Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
I když už mi jeden bonus na deti vyplatily v lednové výplatě? A je jedno když budu mít jeden mesic 8000 a další třeba 15000?
Ano, to je jedno, podstatné je, aby ti to talo potrebnou castku za rok.
A jinak to prohlášení poplatnika muzes mit v jeden mesic podepsané pouze v jedné praci. Takže bys to teoreticky mohla v hlavnim zaměstnání zrusit, ale asi bych se na to vybodla a neupozornovala na sebe. Stejně ti to pri podani dp vrati.
Není to tak že se do 15. Února podepisuje prohlášení za loňský rok? Takže tenhle vlastně ještě není poreseny? Vezmu si jen v práci potvrzení příjmu za ten leden a podám si daňové sama?
Ne, neni, do 15. se podepisuje zadost o zuctovani dani, prohlaseni se podepisuje na rok dopredu.
Takže ho mám ignorovat nebo podepsat nové s platností od února 2023 u brigády?
Od února tezko, zpětně ti to nikdo podepsat nenecha. Ale muzes to v puvodni praci je konci května zrusit a podepsat od cervna na brigádě.
A bude vadit když to budu mít podepsané v zaměstnání na HPP nebo je to jedno?
@j.a.n.i1 když to budu mít podepsané jen v zaměstnání a na brigádě ne a podám si daňové přiznání sama, tak to taky vadí?
Dobrý podvečer přeji, chtěla bych se informovat. V lednu 2023 jsem si v hrubém vydělala 21580 Kč a byl mi vyplacen bonus na děti. Od února jsem na neschopence a v srpnu nastupuji na mateřskou. Mám i brigádu, kterou mohu vykonávat doma. Kolik musím ještě za tento rok vydělat na brigadách, abych si mohla příští rok podat daňové přiznání a byl mi vyplacen bonus na všechny děti za zbylé měsíce? A když jsem na neschopence a následně na mateřské bude se mi odečitat srážková daň 15 % z té brigády, kdyz podepíši prohlášení poplatnika daně? A můžu ho vlastně podepsat za tento rok, když jsem zaměstnaná? Děkuji za odpověď, jsem v tomhle dost ztracená.