Brno Bohunice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4497
12.11.09 21:14
Anonymni píše:
Není to jedna paní povídala, je to fakt. Od ledna 2009 se otevřelo v Bohunicích i sedmé patro (předtím bylo jen druhé a šesté) a „rizikové“ je přednostně posíláno do Bohunic (jsou zde z Obilňáku převezené přístroje apod.)

Nic takového se nesepisuje, sepíšou s tebou pár drobností u příjmu až budeš opravdu rodit. Pokud chceš porodní plán, musíš si jej sepsat sama. Já jsem ho měla včetně rodinné anamnézy, pokud máš zájem, pošli mi na SZ Tvůj email a já ti pošlu co jsem měla já. Můžu říct, že to dodržovaly a ptaly se co můžou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
13.11.09 08:59

LenkaN26: děkuji za odpověď. Mám v plánu tam jít na prohlídku, tak se tam zeptám co a jak. Ale standard (jako dopředu to sepsat) asi není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
19.11.09 15:11

zdravim,

rozhodla jsem se pro tuhle porodnici. Procetla jsem si starsi prispevky a stejnak by me zajimaly vase nejnovejsi zkusenosti a poznatky z tehle porodnice? moje gynekolozka mi rikala, ze je tam dobre
sestinedeli, souhlasite s tim? a co personal atd. atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
20.11.09 19:42
bubulina píše:
zdravim,rozhodla jsem se pro tuhle porodnici. Procetla jsem si starsi prispevky a stejnak by me zajimaly vase nejnovejsi zkusenosti a poznatky z tehle porodnice? moje gynekolozka mi rikala, ze je tam dobre
sestinedeli, souhlasite s tim? a co personal atd. atd?

Tak podle metříku vidíš, že jsem rodila víc jak před rokem, ale moje nejlepší kamarádka tam porodila 9.9. takže mám přes ni vcelku čerstvé info. Záleží jak to tvá mudra myslí, pokud vybavení, tak je to tam super, v 6. a 7. patře jsou nové pokoje se sprchama, tedy max. 6 maminek na jednu sprchu a záchod. Nadstandard je samostatný se svou sociálkou. Jinak sestry tam toho mají hodně, tudíž jsou občas protivné a podle slov kamarádky i mně jsou některé přechytralé krávy. Takže nedat se, mít pusu pořádně prořízlou a pak to jde. Co se týká nějakého „zaškolení“ matky prvorodičky tak to se nám oběma zdálo jako děs… Jediné co mi chtěla sestra ukazovat bylo přebalování zrovna když malá spala :roll: tak to jsem jí řekla, že ji fakt budit nebudu a přebalit zvládnu. Kojení mi nikdo neukazoval - až třetí den kdy malá přibírala přišla dětská sestra a mačkala mi prso jestli mám mlíko tak dostala zdrba. Nakonec jsem si týž den večer vydupala ustřižení pupíku (prý to dělají jen ráno :lol: ) abychom mohly druhý den domů. Načež si asi mezi sebou řekly, že jsem pěkná megera a chodily po špičkách a neprudily. Nicméně já jsem osoba velmi soběstačná a byť prvorodička zvládala jsem vše na pohodu. Celkem mně prudilo vážení dětí před a po kojení s bonusem vyndavání a dávní do těch pojízdných postýlek což jsem odmítala a nějak si se sestrama vyřídila, že to opravdu dělat nebudu a chodila s malou na ruce.
Pokud se nedáš a budeš asertivní tak je to tam na pohodu, ale některé kamarádky to tam zvládaly hůř. Hlavně když něco chceš tak si o to důrazně řekni a pokud se ti nebude cokoliv líbit tak si to nech vysvětlit nebo to nedělej.
Zkušenosti mé kamarádky ze září jsou úplně stejné.
Přeju krásný nekomplikovaný porod a zdravé miminko :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
1.12.09 22:29

