Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, ozivuji tema. Sem v 18tt a zitra jedeme jako samoplátci do Prenatalu do Brna, moc milá slečna na recepci nas objednala obratem a zmínila se o tom, ze je to k MUDr. Drábkové. Ctu na ni hodne různorodé recenze, někdo si ji nemůže vynachválit a někdo se zmiňuje o tom, ze je starší a nerudna. Jake sou vaše zkušenosti? A trefila se vam s pohlavím? Moc dekuji za každou odpoved ![]()
Byli jsme u ni v unoru na velkem utz. Jako mluvna nebyla, ale nijak neprijemna taky ne
manzel cosi zavtipkoval a hned byla milejsi
proste normalni doktorka, ktera rekne co potrebujes a jdes ![]()
@Zorbas jasné,moc dekuji
ja zrovna odešla od gynekologa po 15letech protoze se choval proste strašne s kdyby na me byla nepříjemná další P. Doktorka uz bych si to asi vzala osobně
a řekla vam pohlaví?
@Jitusee já u dr. Drábkové byla před dvěma týdny na 2. utz. Nebyla moc příjemná, ale ani vysloveně nepříjemná. Jen jsem dostala čočku, protože mě poslala do čekárny, abych se prošla, aby se malá otočila. Já se tam kromě chození i párkrát jakoby zhoupla na špičkách, tak jí pak v ordinaci povídám ze srandy „No, doufám, že jsem poskakovala dost“ A ona protočila oči v sloup a říká „Tak já pořád opakuju, aby se maminky jen lehce procházely a pak slyším Doufám, že jsem poskakovala dost… No, nebudu se rozčilovat.“ Přitom mě na důležitost LEHKÉHO procházení vůbec neupozornila, řekla jen „běžte se projít, ať se otočí, my vás pak zavoláme“
Ale jinak si říkám, že jsem tam šla kvůli výsledkům, ne na pokec při kafíčku - a moje gyndr. pak říkala, že je to jedna z nejlepších doktorek, tak to je snad hlavní
A pohlaví určila bez zaváhání - teda já jí řekla, jestli by nám ho mohla potvrdit (neřekla jsem jí, jaké nám ve 13tt určil dr. Vlašín) a ona pak jakoby mezi řečí řekla, že čekáme holčičku (takže potvrdila)
Jen teda na začátku se tvářila na utz všelijak, tak nás to s manželem trochu zaskočilo a znervóznilo, ale pak za chviličku řekla, že je to v pořádku. Ale musím říct, že za těch 5 utz, co jsem tam byla, tak z těch doktorů byla nejmíň příjemná - ale možná měla jen blbý den - všichni jsme jen lidi - v minulém těhu jsem byla 2× u dr. Čuprové, na kterou jsem četla hodně negativních komentářů, ale nám s manželem pokaždé přišla moc milá - takže tak ![]()
@JLP takže vtípky moc rozjíždět nemam jo?
my jsme poměrně z daleka, takze sem o jejich kvalitách nic neslysela -takze to rada slyším. A je to uz tedy starší dáma?
Za me Drabkova hruza. Nejdriv mi uplne bez okolku rekla, ze jsem tlusta. Pak to rekla i manzelovi - „chudak to vase dite“. A to podotykam, ze nijak silni nejsme. Jen vysoci. A potom se zacala vysmivat i jmenu, co jsme pro mimi vybrali… proste krava.
Na utz nam nic neukazala, nic nerekla. Pak proste jen „Hmmm, dobry. Bezte.“
Pohlaavi teda potvrdila.
Vickrat bych k ni nesla.
@lenorecka ale to ne
to mi ani neříkej. To by moje těhotenské hormony taky nemuseli ustát..
Jo a holky kdyz jedu jako samoplátce a nejedna se o prvotrimestralni screening musim mit sebou průkazku?
@Jitusee Ja jsem z toho byla taky prave dost v soku.
Ale treba mela fakt jen blby den. I kdyz mam pocit, ze ani to by ji neomlouvalo. Jeste jsem zapomnela napsat, ze pak zacala kritizovat i moje povolano, jakoze je zbytecne a ze jsme vsichni neschopni…
@Jitusee ber to tak, že jako lékařka je dobrá - přístup k lidem už je holt podle toho, jak se asi vyspí
Ruku na srdce - kolikrát i my samy jsme protivné, když nám něco přeletí přes nos… Já tam šla hlavně proto, aby mi dobrý doktor řekl, že naše miminko je v pořádku - a to se stalo, takže za mě splněno
a kdybych si odpustila ten „vtípek“, tak to bylo v pohodě i lidsky…
@JLP no jako ja prave v takových situacích mam tendenci delat trapne vtípky, takze si dam raději na pusu zámek
@lenorecka asi kdyby mi řekla, ze sel tlustá tak ji skocim po krku
to vim sama, kdyz nic neoblecu ![]()
Myslím, že i u samoplátce je průkazka potřeba a je jedno o jaký ultrazvuk se jedná. I když oni do průkazky nic nezapisují, všechno tisknou zvlášť zprávu, tak průkazku chtějí, aby věděli anamnézu od lékaře a nemuseli se na všechno vyptávat. Jinak já jsem byla snad už u všech lékařů co tam jsou a nemohu říct, že by byl některý opravdu hrozný
Nej je samozřejmě pan Vlašín ![]()
@Jitusee jj, potvrdila pohlavi, ktery jsme meli uz od dvou dr receny ![]()
Jo a nechodit do ordinace s plnym mocakem. Ja jsem si myslela, ze je to lepsi jako u prvniho screen., ale v pozdejsich tt uz to zadouci neni
a poslala me na zachod… ![]()
A prukazku urcite ![]()
Ahoj holky, mate nejake nove zazitky s MUDr Drabkovou? Chystam se k ni pristi tyden. Je jedna z nejstarsich lekaru v Prenatalu, coz by mohlo znamenat radu zkusenosti, to je fajn. Na druhou stranu me zamrzelo, kdyz sem z jejiho profesniho CV na webu zjistila, ze ma certifikat FMF z roku 1995 (Fetal Medicine Foundation v Londyne, certifikace k provadeni NT+ screeningu) a tot vse, zadny dalsi kurzy ci obnovovani certifikace, narozdil od kolegu, kteri toho maji vypsanyho vic. Psala sem si o zmenu dr., ale uz je asi pozde, nikdo nereagoval. A na phonu nejsou prijemni.