Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer B-motion?
Přidejte zkušenost s Britax Römer B-mo...Tak my konečně vyjeli s kočárkem a byli nemile překvapeni - při jakémkoliv najetí na hrbol po cestě problém, taktéž najetí na obrubník či zvednutí přes práh do dveří - problén…jde to dost těžce, což mě štve…v recenzích jsem četla že bez problémů jezdí po městě i po lesních cestách (nemyslím vysokohorskou turistiku) no to jsme zatím nezkoušeli, ale jsem zvědavá třeba jak projedeme ve sněhu…
máte někdo taky podobný problém???
@Vankule já jsem s kočárkem max. spokojená a jezdíme bez problémů ![]()
@Modry pes zkušenosti s maxi cosi mura nemám, jen jsem slyšela od kamarádky, že jí vadil sportak, že byla malá ta sedačka
jinak je to kočárek pěkný
Co se týká britaxe b motion, je to skvělý kočárek, ale někomu může u sportaku vadit polohovani nožiček, není úplně v rovině, jen tzv. vyboulenim. Někomu zase vyhovuje. Eventuelně se dá dokoupit polohovani nožiček easywalker. Nejlepe někde kouknout a vyzkoušet na prodejně, který kočárek by vyhovoval:-)
Já si hlavně myslím, že srovnávat Maxi Cosi Mura s Britaxem nelze. Je to jiná kategorie kočárků. Cosi bych srovnávala třeba s Mutsy. Já jsem s britax B Motion spokojená, pravdou je, že najíždění na obrubníky není žádný luxus, ale zas proti Phil and Teds je to pohoda, ten byl hodně těžký. Britax je taková jakoby trochu hrkačka, ale odpovídá to ceně. „Polohování“ nožiček nám vůbec nevadí, spíš mi příjde, že brzo odejde uchycení utahovadel, které zvedá zádíčka. Jako je to tam jen uchycené v poutcích z látky, takže ![]()
Tak jsem si koupila červenou variantu se stříbrným rámem, do kočárku jsem se okamžitě zamilovala, malá mi v něm prospí i 2 hodinky bez ježdění, v hlubokém jsem musela jezdit a houpat, jinak se okamžitě vzbudila. Je lehoučký, skladný… Škoda že nemá ve výbavě pláštěnku nebo nánožník. Pláštěnku jsem už vyřešila od Emitexu za 200,–, originál se mi zdá předražený. Ještě vyřešit ten nánožník, nevíte prosím kdo by mi ho ušil? ![]()
Děkuju za radu, už jsem ji napsala
Já jsem z kočárku nadšená, ale tchyně remcá že by měla být dcera ještě v hlubokém, pořád ji nedokážu vysvětlit že mi v něm už nechce být. Pořád hučí že nemůže pořád sedět, přitom tam pořád leží, a sedí minimálně. Ale těžko se s ní hádat, viděla ho jen při koupi, a pořád mi volá, jestli je opravdu polohovatelný. Mě by omylo, malé bude 8 měsíců, je spokojená, a to vyvolávání a věčné vysvětlování mě už vážně štve ![]()
@anylek @vodolejka Holky, dekuju moc za Vase nazory. Treba jeste napise nekdo neco dalsiho. Zatim mam jeste cas se rozhodnout, ale na zacatku, kdyz jsem objevila B Motion, tak jsem byla unesena z toho designu, ale postupne co prave ctu o tom systemu na polohovani a teda info o koleckach/obrubniku pro mne bylo taky dulezite a momentalne se teda spis priklanim k tomu Maxi Cosi. Ale uvidime, kdo mi jeste nejak zajimave ovlivni nazor
Zatim dekuju a treba jeste nekdo napise..
@Modry pes Za me jsou obrubniky uplne v pohode. Mohu srovnat jenom s neodpruzenym kocarkem MAMAS PAPAS URBO a to je teda nebe a dudy, jakoze BRITAX je super a me na obrubniky staci. Pouzivam ho do parku a i na nezpevnene cesty a jsem fakt spokojena. Uplne prvni kocarek jsem mela Depemo Targast, libil se mi design a moc jsem neresila recenze. Pak jsme ho vymenili za Urbo, protoze se mi nevesel do kufru od auta, tkz jeste mohu srovnat s tim Targastem - ten byl take odpruzeny a prisel mi dost podobny Britaxu, co se nerovnemu terenu tyce.
Samotnou by me zajimalo, jaka je hluboka korba do Britaxu? Chci si kocarek schovat i na druhe dite a mame hlubokou prave Urbo, ale na nezpevneny teren to fakt neni, tak jestli ma smysl porizovat jeste tu od Britaxu. Jde mi hlavne o vnitrni prostornost, jak velke mimco se tam pohodlne vejde? A jestli se dobre nacvakava?
Zdravim všechny majitelky kocarku Britax b motion. Holky, zajímalo by me, jestli kocarek po case vysisuje? Ja mela předtím cerny Casualplay a ten mi vysisoval dost
Ten Britay si plánuju poridit taky cerny. Diky za všechny odpovedi…
Jo a prosim ma někdo moznost srovnat jané muum a britax b motion, pokud to vůbec jde? Díky.
@adlita Máme k Britaxu hlubokou korbu Affinity - nacvakává se dobře, ale nesedí tam úplně fest, ale to asi žádná nacvakávací korba - když se na ni rukou zatlačí, tak trochu klinká, ale nic hroznýho. Co se týká vnitřního prostoru, tak ten je poměrně malý - náš Maty má na 6 týdnech 60 cm a několik lidí mi už řeklo, že se tam za chvíli nevejde
No má tam na délku asi ještě 10-12 cm (výrobce udává vnitřní délku 74 cm), takže si myslím, že do 5-6 měsíců by tam mohl vydržet, uvidíme ještě jak to bude s fusakem. Ale na šířku je hodně úzký (30 cm), takže to ten kočárek asi opticky hodně zmenšuje
Nicméně my jsme spokojení, kočárek jsme kupovali hlavně kvůli jeho skladnosti a lehkosti, musím ho tahat do patra, domů.
@Terunka No skladny je, o tom zadna, take mi to vyhovuje
Ono nejde u te hluboke korby ani tak o delku, jako o sirku, aby se to dite mohlo alespon trochu hybat. To Urbo ma korbu hodne uzouckou. Ten puvodni Targast byl takovy hodne prostorny, tak si prave rikam, ze vetsina kocarku je asi spis uzka.
Taky máme korbu affinity a tedka v létě to nevadí, mimi tam místa má dost (malý má 55cm)a snad nám tam do konce roku vydrží a pak půjde do sporťáku. Oproti jiným (pr. peg perego) je menší.
A pokud můžu porovnat najíždění na obrubník či terén, předtím jsme měli X-lander a to bylo úplně bez problémů, jezdili jsme i na chatě a po horách a v pohodě. Jen ten je těžší a hůře se skládá, proto jsem tentokráte chtěla něco jiného…tak snad si zvyknu…