Já jsem v Bohunicích rodila letos v květnu už podruhé a určitě bych neměnila. Předchozí příspěvek mě dost vyděsil, asi jsem byla jinde :-)) Taky si umím říct o svá práva, ale s malou vyjímkou nebylo proč. Dětské sestry byly úplně super, na požádání vyšly vstříc úplně se vším, malý měl nakonec žloutenku, tak se nám to snažily zpříjemnit aspoň přístupem. Z minula vím, jaký je problém, když nejde kojení, taky stačilo požádat a byly se mnou u každého pokusu- nakonec jsem kojila témeř pokaždé na sesterně… Spíš jsem měla pocit, že bych ráda občas mluvila s dětskou doktorkou, která nebyla moc k mání. Gynekologie v pohodě, jen sestry měly každá jiný názor na pečování o prsa, tak bylo třeba je umravnit. A prostředí pěkné a pohodlné po přestavbě, jen mě zklamal nadstandart v horním patře - byl fajn, ale táhlo tam přes netěsnící okna, což v případě špatného počasí není dobrý model.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
4.12.09 15:12

No monetálně je v Bohunicích tak plno, že tam chodí maminky na domluvený termín indukce a vesele je posílají domů, že nestíhají :(( Takže tak tak zvládají spontánní porody..s plánovanými je to teď !o hubu" :( Asi se to chce připravit na možnost, že je celkem velká šance na porod Obilňáku nebo - nedej bože - u Miloušů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
9.1.10 18:56

Mohla by mi prosim nektera z vas poradit, kde se da zaparkovat u teto porodnice? primo v arealu? jak je to pak daleko na prijem? termin se blizi a ja si uvedomila, ze nezname presne cestu, resp. jeji konec… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
9.1.10 19:28

Když jedeš jen na prohlídku, je nejlepší zaparkovat na parkovišti u té boční brány (když jedeš kolem Kauflandu a kriminálu směrem na Novej Lískovec, odbočíš doleva mezi těma novýma budovama). Tam je brána asi nejblíž k porodnici, parkoviště je tam menší a neplacený, nějaký místečko většinou najdeš. Pokud už budeš mít bolesti, pustí vás tou stejnou bránou za nějakou vratnou kauci (stovka nebo dvě) do areálu a můžeš zaparkovat přímo až před porodnicí, ale tak do hodiny by měl někdo s autem odjet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6158
7.8.13 10:20

porodopis 2013

Ahoj holky co budete rodit v Bohunicích.
Jaký po vás chtěli porodopis? Ráda bych si ho nachystala doma předem abych jim tam v kontrakcích náhodou neříkala nějaké blbosti :lol:
Našla jsem tohle na webu http://www.naseporodnice.cz/porodopis.php , tak se budu asi řídit tím, ale třeba některá z vás má aktuální info :kytka:, třeba v Bohunicích budou chtít něco stručnějšího :think:
Na monitory budu chodit ke své gynekoložce a papír do porodnice dostanu až týden před porodem (pokud nezačnu rodit dřív) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
11.6.14 20:37

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zítra mám jet do Brna Bohunic do nemocnice. Kolikátka jede na zastávku Stará nemocnice ze zastávky Úzká nebo z hl. nádraží?
Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
11.6.14 20:41

Už jsem to našla, z úzké 60tka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.14 21:37

Bohunice? nikdy vice :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
11.6.14 21:39
@littlesmiling píše:
Bohunice? nikdy vice :-)

jakto? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.14 22:17

@Janiiska Rodila jsem tam pred 2 roky..byl to nejotresnejsi zazitek pro me, jako zdravotnika…ty sestry tam..katastrofa…vazeni na chodbach, prudive doktorky co sotva vystudovaly…uz tam nejdu..jako zase chapu, fakultka..maji tam tlak, vse stoji penize..ale to neni pro me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
11.6.14 22:20

@littlesmiling já jsem tam objednaná kvůli nečemu jinému. Ze zdrav. důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková