Bude stačit velikost pokojíčku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2084
22.9.19 20:27

Já měla pokoj 3×3 a měla jsem pocit, že je naprosto královsky veliký a to mi ho kus ukousla skříň.. záleží spíš na tom, jak jsou umístěné dveře a okna, a jak se tam tím pádem naskládá nábytek… naše holky jsou čtyři v pokojíku, který je cca 2,5×4 a taky to přežijou, holt když není jiná možnost, musí se pracovat s tím, co je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15353
22.9.19 20:27

Dítěti je rok, nepotřebuje žádný svůj pokoj. Předpokládám, že v té pidi místnosti bude maximálně spát, budou se tam uklízet jeho věci, ale hrát si bude v kuchyni v obyvaku, na zahradě.. Stradat jistě nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
22.9.19 20:32

Tak teď je malinký a nepřijde mu to, stejně bude spíš s vámi… Jinak do budoucna mi to přijde opravdu příliš malinké, problém bude, když si bude chtít třeba pozvat kamarády… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69036
22.9.19 20:34

Takhle - hygienická norma pro jednu osobu je 8 m2, ale vám to hygiena kontrolovat nebude, že jo :-) Jen budete muset pořádně větrat. Já v něčem takovém strávila jako dospělá rok na koleji v cizině a musím říct, že jsem se v tom cítila velmi klaustrofobně a maximum času trávila mimo. Takže za mě - na přespání dobrý, ale počítej s tím, že to nemusí být pokojík, do kterého si dítě milerádo zaleze a bude si tam hrát. Rozhodně bych se tam nesnažila vecpat veškerý nábytek s dětskými věcmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
22.9.19 20:35
@Netopirek píše:
V cca stejně velkém pokoji máme 3 děti ;)

Ty jo 8o Ale asi jsou malé? U staršího školního věku si to už neumím představit, natož pak u puberťáků 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
22.9.19 20:38

Myslím si, že na velikosti úplně nezáleží, pokud lze místnost dobře větrat, a kvalitně vybavit není v tom žádný problém. Navíc předpokládám, že k chatičce náleží i pozemek, takže velkou část roku bude mít dítko možnost pohybu v přírodě, což nevynahradí sebevětší pokojíček :wink: pokud má dítě čistou kvalitní postel, adekvátní psací stůl a místo na hračky a oblečení, nic víc nepotřebuje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1136
22.9.19 20:41

A nejde udělat pokojík z ložnice a ložnici tady? Sice by se vešla jen postel, ale měli by jste šatnu a dítě třeba větší pokojík? Jinak já si myslím že si zvykne, radši bych měla sama mini pokojík než trochu větší s x sourozenci, ale je to maličké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
22.9.19 20:41

No me to prijde male. Ale zatim je dite male, az povytoste tak je to tak na prespani. My mame nejmensi pokoj 9,5m2 a je v nem pubertalni dcera. Ale nedokazu si predstavit tam nacpat jeste dalsi dite. Neda se to jeste nejak porešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4480
22.9.19 20:46

Proč by strádal? Hodně dětí ani svůj pokoj nemá, hodně lidí žije celý život ve 2+1 a ložnici sdílí celá rodina. I v klasickém paneláku toho místa v pokojíku moc není, když je tam víc dětí. Pokud se mu tam vejde postýlka a útulně a čistě mu ho zařídíte, bude do dobré. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
22.9.19 21:08
@Mialina píše:
Ty jo 8o Ale asi jsou malé? U staršího školního věku si to už neumím představit, natož pak u puberťáků 8o

10, 4,2. A když jsou doma, tak jsou stejně pořád zalezé u mě v obýváku. Vlastně tam jen spí. A to většinou jen jedna.
Takže jim to zatím stačí. Do budoucna počítáme se stěhováním. Ale když to nevyjde, tak jim to bude muset stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30321
22.9.19 21:09
@Lu1234 píše:
Dcera má stejně velký pokoj a je to zatím v pohodě. Má postýlku 120×60, komodu a regál na hračky. Brzo přibude mimino, takže dcera dostane větší dětskou postýlku, mimino tu její, komoda a regál se pořád vejdou. Stůl už ne. Až půjde do školy, tak buď už budeme bydlet jinde (máme na to ještě 4 roky), nebo bude mít stůl v obýváku, nebo se vymění dětský pokoj a ložnice.
Edit: omyl, náš pokoj je 10m2 bez skříně, přecejen o něco větší.Příspěvek upraven 22.09.19 v 20:46

My máme pokoj velký a stůl mají děti stejně v obýváku, abych tam nemusela lítat na psaní úkolů. Takto si jen odskočím od vaření, úklidu a pokračuju. A až budou větší tak by jím 2 na 3 metry určitě stačilo. Vejde se tam postel a stůl a to stačí, víc pak děti nepotřebují, když je šatna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
22.9.19 21:30

Dokud je tak malý, větší určitě nepotřebuje. A až vyroste, tak mu můžete nechat udělat vyvýšenou postel a dole mu zbyde dost místa. Řešit se dá všechno. Když bylo mé sestře 18 vyhodila mě z pokoje, chtěla ho pro sebe. Bylo mi 12. Měla jsem postel oddělenou peřiňákem v rohu obýváku. A kupodivu, přežila jsem. Stejně jsem věčně nebyla doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
22.9.19 21:33
@Aduš8 píše:
Dokud je tak malý, větší určitě nepotřebuje. A až vyroste, tak mu můžete nechat udělat vyvýšenou postel a dole mu zbyde dost místa. Řešit se dá všechno. Když bylo mé sestře 18 vyhodila mě z pokoje, chtěla ho pro sebe. Bylo mi 12. Měla jsem postel oddělenou peřiňákem v rohu obýváku. A kupodivu, přežila jsem. Stejně jsem věčně nebyla doma.

A to to rodičům nevadilo? Sestře nic neřekli?

Já znám dokonce dva kluky co měli postel v kuchyni. Přes den se na ní sedělo u stolu jako na lavici. A oba to přežili. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
22.9.19 21:34

Mně to teda přijde dost pidi. Ale pokud v tom bude od malička, tak mu to asi nepřijde. My máme jeden pokoj 26m2, druhej 22m2 - ten menší mi přijde akorát, ale mají tam i skříně teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
22.9.19 21:39

@Netopirek žili jsme jen s mamkou. A než by poslouchala věčně naše rvačky a hádky, ségře ustoupila. Jinak nás společný pokoj byl 3*3.5m, měly jsme tam skříň, psací stůl a obě postel. A i tak jsme se vešly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí