Brigáda a podpora v nezaměstnanosti

Anonymní
13.1.16 16:49

Brigáda a podpora v nezaměstnanosti

Ahoj jsem na podpoře v nezaměstnanosti, mám dejme tomu 10 000,– Mám možnost jít na brigádu na 2. týden v únoru (DPP). Za nějaké 2500,– hrubého. Prosím, jak to bude s podporou za únor? (Kdybych nikde nepracovala, tak bych měla mít také 10 000,–)
a) za únor nedostanu na podpoře nic, ale stát za mne zaplatí zdravotní pojištění
b) dostanu podporu za zbývající dny, po které nebude trvat brigáda, tzn 10 000×3/4= 7500,– plus si vydělám 2500
Dále budu moci čerpat podporu o týden navíc (když jsem ji přerušila tím týdnem brigády) nebo se toho týdne jakoby vzdám?
A změní se nějak ta částka díky brigádě? Aby se mi pak nepočítal základ z té brigády, to bych si uškodila. :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
13.1.16 17:00

Přesně tak, na dobu brigády přeruší podporu, takže jak píše, a pak budeš mít tu podporu déle, po skončení brigády zase naběhne a nezmění výši podpory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
13.1.16 17:48

Ideální je si nechat napsat smlouvu (dohodu) pouze na dobu výkonu zaměstnání. Vyplácení podpory v nezaměstnanosti tak není pozastaveno na celý měsíc, ale jen na skutečnou dobu výkonu té činnosti, tzn. že by ti pak přišla výplata za ten týden práce a podpora v nezaměstanosti za zbývající dobu. Částka zůstává stejná, počítá se pouze ze zaměstnání, které probíhalo mimo dobu vedení v evidenci nezaměstnaných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.16 18:31
@Kloistr píše:
Ideální je si nechat napsat smlouvu (dohodu) pouze na dobu výkonu zaměstnání. Vyplácení podpory v nezaměstnanosti tak není pozastaveno na celý měsíc, ale jen na skutečnou dobu výkonu té činnosti, tzn. že by ti pak přišla výplata za ten týden práce a podpora v nezaměstanosti za zbývající dobu. Částka zůstává stejná, počítá se pouze ze zaměstnání, které probíhalo mimo dobu vedení v evidenci nezaměstnaných.

Přesně to jsem potřebovala vědět. Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
146
13.1.16 18:36
@Anonymní píše:
Přesně to jsem potřebovala vědět. Díky :kytka:

:mavam: Není za co. Ještě doplním - je potřeba tu brigádu nahlásit nejpozději v den, kdy tam začneš pracovat. Je možné se stavit na úp dopředu a nahlásit zprostředkovatelce nebo zaslat oskenovanou dohodu mailem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.16 18:19

Dobrý den, oživuji diskuzi.
Jsem v podobné situaci jako zakladatelka. Tedy od začátku dubna jsem na podpoře za 12 000 a mám možnost jít na brigádu za 15 tis hrubého ale pouze na 1 měsíc (na květen). Budu vyloučena z evidence ÚP, pokud tu brigádu přijmu, když si vydělám vlastně víc než polovinu minimální mzdy? Jak to pak bude s případnou podporou v červnu, pokud by se mi nepodařilo sehnat další práci? Počítala by se ta podpora pořád z toho minulého zaměstnání? Nebo by se do toho započítávala nějak ta brigáda (což by mi podporu snížilo)?

• Citovat
  • Upravit
248
14.4.16 18:27
@Anonymní píše:
Jsem v podobné situaci jako zakladatelka. Tedy od začátku dubna jsem na podpoře za 12 000 a mám možnost jít na brigádu za 15 tis hrubého ale pouze na 1 měsíc (na květen). Budu vyloučena z evidence ÚP, pokud tu brigádu přijmu, když si vydělám vlastně víc než polovinu minimální mzdy? Jak to pak bude s případnou podporou v červnu, pokud by se mi nepodařilo sehnat další práci? Počítala by se ta podpora pořád z toho minulého zaměstnání? Nebo by se do toho započítávala nějak ta brigáda (což by mi podporu snížilo)?

Ano, jelikož příjem bude vyšší než 4950,– Kč, tak tě odhlásí z ÚP. A následná výše podpory bude vypočítána nově z těch 15 000, což by ti ji snížilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
14.4.16 19:13
@Anonymní píše:
Pokud chceš brigádu přijmout, odhlaš se z evidence k 1. květnu, nenech se vyřadit, je to zbytečné. Další evidence od 1. června. Co se týká následné výše podpory - záleží, zda z brigády bude plynout sociální pojištění. Pokud ano, bude se také podpora počítat z tého brigády.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.16 15:24

Děkuji za rady, to se mi bohužel ta měsíční brigáda nevyplatí :,(

• Citovat
  • Upravit
791
5.10.16 09:19

Oživují diskuzi… mám možnost brigády ale bude to tak ze nebudu chodit každý den jen dle potřeby, dejme tomu ze za měsíc na 10 dní. No a tak mi podporu budou krátit těmi 10 dny nebo se to bere ze jsem zamestnana celý měsíc a tak nedostanu nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101808
5.10.16 09:21

@lussinka Neodstaneš nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
5.10.16 09:32

@j.a.n.i1 to se ale fakt nevyplati, budu mít daleko méně než kdybych na brigádu nešla 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101808
5.10.16 11:03

@lussinka Tak pro nekoho, kdo je na up chvilku ne, pokud si tam dele, tak se ti tou pauzou odsune podpora a treba se bude hodit ppozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat