Brno Bohunice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
135
18.12.07 12:53

bohunice

tak se musím přidat se špatnou zkušeností s personálem FN Bohunice - porodnická klinika, při porodu v roce 2006 MUDr. Sviteková špatně zkontrolovala placentu a nechala mi část v děloze, MUDr. Husička při vizitách nic nezaznamenal, i když se mi špatně zavinovala děloha a měla jsem obrovské břicho na které jsem neustále upozorňovala, po 2 dnech doma mě museli odvést zpět do nemocnice i s dcerou kvůli rozpadlému šití, to už jsem měla i teploty a upozorňovala jsem na ně stále dokola, nic........až při přijímání k resutuře hráze mi MUDr. Kříž - opravdu zlatý člověk, ten jeho skvělý přístup už nikdo nezopakoval, moc mi pomohl i po psychické stránce, řekl, že má v děloze zbytky placenty a musím hned na sál. Po operaci jsem silně krvácela, pod postelí byla kaluž krve, ale všichni byly v klidu a sestra na mě křičela, že je to po operaci normální, co jsme čekala, doktorka to samé, to už jsem je ale moc nevnímala, protože jsem měla málo krve a ztrácela jsem vědomí, pořád jsem plakala, protože dcera by na dětském a nemohla jsem ji kojit. Zachránil mě primář Petrenko, na můj vkus sice trochu drsoň ,ale všechny je seřval, jestli mě tam chtějí nechat vykrvácet a píchl mi injekci do děložního čípku za 5 minut 12, potom transfuze........přivezli mi dceru, rozkojila jsem se a dnes jsme obě v pořádku, ale rok a půl po porodu stále nemám odvahu na druhé dítě a rozhodně se nehodlám do Bohunic vracet. Doufám, že jsem vás moc nevystrašila to bych nechtěla,ale to jsou moje zkušenosti z bohunické nemocnice.M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
21.1.08 13:26

Ahoj, taky jsem rodila v Bohunicích, nakonec z toho byl rychlý císař - ale jen díky skvělému Dr. Doubkovi máme našeho drobka. Líbilo se mi že byl upřimný a hlavně mně nekrmil žádnýma báchorkama - nakonec náš cíl byl společný…Když jsem mu brečela na JIPce že bude prťavoučkej (měl 2,35kg) tak se smál a říkal že o kilech to není, a měl svatou pravdu. Na odděleí šestinedělí to bylo hodně o lidech - ale všude jsou lidé ochotní a neochotní :) Jenom bych chtěla jmenovat ženskou sestřičku p.Winterovou to bylo naše sluníčko a přestože byla spíš pro dospělé radila kde mohla i s kojením, když nás někde v noci načapala že bulíme tak chytla kolem ramen, potěšila i s dětma pomohla. Já jsem jí říkala moje noční víla, protože jsem ji potkávala většinou na noční když jsem bloumala mezi el.odsávačkou a ohřívárnou příkrmů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.2.08 22:10

Nemůžu se připojit s negativním hodnocením porodnice. Já rodila v Bohunicích v září 2007 a byla jsem naprosto spokojená s přístupem celého personálu porodního oddělení. Hlavně MUDr. Doubek a Kummel, porodní asistentka paní Hrušková. Ale i ostatní na tomto oddělení byli milí, vstřícní. O novorozeneckém oddělení to, ale bohužel říci nemůžu. To bylo úplně něco jiného, většina sester neochotná, nepříjemná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17925
13.2.08 13:26

Já teda nerodila vtehle nemocnici ale byla jsem se tam podívat za méma kamarádka které rodily jedna u vterý a ta druhá v pátek já jsem tam v ten pátek byla a to se mně tam líbilo ale jak jsem došla v nědělu za tou dvuhou kamoškou tak si říkám že teda tahle porodnice pro mně zanikla strašné vedro nedalo se kam sednout z maminkou i z maličkým.na jednom pokoji není ani ten záchod kam jsme si mohly odskočit.

Jo a jak jsem četla o doktoru Husičkovi tak já si na něj nemohu stěžovat vyděla jsem hojen jednou na Obilnáku já byla v 31tt a ultrazvuku a zrovna tam byl já se pomalu otvírala nebo se mně skracoval čípek a říkal že by si mně tu rád nechal ale mněla jsem doma Marka první dítko máti měla před odletem do Buhlarska tak jsem to usmlouvala že jsem nemusela nikam :lol: .

To asi vše.Staňa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fik
15.2.08 18:04

Jsem rada, za tutu diskuzi.
Bohunickou nemocnici mam nejbliz a planuji tam rodit..
Doted jsem necetla tolik negativnich prispevku, na druhou stranu si rikam, ze v kazde nemocnici se najde nejaky „mily pan doktor“

FIk

• Citovat
  • Upravit
3
12.3.08 16:09

porodnice brno bohunice

těch negativních hodnocení je hodně i proto, že je u nás snad národní zvyk více si stěžovat, kritizovat, pochválit dovede málo kdo. Pokud je vše O.K. bere se to jako samozřejmost, tak proč o tom psát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
30.3.08 11:29

Rodila jsem v Bohunicích už skoro před rokem (červen2007),ale nemůžu si na nic stěžovat. Přenášela jsem a chodila skoro denně na monitory, nakonec jsem byla přijatá na JIp a následně na vyvolání. Porod nebyl jednoduchý a poznala jsem tam hodně doktorů, sester a porodních asistentek a s nikým jsem neměla vyloženě negativní zkušenost.

Souhlasím s názorem,že člověk napíše víc negativní zkušenosti než pozitivní.

Někdo psal o vedru, musím říct,že vloni bylo zrovna okolo 30 stupňů,ale větrat se nemůže hlavně kvůli mimískům.

Měla jsem štěstí na nadstandart takže i ubytování bylo v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
11.7.08 13:29

Ahoj holky jsem ve 34tt a tak tak se taky už pomale rozmýšlím kam jít rodit. Od podnělka začínám s porodním kurzem, ale ne v nemocnici. Obědnala jsem se u porodních asistentek které pracují u mého gynekologa, takže bude chodit na Orlí. Sand poradí a doporučí.
Ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti hlavně teď z poslední doby. Prý tam v červnu proběhla rekonstrukce . Říkám si že šestinedělí nějak přečkám , doufám že tam nebudem s malým moc dlouho, ale hlavně by mě zajímaly porodní sály. Já při prvním porodu celou noc zvracela a měla křížový bolesti. Představa že budu muset chodit na společnej záchod někam na chodbu mě děsí. Ráda bych asi rodila na nadstandartu, ale jestli jsou tam jen dva pokoje, no tak při tom množství těhulek v letošním roce, mám obavy že nemusí být volný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
16.7.08 12:06

Ahoj holky, rodila jsem 9.7. v Bohunicích a musím napsat svůj názor na tuto porodnici, neboť jsem byla velmi spokojena:)

Měla jsem vyvolávaný porod, takže nevím, jak probíhá příjem při už rozjetém porodu. Měla jsem porodní plán a u porodu byl manžel a dula. Měli jsme štěstí, že byl volný nadstandardní porodní box s vanou. Porodní asistentka i ještě jedna pomocná (chodila měřit srdíčko miminka) byly super, moc hodné. Porodní plán byl naprosto respektován (krom dirupce, se kterou jsem ale nakonec souhlasila, je to součást vyvolání). První dobu porodní jsem si dělala co jsem chtěla, měli jsme tam skoro tmu a asistentka se chovala velmi ohleduplně.

V druhé době porodní mimču jednu chvíli začaly klesat ozvy, to byla jediná chvíle, kdy mi byla doporučena změna polohy (ze seďa na bok), která pomohla a dál už jsem zas mohla tlačit, jak jsem chtěla. Asistující doktor chvíli strašil s nástřihem, ale asistentka mu řekla, že si to nepřeji, takže čekali. Nakonec se zadařilo i bez něj, takže jsem byla asistentce moc vděčná za pevné nervy.

Po porodu mi malou dali okamžitě na břicho, dle mého přání nechali dotepat pupečník a pak teprv po mém souhlasu zaškrtili a manžel střihnul.

Takže celkově – do ničeho mě nenutili, asistentka mi při tlačení skvěle pomohla slovní motivací, nekonalo se žádné „skákání na břicho“, jen po mém souhlasu mi doktor položil na břicho ruku, abych líp cítila proti čemu tlačit.

