Brno vs. Blansko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
40965
2.2.16 13:19
@MissBIG píše:
Máme a budeme mít dvě, abysme mohli jezdit oba. Jezdila jsem původně vlakem, bo mě nic nehonilo. Teď s dvěma dětma musíme být mobilní oba. Asi to vššchno zbytečně řeším. Stejně je potřeba jednou ten krok udělat. Jak jste se rozhodovali vy? Jak jste vybírali místo? Podle jakých kritérií?

A co byt v Brně - kvůli práci a školkám/škole a pak chatička někde v přírodě? :-)) tak jsem uvažovala jednu chvíli já- žádné dojíždění, žádné stresy s domem a relax na víkend někde v přírodě :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
2.2.16 13:23

@růženín no a to jsou přesně moje myšlenky. :-( s takovou ale zůstanu navždycky v bytě. Když promýšlím dalekou budocnost, tak mi vychází, že nejlepší pro děti je zůstat tu. Ale když myslím na to, co chci já, tak bych chtěla domeček. Děti by si užily zahradu a tak. Ale časem jim to bude fuk. A budou řešit to, že musí dojíždět hodinu do školy. :-( Sama pocházím z malé vesnice, do školy jsem dojížděla od páté třídy, pak na výšku do Brna. Vždycky jsem to, kde bydlím brala jako fakt a neřešila jsem to, že bych chtěla bydlet jinde. Prostě když bylo potřeba se někam dostat, tak se to nějak vyřešilo. V osmnácti jsem měla auto a pak už mi vzdálenosti byly fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
2.2.16 13:25

@Kikuška90 a kde to je? Jestli to není tajné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
2.2.16 13:27

@MissBIG Je :oops: Už takhle, ten kdo to tam zná, by to poznal :)… taky ještě záleží jakou máte finanční představu.. on je velký rozdíl v ceně i co každých 10km od Brna. A já jsem chtěla domeček i kvůli dětem, vyrůstala jsem v Brně a chtěla bych pro ně život v domku se zahradou a přírodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
2.2.16 13:27

@Keyllah taky jsem to jeden čas směřovala tímto směrem, ale manžel tomu moc nakloněn není. :-( asi je to moc velká investice na to aby to bylo „jen na vikendy“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
2.2.16 13:30

@Kikuška90 tak mi aspoň řekni jen cca vzdálenost.
Finance nejsou problém. Jen jsme se domluvili, že to nebude satelit někde na vsi, kde je 500 obyvatel a jeden kšeft. Proto je to Blansko takové příznivé a ta příroda okolo je úžasná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
2.2.16 13:32

@MissBIG Od baráku do práce (v Brně) to mám přesně 20,5km :) Na čas ode dveří ke dvěřím - dneska jsem vycházela v 5:35 a v práci jsem otvírala v 5:56 :) Jezdíme autem po dálnici - zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
2.2.16 13:35

@Kikuška90 jo, tak to je úplně v klidu. ;-) to je dobře, že jste tam spokojení. Vždycky jsem ráda, když vidím někoho, kdo dobře „zvolil“ a je šťastnej. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
2.2.16 13:37

@MissBIG Jo jo, jsme strašně spokojeni :) Taky jsem si splnila sen a koupila jsem si psa - vždycky jsem říkala, že až budu velká, tak si koupím psa :mrgreen:… A už jenom 27 let hypotéky a nemusíme nic řešit :dance: :dance: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12327
2.2.16 13:37

@MissBIG my jdem za pár měsíců z Brna pryč, ale jen kousek za Brno je to 10km…manžel to má do práce stejně km 20 od tam jako teď ze sídliště, navíc najede hned na dálnici takže tam bude i rychleji. Já teď budu zase na mateřské a pak se budu snažit nají tpráci někde ten směr takže Slatina, Šlapanice, Vinohrady, Černovice atd…v dnešní době si myslím, ž ejít bydlet kousek za brno není nic náročného…kor pokud píšeš že budete mít dvě auta…my třeba bydlíme v Líšni a pracuji u Lesné a cesta dom ve špičce mě trvá cca 45min ptž stojím v zácpě :roll:, takže pokud budu pak hledat trochu jiný směr tak můžu být doma i rychleji, nehledě na to že bus jezdí na zvonařku cca po 15min jede tam 15min.
Když sem jezdila na střední tak mě cestování taky zabralo čas cca 10min na šalinu atd..když sem jela na praxi přes celé Brno tak holky třeba z Kuřimi, Tišnova atd tam byli vlakem za 15min já šalinou za 45min takže asi tak…pak prostě není špatné se tomu místu přizpůsobat pokud to jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
2.2.16 13:38

@MissBIG jasné rozumím, taky jsem x let dojížděla na sš a vš, dokonce jsme měli na vš holku co dojížděla až z březové n. svitavou, to jsem byla ráda, že to mám „jen kousek“.
osobně bych se rozhodovala podle toho kde je mi dobře a kde se cítím jako doma, pokud to tak cítíš v blansku tak směle do toho, vše ukáže čas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
2.2.16 13:41

@Kikuška90 A co třeba Troubsko, Střelice? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
2.2.16 13:43
@kiwa píše:
@Kikuška90 A co třeba Troubsko, Střelice? :nevim:

No třeba, tam to neznám, ale je to kousek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4734
2.2.16 13:46

@Kikuška90 Já mám dědu v Troubsku a myslím, že pohoda :mrgreen: kousek je campus… Nás čeká taky stěhování, ale východních Čech ke tchánovcům :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
2.2.16 13:49

@kiwa pocházím z Třebíče, to je ten směr, tam se nám to moc nelíbí. Preferuji severovýchod. Blansko, Vyškov. Kvůli přírodě, když jsem z Vysočiny, kde jsou lesy všude. Asi si budu muset večer udělat seznam pro a proti a normálně si to odhlasovat. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí