Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Je to poměrně častá věc. Karpální tunel. Už tu o tom byla diskuze
Ano, karpál, měla jsem ho taky. Budilo mě to i v noci. Chce to trpělivost, nakonec to přešlo, ale bylo to tak během toho šestinedělí, postupně se to zlepšovalo. Tyden je asi málo.
A které prsty tě brní? mně něco podobného začalo taky, ale až po porodu. já si to dávám do souvislosti se zvedáním dítěte a držením u kojení.
Jenom teda k tem karpálům, nemusi to nutně být toto. já si nějakou dobu mylně taky myslela, že kam karpaly, protože o těch se všude píše nejvíc, ale fakt záleží na tom, které prsty tě brní. pokud je to v oblasti palec, ukazovák, prostředník, tak to značí ty karpaly. pokud je to ale nejhorší v oblasti malicku a prsteniku, tak to neni od karpalu, ale od útlaku loketního nervu, tzv. syndrom kubitálního tunelu, to mám právě nejspíš já
Taky mi to začlo ve 3.trimestru. Vlastně všechny prsty pravé ruky kromě malíčku. Jsem 5 týdnů po porodu a asi poslední 3 dny cítím, že to trochu polevuje, tak snad už to zmizí. Nemohla jsem ani psát, navléknout jehlu byl nadlidský výkon a třeba větší hrnek čaje jsem v tý ruce neunesla. Teď se to pomalinku zlepšuje a doufám, že to přejde úplně.
Ahoj,
v těhotenství je to bohužel „normální“. Souvisí to se zadržováním vody v těle (nemusí být patrné otoky), resp. se zvýšením objemu tělesných tekutin.
Po porodu postupně vymizí. ![]()
Mám to taky.
@Noku taky mám toto…co ale s tím.
Mám to tak nějak už hodně let.
Teď po 5 porodu je to horší.
Dobrý den, během třetího trimestru mi začali brnět prsty na pravé ruce, někdy jsou až necitlivé. Maximálně mi na to dali magnesko, které mi nezabralo a prý to po porodu přejde. Jsem týden po porodu a přetrvává to. Je to nepříjemné, neudržím kartáček na zuby a nezvládnu ani nic napsat tužkou. Měl to taky někdo?