Jediné, co bylo na celém pobytu blbé, bylo to, že porodnice byla děsně přeplněná. Chtěla jsem nadstandard na šestinedělí, ale nebylo nic volného. Šestinedělky byly nacpané kde se dalo (já třeba na oddělení rizikového těh.) a navíc v 6. patře se staví, takže zbíječky, vrtačky a tak… Sestry byly v pohodě, doktoři také. Občas poskytovali rozporuplné informace (třeba k otázce, zda z bolestivě nalitých prsů odstříkávat či ne, se mi dostaly hned 3 různé odpovědi) a někdy i vyložené nesmysly (že prý malá moc pije a že to bude chtít šidit čajem…). Taky je tam dost benevolentní politika co se týče příkrmů, rozhodně jimi nešetří a dávají UM, ale zase aspoň ze stříkačky a ne z flašky. Celkově to prostě trpí tím, že je tam moc mamin a málo sester.

Celkově úplná spokojenost, zejména s porodní asistentkou paní (slečnou?) Xenophontos.

Jsem se nějak rozepsala, ale snad to někomu pomůže:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
17.7.08 11:46

Ivuško H, děkuji moc za odpověď . Já mám termín na konci srpna a chci jít rodit taky právě do Bohunic. Nadstandart na porod bych si přála na šestinedělí už je mi to celkem jedno, to už budu mít to svoje štěstíčko u sebe a tak si říkám že tam těch pár dní vydržím. Chci se ještě zeptat co sebou. Já si teda připravila svou kosmetiku pro malýho , slyšela jsem že se v nemocnicích používá Johnson a ten teda v žádným případě nechci takže mám nachystaný pro malýho vše Od Seba Med, pak Bepanten, nevím jestli vzít i Optalmo Septonex, Sab Simpex a Libenar, mám nakoupený ale nevím jestli to nosti sebou. Jinak mám do porodky balík plínek pro malýho a jednorázový podložky, pak pro sebe vložky a jednorázový kalhotky , tampony do podrpdy, Pak samozřejmě běžnou kosmetiku pro sebe, včetně krému na strije a vitamíny, myslím že jak se ty prsa nalijou tak bude krém ještě asi potřeba. Slyšela jsem že jsou tam hnusný sprchy prý je potřeba mít sebou i žabky do sprch. Jo a co pití ? mám si sebou vézt dobrou vodu ? A nebudu vypadat jako cvok když si rovnou vezmu karton ? Nebo si ji tam radši mám nechat nosit po částech ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
17.7.08 16:28

No já bych byla vděčná za nadstandard na šestinedělí, kde by se mnou mohl být manžel, protože okamžitá euforie z miminka se u mě jaksi nedostavila a zůstalo jen to, že nemůžu spát (mimi buď řve, kojí se nebo když usne, furt tam někdo chodí nebo řvou cizí děti)…

K tomu, co s sebou – taky jsem měla vlastní kosmetiku na mimino, s tím nikdo nedělal problémy. Věci jako Sab Simplex. kapky do očí atd. mají dětské sestřičky, takže to si brát nemusíš. Jinak jsem měla to, co píšeš. Plus teda toaletní papír, ten tam jaksi nevedou… Taky se mi velmi osvědčila 1,5l lahev s takovým tím cucacím vrškem, když si do toho dáš vodu s trochou čajovníku, je to super na oplachování po použití WC, že nemusíš pokaždé do sprchy.

Se sprchama nevím, byla jsem na tom zrekonstruovaném patře, tam byla sprcha společná pro dva pokoje (tj. 6 ženských) a byla v pohodě. To samé záchod.

Když se mi nalily prsa, tak jsem si každou půlhodinu/hodinu chodila k sestřičkám pro čerstvé ledové obklady… Trvalo to tak cca den a půl a byla to celkem síla.

Pití – ten jejich čaj jsem ani neochutnala, manžel mi každý den dovezl tak tři flašky balené vody:) Pokud jsi vybíravější v jídle, tak taky doporučuju zásoby, protože to, co se tam nabízí k obědu, je tragédie. Na snídaních a večeřích toho zas tolik zkazit nejde (chleba, rohlíky, máslo, marmeláda… plus totálně kamenné a zelené broskve:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
18.7.08 09:24

