Buchta z meruněk

1394
30.6.14 20:17

Buchta z meruněk

Holky prosím o radu o nějakou buchtu z meruněk? Bohužel máme na reklamaci sporák, takže mám jenom remosku od babičky. A moc neumím dělat s kynutym testem:-Dděkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3406
30.6.14 20:24

Ja ted delala buchtu z jogurtu, velmi jednoducha a snad nejlepsi buchta, kterou sem kdy jedla :palec: ale netusim, jestli je mozny ji delat. v.remosce
Recept kdyby si nahodou mela nebo nekdo mel zajem :mrgreen:
1 velky bily jogurt
Prasek do peciva
Dva hrnky polohrube mouky
Jeden hrnek cukru
Dve vejce
3 lzice oleje

Vse smichat do testa, dat na plech, na to jakekoliv ovoce(s merunkama to bylo nejlepsi :palec: ) a posypat drobenkou..a.ted.doufam, ze sem na nic nezapomela, recdpt pisu po zpameti :mrgreen: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
30.6.14 20:25

Našla jsem teď podobny recept na internetu, ale mám jenom malý bílý jogurt. Tak uvidíme, ale vypadá to moc dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
30.6.14 20:26

10dkg tuku
20 cuku
30 polomouky
1až 3 vejce podle možností
hrnek mléka
prdopeč

tuk rozpustit a vše jednoduše smíchat
poklást ovoce
možno dát drobenku

a nebo lze těsto vymíchat jako na piškot : cukr se žloutky, posléze měkkým tukem vyšlehat do běla
přidávat mouku a mléko po troškách
nakonec vyšlehaný sníh (pak není potřeba tolik prdopeče)

oba způsoby na buchtu fungují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
30.6.14 20:26

Ahoj!

Tohle je sice kynuté, ale můžeš ho dělat i bez kynutí. Je jednoduché a dobré (akorát trochu tučnější.

Udělej jen z poloviny surovin a do remosky ti vyjde minimálně na 2×. Pokud bys to nechala nakynout, tak z toho bude dvojnásobné množství.
Klidně můžeš dát půlku těsta i do lednice a udělat druhý den.

http://www.mimibazar.cz/recept.php?… (prdopeč nedávám vůbec)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
30.6.14 20:27

Piškot, na to zakysaná smetana s vanilkovým cukrem, na to merunky a znova:-) vyborne, rychle a osvezujici:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.6.14 20:28

Kasli na buchtu, urob cukrovy rozvar na dlhu nit, merunky rozmixuj, povar v tom cukre a zmraz na sorbet :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.6.14 20:28

http://www.apetitonline.cz/…-ovocem.html tenhle je dobrý, nic kynutého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
30.6.14 20:30
@smudlik.esta píše:
Našla jsem teď podobny recept na internetu, ale mám jenom malý bílý jogurt. Tak uvidíme, ale vypadá to moc dobře.

Je to fakt vyborny, chutnalo to vsem :palec: testo je takovy vlacny i druhy den je to vyborny, moc doporucuju :) ale je na to potreba ten velky bily jogurt no :nevim: kazdopadne at se buchta povede, at je to jakakoliv :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
30.6.14 20:32
@alle píše:
Piškot, na to zakysaná smetana s vanilkovým cukrem, na to merunky a znova:-) vyborne, rychle a osvezujici:-)

:mrgreen: to asi nebude recept od babičky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
30.6.14 20:34

Udělala bych bublaninu, do toho se dá strčit jakékoliv ovoce ;)
Z hlavy přesně nevím recept, není těžké najít na netu, stačí do googlu zadat „hrníčková bublanina“. Myslím, že dávám 2 hrnky pol. mouky, 1 hrnek cukru, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva… u množství mléka si nejsem jistá, jestli ti radím dobře :think: Rozmíchat, dát na plech, naházet ovoce. A když se mi chce, posypu to ještě drobenkou, dodá to tomu šmrnc ;) Do půl hodinky to máš upečené :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
30.6.14 20:35
@alle píše:

Do horka výborné :palec: Tohle dělám s jahodami, borůvkami, malinami,… Dokážu si to představit i s meruňkami :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.6.14 20:41

@Petule030 Ta hrnková mi přijde strašně hnusná :oops:
Dělala jsem teď tuhle
http://www.toprecepty.cz/…koli-ovocem/ a byla báječná, všichni jsme se oblizovali. Za tu chvilku se šlehačem v ruce to stojí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
30.6.14 20:47
@Pipet píše:
@Petule030 Ta hrnková mi přijde strašně hnusná :oops:
Dělala jsem teď tuhle
http://www.toprecepty.cz/…koli-ovocem/ a byla báječná, všichni jsme se oblizovali. Za tu chvilku se šlehačem v ruce to stojí :palec:

Na první pohled vypadá podobně, jako ta, co dělám. Ale je tam jiný poměr ingrediencí + vanilkový cukr a citronová kůra - ta to musí krásně provonět ;) Když jsem psala zamíchat, tak já to tedy „míchám“ šlehačem, ručně by se mi nechtělo :oops: Ale příště vyzkouším tento recept, díky za tip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
30.6.14 20:51
@Petule030 píše
a citronová kůra

kombinace sladkého a citronové kůry je skvělá díky tomu jak do dostává šmrnc, lehkost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí