Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V tomto veku to je normalni, casem to prejde. Syn (2,5 roku) se do dneska nekdy s placem probudi.
Ano, budila se mi takhle dcera a byl to přímo urputný řev. Já z toho důvodu noční kojení nechala, absolutně jsem na to neměla nervy. V 1r a 9m se přestala v noci kojit ze dne na den a už se nebudí. Pokud se náhodou přece probere, je potichu.
Syn to taky dělal asi od 2let. Odeznělo to do roka s nástupem do školky. Asi byl víc unavený.
Dcera 13 měsíců to dělá taky, je to na palici. Přestala jsem ji před 14 dny v noci kojit a noc je tak už lepší, ale ráno a večer, než definitivně zabere, jsou peklo.
Dcera to dělala. Budila se s řevem pokaždé. Někdy stačilo i jen vypnout motor u auta a řev. Když jsem pak viděla u kamarádek děti, co se budí s úsměvem, hrají si s ručičkama a tak, nechápala jsem.
Dcera se takto budila az do 4,5 let, pak to odeznelo. Mladsi dite tohle nastesti nedelalo nikdy. Dcera je celkove mnohem citlivejsi a byla i haklava na hluk, na probuzeni, na vse.
Mě se tak budil syn z každého buzení, až už v noci nebo ráno nebo po odpoledním spánku, řval a brečel třeba půl hodiny a pak se uklidnil. Neuklidnilo ho nic, jen čekat. Když už uměl mluvit, tak jsem se ho ptala, proč pláče po probuzení a řekl mi, že neví, že se prostě potřebuje vybrečet. Teď už to samozřejmě nedělá, ale vydrželo mu to asi do tří let.
Máme to podobně, hlavně v noci když spí syn sám, tak se probudí s pláčem (je mu 17 měsíců). Noční buzení máme každý den v rozpětí 3-5h, nepomáhá na uklidnění nic než kojení. Zkoušela jsem kolikrát ho přenést zpět do jeho postýlky, ale za další 3h hodiny se to opakovalo…
Takže teď jsme ve stádiu, že po prvním nočním buzení si ho již nechám u sebe, většinou se pak ještě jednou probudí, ale když zjistí, že jsem u něj, tak se přitulí a usne.
Odpolední spinkání zvládá v pohodě, pokud jsme venku celé 2-2,5h
. Pokud jsme doma, tak se většinou po hodině vzbudí s pláčem, takže se nám opakuje noční scénář. Čekám zda se to upraví samo, dávám mu ještě čas, uvidíme. První dítko, dcera, naopak prospinkala celou noc úplně sama bez nočních vstávaček.
Neboj srovná se to, jen to každé dítě má jinak a někdy to trvá dýl… ![]()
Čauky,
mám skoro rok a půl. Budí se občas s pláčem. A staly se už dva nebo tři noční děsy. Jak působilo to na mě jako kdyby měl křeče a bolesti hrozný řev a nešel dobře vzbudit. Když se vzbudil přestal plakat, hned zase usnul.
Dobrý den,
mám syna (skoro rok a půl). Nedávno jsme odbourali noční kojení. Syn se ale stále budí. Většinou si sedne a pláče, dřív stačilo nakojit. Teď pohladím, dám dudlík a většinou spí dál. Občas se stane, že pláče hodně, vypadá to, jalo že se vzteká a nenechá se ani pochovat.
Je to normální? Když se vaše děti v noci budí, také pláčou?
S pláčem se tedy budí i z denního spaní. Jen když se probudí vedle mě, nepláče.