Brigáda k práci - mám strach - prosím o názory
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
S tímto příjmem a výdaji ti někde brutálně mizí peníze. Spíš bych se zaměřila na zbytné výdaje než si na ně hledat brigádu. Jestli má přítel podobně, tak s vašimi příjmy lidé živí ještě klidně 2 děti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Jemako dohromady
tak to tě tečou někam peníze za blbosti. To si raději sepiš za co utrácíš a nemusíš. po zaplacení bydlení tě zůstává slušná částka. Kolik utratíte za jídlo ve 2 lidech? Budeš se honit po brigádách a pak to vyhazovat za zbytečnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám podobný plat jako zakladatelka, když jsem byla sama tak jsem taky tak tak vycházela. Teď co mám přítele a jedem tak nějak na půl je to lepší. Ale co dělá největší neplechu jsou ty malé půjčky, taky jsem si párkrát půjčila a teď mě to s prominutím s*re a lituju toho.
Moje banka poskytovala i bezúročný kontokorent, ze kerého už jsem se taky dostala. Ale i tak chodím na brigádu, domluvila jsem si úklidy chat. V naší oblasti toho je víc, ale chodím tak jednou týdně na ty 2-3hoďky, mám krásných 200kč/hod a aspoň mi to vyrovná ty splátky. Tak se zkuste poptat na ten úklid, pro mě je to v podstatě i takový relax. Jedu si to svoje a nemusím u toho přemýšlet. Pokud jste ve větším městě, hodně hledají paní na úklidy i do domácnosti. Případně nějaké venčení psů atd… Kolik vám tak měsíčně chybí?
- Citovat
- Upravit
Brigádu k práci mám, naštěstí je to celkem flexibilní. Být tebou, omezím příspěvky na dárky a pokud možno nejezdím na firemní akce, kde musím něco platit navíc.
Už jsem trochu okoralá, takže bych nadřízenému klidně sdělila, že jestli mám někam jezdit za své, ať mi hezky přidá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dedrichov píše:
Jako aby mě někdo předepisoval nepovinné dobrovolné účasti všeho druhu na víkendových akcích zdarma, tak na to bych se zvysoka vykašlala a obličejit se může jak dlouho chce.
Edit.: a brigádu typu prodavačka nebo gastro si klidně najdi, hlásit nemusíš
Jj, řekl bych, že s penězma, co mi dávaj, nevyjdu a musel jsem si najít přivýdělek. A ať se nebojí, není to v realitách.
Teď záleží na tom, jakou máš kvalifikaci a jestli bys u pokladny v Kauflandu nedostala víc…
Nevíme tvé možnosti, takže to, co jsem napsal může znít jako knížecí rada.
Takže vyhodnoť své alternativy. Co máš za alternativy k tomu, co děláš? Vždyť prý všude chybí lidi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amassakoul píše:
Brigádu k práci mám, naštěstí je to celkem flexibilní. Být tebou, omezím příspěvky na dárky a pokud možno nejezdím na firemní akce, kde musím něco platit navíc.
Už jsem trochu okoralá, takže bych nadřízenému klidně sdělila, že jestli mám někam jezdit za své, ať mi hezky přidá…
Tak tak, s tou mzdou, kterou od vás dostávám, sotva vyjdu a nemohu sdi dovolit firemní akce, kde všechno neplatí firma. ![]()
No, co zakladatelce může? Tvářit se fujky fujky? Tak ať se zakladatelka taky tváří fujky fujky.
Příspěvek upraven 18.08.23 v 08:59
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Tak tak, s tou mzdou, kterou od vás dostávám, sotva vyjdu a nemohu sdi dovolit firemní akce, kde všechno neplatí firma.
No, co zakladatelce může? Tvářit se fujky fujky? Tak ať se zakladatelka taky tváří fujky fujky.Příspěvek upraven 18.08.23 v 08:59
Ještě by mohla nenápadně nadhodit, jak moc jí to mrzí, ale že třeba kdyby dostala přidáno… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@welovefashion píše:
Ještě by mohla nenápadně nadhodit, jak moc jí to mrzí, ale že třeba kdyby dostala přidáno…
Když chcete, abych si na vašich „dobrovolně povinných“ akcích hrála na hogo fogo za své, tak to mi budete muset přidat, jinak si je nemůžu dovolit.
Ale jinak samozřejmě - musí předem analyzovat své a jejich možnosti. Kam můžu jít, když tam odtud odejdu? Jak mnoho potenciálních zájemců by se hlásilo na mé místo, když odejdu? A jak nákladné by bylo zaškolení?
Ono jde těžko udílet rady… Založit si účet na LinkedIn?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@welovefashion je mi to jasne..uz tak jsem kolikrat po sve praci ko, ale bobuzel, moje fin. situace mne tizi, rada bych mela neco nasetreno a misto toho kazdy mesic padam do minusu..je to posledni dobou, co se vse zdrazilo:(
Odkladej na šetření jako první, nečekej, že Ti něco zbude! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se zvysoka vykašlala na to, jaký názor může mít tvoje šéfová nebo kolegové na tvoje mimopracovní aktivity. Zda je třeba hlásit vedlejšák zaměstnavateli, je specifikováno zákonem.
A na nějaký dobrovolný teambuildingy mimo pracovní dobu a ještě na vlastní náklady bych se vykašlala úplně. Na svoje náklady si občas platím posezení s prací v hospodě, ale to je dobrovolné. Prostě bych paní vedoucí oznámila, že nemám na to si platit tyhle srandy.
Za mě určitě sehnat lepší práci v oboru. Praxi máš, můžeš si říct o horní hranici.
Nebo nějakou příbuznou práci. Na spoustu míst berou třeba i s rokem praxe v administrativě, znalostí Excelu a jazyka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit