Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, my mame prvniho syna z IVF. Ted jsou mu 2 roky. Mame jednoho mrazacka a radi bychom sli na KET pp prazdninach. Ale priznam se, ze mam take strach. Aby se embrijko dobre rozmrazilo a pak mam obavu, aby pokus vysel. Proto stale odkladam dobu, kdy na KET pujdu
@Anonymní píše:
Ahoj, my mame prvniho syna z IVF. Ted jsou mu 2 roky. Mame jednoho mrazacka a radi bychom sli na KET pp prazdninach. Ale priznam se, ze mam take strach. Aby se embrijko dobre rozmrazilo a pak mam obavu, aby pokus vysel. Proto stale odkladam dobu, kdy na KET pujdu
Tak to jsme na tom podobně. Upřímně netuším, co bychom dělali, kdyby se ani jedno embryo nechytlo. Nejsem si totiž jistá, že bychom šli do celého procesu znovu… Nejspíš nešli ![]()
@Anonymní píše:
Tak to jsme na tom podobně. Upřímně netuším, co bychom dělali, kdyby se ani jedno embryo nechytlo. Nejsem si totiž jistá, že bychom šli do celého procesu znovu… Nejspíš nešli
No, ja bych do celeho IVF i sla, ale manzel uz nechce. Proto z toho mam takovy strach a obavy. Kdybych vedela, ze pokud se KET nevydari, tak zkusime jeste dalsi IVF, tak bych byla o hodne klidnejsi
Ahoj take planuji prvni ivf, proc uz byste nesla do druheho ivf? To bylo tak narocne?
@quanavera nejspíš kvůli věku manžela. Bude mu 43, kdybychom měli celý proces zopakovat, přišlo by mi to pozdě… Duchem i vzhledem je sice mlád, ale nedělám si iluze co bude za 15 let. IVF bylo kvůli problémům na obou stranách. Já pco a on byl po chemoterapiích.
@Anonymní píše:
No, ja bych do celeho IVF i sla, ale manzel uz nechce. Proto z toho mam takovy strach a obavy. Kdybych vedela, ze pokud se KET nevydari, tak zkusime jeste dalsi IVF, tak bych byla o hodne klidnejsi
Ano, přesně tak… Já bych taky další klidně zkusila, ale manžel o to asi dvakrát nestojí a já to respektuju
@Anonymní píše:
A proč už manžel nechce další ivf?
@Anonymní píše:
A proč už manžel nechce další ivf?
Rika, ze nam jedno dite staci. On je takovy „ekonom“. Ma strach, abychom se meli financne dobre a nic nam nechybelo.
Ale ja citim, ze bych jeste jedno dute chtela. Nejsem uz nejmladsi, je mi 35 a mam urcite zdravotni problemy, tak uz nemuzu dele cekat, az by se on rozhodl, ze dalsi dite by bylo v pohode
@Anonymní píše:
Rika, ze nam jedno dite staci. On je takovy „ekonom“. Ma strach, abychom se meli financne dobre a nic nam nechybelo.
Ale ja citim, ze bych jeste jedno dute chtela. Nejsem uz nejmladsi, je mi 35 a mam urcite zdravotni problemy, tak uz nemuzu dele cekat, az by se on rozhodl, ze dalsi dite by bylo v pohode
A na jaký pokus se vám podařil první syn? Budu držet pěsti, aby se embryjko chytlo… Dej určitě vědět. Já plánuju jít nejspíš až po novém roce, ale pořád na to musím myslet.
@quanavera píše:
Ahoj take planuji prvni ivf, proc uz byste nesla do druheho ivf? To bylo tak narocne?
Zdovolenim odpovim za me. Ja byla s IVF naprosto spokojena. Sice z prvniho IVF jsem neotehotnela. Odebrali mi jen 5 vajicek a do 5 dne vydrzelo 1, ktere se bohuzel ve mne neudrzelo. Za 5 mesicu jsem sla na druhe IVF, kde se odebralo 5 vajicek. 3 den mi vlozili jedno embrijko a mame z nej dvouleteho syna
Druhe embrijko jsme nechali zamrazit a ted bych chtela jit na KET a zkusit stesti, zda se povede dasi miminko
![]()
@Anonymní píše:
A na jaký pokus se vám podařil první syn? Budu držet pěsti, aby se embryjko chytlo… Dej určitě vědět. Já plánuju jít nejspíš až po novém roce, ale pořád na to musím myslet.
Prvni syn se nam zadaril z druheho IVF a jeste nam zustalo jedno embrijko k zamrazeni ![]()
Ja bych chtela jit na KET nejlepe v zari nebo rijnu. Verim, ze je to pro mle dobre obdobi. Prvni IVF bylo v kvetnu a to nevyslo a druge IVF bylo v rijnu a to bylo uspesne. Proto vnitrne citim, ze podzim je pro nas nejlepsi obdobi k uchyceni embrijka
![]()
My máme 1.dceru z 1.ho IVF a druhou z následného KETu. Měly jsme jen jednoho mrazacka. Tak neztracejte naději může se to povést
držím moc palce ![]()
@Anonymní píše:
My máme 1.dceru z 1.ho IVF a druhou z následného KETu. Měly jsme jen jednoho mrazacka. Tak neztracejte naději může se to povéstdržím moc palce
Moc dekuji za povzbuzeni ![]()
Gratuluji Vam k holcickam ![]()
Ahoj, taky dodám naději. My máme z 2.IVF dceru, po 10 měsících od porodu jsem šla na KET a otěhotněla jsem, nyní jsem ve 2.trimestru. Takže nemožné to není ![]()
Jinak kdyby se nepovedl ani jeden
mrazáček, co máme, už bych do dalšího IVF nešla, hlavně z obav o své zdraví.
Vždycky si říkám, že díky bohu za jedno zdravé dítě, jakékoliv další je/bude velmi příjemný bonus ![]()
Moc držím palce a určitě se nenervuj předem, jdi do toho s optimismem ![]()
Máme první dítě přes IVF, povedl se druhý ket. Cca za půl roku bych ráda znovu otěhotněla a začínám z toho být nervózní. Bojím se, že to nepůjde. Máme dva mrazáčky. Je někdo v podobné situaci?