Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Znova neurologa. jednak karpaly nejsou jedina pricina brneni rukou, jednak karpaly v zacatku nemusi byt na EMG detekovatelne, ted uz to muze byt jinak.
Hořčík? Vím, že to nejsou křeče ale mám pocit, že jsem četla i ve spojitosti s brněním.
Taky mě napadlo hořčík, případně vápník nebo vitamin D, který pomáhá jeho vstřebávání.
@LJTT @Elen8 @Pudloslava Děkuju moc za rady! ![]()
@katyna1984 to je náhoda, zrovna minulý týden jsme si koupili novou matraci, původně jsme měli pěnovou, byla dost měkká. Teď jsme pořídili pružinové a tvrdší, tak snad to pomůže
zdravotní polštář myslíš ten pěnový? ten jsem měla, ale nemůžu na něm spát ![]()
Jinak děkuju za radu ![]()
To ja uz mam leta, nekdy ani nedonesu plny hrnecek. Brni me kazdou noc. Rano je mam kolikrat uplne bez citu, ze nemuzu ani tipnout budik, ikdyz na nich nelezim. A taky pri jizde na kole brni. U doktora jsem nebyla, ale docela mi pomaha namazat si je alpou s marjanou (marihuana vylouhovana v alpe). Ja teda podezrivam karpaly, protoze delam s pocitacem. Ale co jsem si poridila lepsi mys, tak bych rekla, ze se to trochu zlepsilo.
@boletka taky dělám u PC, já už mám rok ergonomickou podložku pod myš a před klávesnici, aby se zápěstí tolik nekroutilo, ale nepřijde mi, že by to nějak pomohlo
Jinak moc děkuju za tip, naložím marijánku do alpy a budu potírat ![]()
To ne, tim polstarkem na ty podlozce si porad na ty karpaly tlacis - ja si koupila mys, ktera vypada jako zraloci ploutev a drzi se na stojato, tudiz zapesti je krasne uvolneny.
chvili jsem si na ni musela zvykat, ale uz to ani nevnimam a fakt je to lepsi.
@Margit. Tomanova tak uvidite. Já jednu dobu noc co noc brečela bolestí, jak to až pálilo. Ulevoval proud horké vody.
Ano, polštář myslím tvarovaný pěnový, je to o zvyku. Postupem let jsem jich měla několik, nakonec jsem zakotvila u toho nejobyčejněšího z Ikey a na ten nedám dopustit.
Pak taky netahat v rukách nic těžkého a vynechat náročnou manuální práci. Nedávno jsme řezali pilkou na železo kovovou konstrukcí a několik následujících dní bylo peklo.
Jinak se to celkem drží, i když vyšívání už asi nikdy nebude můj koníček
![]()
Ja taky stejny problem. U mna to karpaly su, ale velmi mi pomohlo si zafixovat ruku na noc - proste som ju zabalila do stareho rucniku. Postupom to presli, ted znovu citim, ale je to kvoli tomu, ze som natierala plot a drzala som niekolko hodin stetec..
Znovu vyšetření, možná na vyšším pracovišti. Já to také mám poslední dva roky tak 1-2 dny před menstruací, je to takový můj PMS. Brnění je fakt silné až do bolesti, vzbudí mě to a nemůžu třeba několik hodin spát, musím vstát a chodit, v leže je to horší… Začala jsem jíst hořčík + vápník a je to lepší, ale někdy to stejně mám, ale o dost méně.
Mám to samé - rekonstrukce domu. Tahání těžkých kamenů. Jde hlavně o 3 prsty na obou rukách. Také karpály vyšetřeny a ok. Prý to je i od krční páteře. ![]()
Děkuju moc všem za rady a zkušenosti
zkusím si koupit ten hořčík a béčko a uvidím jestli to pomůže a když tak se zase objednám na neurologii… mě to vzbudí třeba 3 za noc, proklepu ruce a zase usnu… no je to nepříjemné, ale není to bolestivé…
@Margit. Tomanova zkuste i ten vigantol, kamaradce zabral po tydnu uzivani, predtim brala horcik+vapnik, asi se ji to poradne nevstrebavalo
@Margit. Tomanova píše:
Děkuju moc všem za rady a zkušenostizkusím si koupit ten hořčík a béčko a uvidím jestli to pomůže a když tak se zase objednám na neurologii… mě to vzbudí třeba 3 za noc, proklepu ruce a zase usnu… no je to nepříjemné, ale není to bolestivé…
kdyz uz si chces neco koupuit, tak si kup Aescin (2-2-2, vybrat 1.balení) a k tomu Vitamin B (Aneurox 600 1×d). Horcik je dobry na brneni pri tetanii, to je obvykle po nějake emocni zatezi, kdy ty (obvykle) zesnke i hyperventiluji - ty popisujes potize typicke pro karpalni tunely (nocni a ranni potize) a kdyz se k tomu pridava neobratnost a necitlivost i delsi dobu po probuzeni, tak si myslim, ze by se to EMG melo udelat brzy.