Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@MissBIG aha
tak uvidíš… udělejte si vejlet a hledejte vhodné místo
![]()
@MissBIG No stěhovat se budeme v létě, po šestinedělí… Jako já to tam celkem znám, můj ex bydlel kousek od manžela
takže to mám celkem zmapovaný…spíš se děsím bydlení s tchánovcema a jak si budu zvykat na vesnici…přeci jen v Brně máš vše dostupné, otevřené…na vesnici ne ![]()
@MissBIG píše:Řešit dopravu na dopravu (auto - vlak) je hrozné. Nevím, jak je to v Blansku se střední školou, ale aby 15 leté dítě bylo závislé na tom, zda ho máma odveze na vlak je šílenost.
Já jsem před mateřskou jezdila do Blanska vlakem, je to pohoda. Za hodinu od dveří ke dveřím. Ale ten pozemek je samozřejmě na okraji Blanska, takže na nádr je to tak 5-10 min autem stejne. Na kole tak 15-20. Holky, řeším neřešitelné, nebo jsou tohle normální obavy? Zase si říkám, že bych se nerada stěhovala za dva roky zpátky, kvůli dětem. Aby si nemuseli pořád znovu zvykat.
Vy jako dospěí si pokud máte auto s dojížděním poradíte, ale puberťák nebude nadšenej ze závislosti na mámě, aby ho dovezla/odvezla, i kdyby jen na to nádraží. Zkusila bych něco blíž Brnu nebo pokud Blansko, tak s lepší dostupností na vlak…
Možná to některé překvapí, ale i vBlansku existuje a funguje IDS JMK, dokonce i v odlehlejších dědinách, odkud dojíždějí i základkové děti, nejen středoškoláci. Ve špičkách jezdí autobusy poměrně často a s návazností právě na vlak do/z Brna. Záleží, co je větší priorita, jestli dostupnost všech možných nákupních center nebo ta příroda( pardon, jsem vesničan a dost to ze mne čiší). Jediná nevýhoda, o které vím od kamarádky, je málo volných míst v MŠ.
@Jorik81
Nemám zkušenost přímo z Blanska, ale jiného obdobně velkého města v IDS JMK.
Pokud jede autobus, navazuje na vlak, ale ne na každý (cca na polovinu ano). Nicméně večer (po 18h) je to co se týče návaznosti tragédie (30 min čekání).
Do toho jede občas nějaký autobus, ale ten nenavazuje na vlak ani na nic (popravdě nechápu, proč odjíždí 2 min před příjezdem vlaku - na vlak to už člověk nestihne - jedině sprintem a to bus nesmí mít sekeru, ale to je jedno).
Nicméně každý přestup bere čas, autobus nečeká a zpožděný vlak atd.
Sama jsem chvíli dělala u IDS JMK a vím, jaké trasy někteří jezdí, ale je to šílené na přestupy, návaznosti i čas. Ale pokud někomu za to ta příroda stojí a potřebuje ji mít za barákem a ne aby vyrazil o víkendu pryč a je ochotný takto ten čas trávit…
U nas zvotezila vesnicka 15km od Blanska.
. Uz pomalu budeme dostavovat.
Z Blanska do Brna to jezdi co 15minut…Takze pohoda kdyby se muselo dojizdet…
Tady se z toho strasne nadela z dojizdeni…Ale ze z toho Blanska jsem rychleji na nadrazi nez treba z Bystrce Kamech apod to uz nikomu nedojde ![]()
Akorat Blansko bych primno nevolila.
@Jorik81 píše:
Možná to některé překvapí, ale i vBlansku existuje a funguje IDS JMK, dokonce i v odlehlejších dědinách, odkud dojíždějí i základkové děti, nejen středoškoláci. Ve špičkách jezdí autobusy poměrně často a s návazností právě na vlak do/z Brna. Záleží, co je větší priorita, jestli dostupnost všech možných nákupních center nebo ta příroda( pardon, jsem vesničan a dost to ze mne čiší). Jediná nevýhoda, o které vím od kamarádky, je málo volných míst v MŠ.
Jenomze volne mista nejsou ani v Brne.
. A tam kde jdeme my tam mista jsou. Ale vetsina lidi potrebuje mit u zadele Olympiu, Avion apod… A nebo na vylety jezdi do nakupu… To je opravdu uzasny styl. Super. Ne uz se tesim az se odstehujeme…Sice i ted nebydlime vBrne (za Troubskem) ale i tak. NAkupaky nepotrebuju. SKola i stredni je v Blansku a Vyskove. Tak co.
.