám se, že vpadám do diskuze, ale ráda bych se zeptala na Zumbu. Kamarádka na ní chodila, strašně jí to bavilo, docela i zformovala postavu. Ale… Prý jí začaly strašně bolet záda. Nikdy před tím problémy se zády neměla a začala si to všímat právě až v souvislosti se zumbou. Myslíte, že je to možné?
Ráda bych také na Zumbu chodila (potřebuji se vyblbnout
), ale se zády jsem mívala dost velké problémy, tak se bojím riskovat ![]()
Bosu,a jiná balanční cvičení na zpevnění hlubokých břišních svalů.
Ahoj já teď začala chodit na vacushape a je to super už mi jsou i volnější kalhoty
![]()
Jinak na zumbu chodím jednou týdně a celkem dobrý, záda mě nebolí i když možná z nevhodných bot by možná i mohly
![]()
Tak na to budu reagovat ráda - zumba není úplně pro každého! Já mám hypermobilitu a tím, že jsem zumbu cvičila „poctive“ tak jsem si vyrobila děsný blok v bederní páteři.
Ano, rozhodně to je možné, že kamarádku od zumby blela záda. Pokud totiž opravdu hodně kroutí boky a není úplně zpevněné zádové svalstvo, nebo je něco jako mám já (volné vazy ve všech kloubech, tedy i na páteři), tak se velmi snadno páteř zablokuje.
Takže zumba na vyblbnutí rozhodně ano, ale s mírou ![]()
tterka píše:
Omlouvám se, že vpadám do diskuze, ale ráda bych se zeptala na Zumbu. Kamarádka na ní chodila, strašně jí to bavilo, docela i zformovala postavu. Ale… Prý jí začaly strašně bolet záda. Nikdy před tím problémy se zády neměla a začala si to všímat právě až v souvislosti se zumbou. Myslíte, že je to možné?
Ráda bych také na Zumbu chodila (potřebuji se vyblbnout), ale se zády jsem mívala dost velké problémy, tak se bojím riskovat
jane.cz - tak jasně že to nemusí být pro každého, ale to asi každý sport ![]()
Monny89 píše:
jane.cz - tak jasně že to nemusí být pro každého, ale to asi každý sport