Ivuško, díky moc .
Tak už začínám být v obraze. No jak to tak píšeš, asi bude lepší doufat v zázrak a volné nadstandarty. Co se jejich jídla a pití , mám jakousi představu protože jsem si poležela ve 3 měsíci kvůli hematomům na Obilňáku a tam se vozí jídlo z Bohunic. Čaje fuj fuj a jídlo tam bylo dost síla, obzvlášť třeba kapusta fakt vyloženě dieta pro ležící a ryzikově těhotné :-) Rozhodně nenadýmá :D No chudák mimčo to by mělo koliku hned jak by se ode mě napilo. Moc díky za ten tip na tu lahev s čajovníkem. To je moc bezva nápad, jsem rozmazlená a zvyklá na bidet, no a koukám že tímhle to docela fikaně nahradíš. Pití si asi nechám nosit po čátstech ať nevypadám jako že se tam stěhuju. Už takhle když mám v tašce plíny , vložky , ručníky a župan tak se zdá že tam chci zůstat. Původně jsem to měla v kolečkovým kufru ale to jsem nakonec zavrhla, nějak mě přišla komická ta asociace s letištěm a dovolenou.
Děkuju moc za rady a info. Přeju hodně zdraví a štěstí tobě i miminku. Už je z vás určitě sehranej tým a užíváte si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
18.7.08 20:21

Ahojky,
tak i já trochu přispěji. Souhlasím s tím, že sprchy jsou tam v dost katastrofálním stavu. Je to teda už 2 roky, co jsem tam rodila, ale když jsem do sprchy šla, tak se musela nechat odtéct aspoň 5 min voda, aby vůbec začala téct teplá. Jinak se žabkama souhlasím, neboť já je tam neměla a odnesla jsem si odsud tak akorát plíseň nohou. Jinak porodní asistentky parádní. Co se sestřiček týče - ochotné, při kojení mě dost bolely prsa a tak sami řekly ať přijdu při dalším kojení za nimi a že se podívají, jestli malou přikládám správně. V tomto dobrý. Jen nevím jak ostatní maminky, ale já jsem po porodu byla naprosto „vygumovaná“ :lol: :lol: Veškeré informace, co do mě co se týče péče o malou, kde co je atd. mi šly jedním uchem tam a druhým hned ven. Absolutně jsem nebyla schopná si něco zapamatovat. Prostě to bylo najednou moc informací. Bylo by bývalo lepší mi to říkat postupně. Připadla jsem si jako nějaký blbček, že před 5 min mi něco řekly a já už to za minutu nevěděla :lol: :lol: Jinak na co bych si trochu postěžovala je, přístup některých dětských doktorů - malé po porodu naordinovali kapičky do nosa a do očí ale že už je mám malé přestat dávat, to už mi jaksi neřekli a rozkřikovali se, že jí je pořád dávám… :?: :?: To mi přišlo docela líto…takže dětské lékařky nic moc a to není jen jediná špatná zkušenost s dětskýma doktorkama. Ale jinak celkově dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
21.7.08 13:36

Ahoj Pett, děkuju moc i za tvou zkušenost. Žabky prsotě beru a hotovka.
Ty určitě unesu. To co píšeš s těma kapičkama, no koukám že člověk si asi nevybere. Všechno je ale hlavně o lidech. Někdy má člověk smůlu a i když kapne na perfektního doktora, asistentku nebo sestru a ti třeba zrovna nemají svůj den. To se asi stává každýmu z nás a nijak to neovlivníme tak má člověk smůlu. No nezbývá mě jen doufat.

Holky prosím ozvěte se ještě někdo s nějakýma čerstvýma informacema . Zajímalo by mě teda hlavně jak vypadá to klasický šestinedělí teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myshka
26.7.08 19:38

V Bohunicích jsem rodila 3.5.2008 a nemůžu říct jediné špatné slovo. Příjemné prostředí, měla jsem štěstí na fajn personál. S manželem jsme mohli být na pokoji celých 12 hodin a po narození dcery nám další další 2 hoďky soukromí i s miminkem. Během porodu se asistentka velmi starala o mě i mimčo, neustále se ptala, zda něco nepotřebuji, zda chci epidural. Radila mi a velmi dobře ve věci klystýru, horké sprchy, změn poloh apod. Porod rozhodně žádná srandička nebyl a šokovalo mě, jak moc je to strašný, ale Bohunická porodnice dělala vše pro jeho co nejsnažší „přežití“. Nebyla jsem na nadstandardu.

Po porodu jsem si miminko nechala přivézt hned a už jsem s ním zůstala. Tam sestřičky taky moc ochotný a hodný, ale dávaj strašnýho sprda za chyby (dítě položené na postel, dítě na přebalovacím pultu, k němž se máma otočí zády a tak…), ale to považuji za správné a účelné. Po takovém zdrbu bych už chybu nikdy nezopakovala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková