Brnění a necit prstů ruky v těhotenství

Anonymní
30.8.24 22:13

Brnění a necit prstů ruky v těhotenství

Dobrý den, během třetího trimestru mi začali brnět prsty na pravé ruce, někdy jsou až necitlivé. Maximálně mi na to dali magnesko, které mi nezabralo a prý to po porodu přejde. Jsem týden po porodu a přetrvává to. Je to nepříjemné, neudržím kartáček na zuby a nezvládnu ani nic napsat tužkou. Měl to taky někdo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.8.24 22:32
@Anonymní píše: Více

Je to poměrně častá věc. Karpální tunel. Už tu o tom byla diskuze

https://www.emimino.cz/…-tehu-89871/

• Citovat
  • Upravit
1831
30.8.24 22:32

Ano, karpál, měla jsem ho taky. Budilo mě to i v noci. Chce to trpělivost, nakonec to přešlo, ale bylo to tak během toho šestinedělí, postupně se to zlepšovalo. Tyden je asi málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
30.8.24 22:36

A které prsty tě brní? mně něco podobného začalo taky, ale až po porodu. já si to dávám do souvislosti se zvedáním dítěte a držením u kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
30.8.24 22:47

Jenom teda k tem karpálům, nemusi to nutně být toto. já si nějakou dobu mylně taky myslela, že kam karpaly, protože o těch se všude píše nejvíc, ale fakt záleží na tom, které prsty tě brní. pokud je to v oblasti palec, ukazovák, prostředník, tak to značí ty karpaly. pokud je to ale nejhorší v oblasti malicku a prsteniku, tak to neni od karpalu, ale od útlaku loketního nervu, tzv. syndrom kubitálního tunelu, to mám právě nejspíš já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3987
30.8.24 22:56

Taky mi to začlo ve 3.trimestru. Vlastně všechny prsty pravé ruky kromě malíčku. Jsem 5 týdnů po porodu a asi poslední 3 dny cítím, že to trochu polevuje, tak snad už to zmizí. Nemohla jsem ani psát, navléknout jehlu byl nadlidský výkon a třeba větší hrnek čaje jsem v tý ruce neunesla. Teď se to pomalinku zlepšuje a doufám, že to přejde úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
30.8.24 22:58

Taky jsem mela, postupne to preslo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.24 23:04

@Noku nejvíc necitlivé jsou ukazováček a prostředníček.

• Citovat
  • Upravit
9293
31.8.24 07:14

Taky jsem měla ;) přešlo to po porodu. U obou těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
31.8.24 13:13

Ahoj,

v těhotenství je to bohužel „normální“. Souvisí to se zadržováním vody v těle (nemusí být patrné otoky), resp. se zvýšením objemu tělesných tekutin.

Po porodu postupně vymizí. :-)

Mám to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
1.9.24 11:16

@Noku taky mám toto…co ale s tím.
Mám to tak nějak už hodně let.
Teď po 5 porodu je to horší.

• načítám...
  • Citovat