Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky,
prosím o radu, co dělat.
Mám 9měs. chlapečka, který spí strašně (pořád), budí se min.9krát. Jelikož od narození spí takhle děsně, začala jsem s ním spát v posteli, ať se trochu vyspím a ráno funguji, mám ještě 3léťáka. Od narození dudlík nechce a uspávám ho jen u prsa. Když jsem zkoušela dávat do postýlky spát, jako by to poznal, vždy se vzbudil a bylo po spánku a to jsem tam dala i svůj hadřík. V noci se budí nejčastěji tím, že se překulí na břicho a postaví se na čtyři a neumí zabrat, tak ho stáhnu k sobě a dám prso,,, ale už mě to stršně vyčerpává, nevím, jak to vyřešit. Ukončit kojení nechci, páč mi příkrmy nechce nějak moc jíst a pořád chce jen to mlíko. Poradte prosím.
Máme to podobně
taky se nechci vzdat kojeni.. ale už se tak budí 4 měsíce.. přes den spí jenom 2× půl hodinky.. tak jsem z toho vyřízená.. jsem zvědavá co ti holky poradí ![]()
Ahoj, já jsem to měla hodně podobně, malý má teď 9.měsíců a plně jsem ho kojila do 7.5 měsíců, v noci se taky neustále budil a dožadoval se prsa. Jelikož jsem podruhé otěhotněla, tak jsem jeden den udělala s kojením krátký proces a z 8-9 kojení denně to zkrátila na 3. Když to prso nebylo, najednou začal lépe jíst zeleninu i ovoce a večer kaše. Pár nocí s ním spal manžel a vždycky když se vzbudil, tak ho pohuštal a bez prsa spal dál. Ted už teda kojím v noci jenom jednou a už se podařilo pár nocí bez probuzení. Hodně u nás pomohlo, že jsem se odstěhovala z pokojíčku, jsem ho budila. Tady hodně lidí doporučuje knížku Každé dítě může dobře spát, ale na toho našeho to moc nefungovalo, ale něco jsem si z ní vzala
Tak kdybyste ji chtěly, můžu vám ji poslat na mail.
Měla jsem naprosto stejný problém, doporučuju ti knížku „Každé dítě může dobře spát“, dá se i stáhnout na netu. Důležité je přestat u prsa uspávat, nepoužívat ho jako „chlácholící“ prostředek, on si na to malej zvykl a proto se tak často budí. Zkus si tu knížku přečíst, přesně taková situace tam je taky popsaná ![]()
Tak presne to bylo i u nas
Kdyz mu byl rok, jsem rekla dost, uz to nezvladnu, a nocni kojeni jsme behem tydne ukoncili. Behem dne jsme v kojeni ale pokrocovali. Nemuzu rict, ze zacal spat celou noc, ale rozhodne se to zlepsilo
Ahojky, prosim neposlala bys mi taky tu knizku na mejl? Mam 5,5 mes. Kluka a budi se co dve hodiny aja sem z toho uz pekne vycerpana, spim jak na vode, rano prastena, nezvladam denni peci. Muzu ti poslat email jakoSZ? Diky moc
@Ejuliana tak jestli sis ji ještě nestáhla z uloz.to, tak mi prosím pošli svůj mail a já ti ji pošlu ![]()
Děkuji za zaslání knížky, včera jsem rychlookem koukla a v podstatě je to o vyplakání miminka, ať se naučí být v postýlce a usíná sám, asi na tohle nejsem stavěná. Ale jěště počtu, třeba jěště něco najdu. Mě se asi nejvíc líbí představa nechat spinkat s tatínkem a já budu mimo. Holky plakaly takhle moc ti vaši broučci?
@santape Já jsem právě taky proti vyplakání, takže tohle jsem rozhodně nepoužívala
Zkoušela jsem si pár kojení v noci stopovat a když jsem zjistila, že třeba pije tři minuty a za hodiny zase tři minuty, tak mi ho manžel prostě přinesl po delším čase.
Ahojky, také mám problém se spaním 9.měsíční holčičky. Do půl roka to bylo perfektní a od půl roka to je horor…Budí se i 15krát za noc. Vzbudí se s velikým brekem a většinou chce jen dudlik. Kojím jednou za noc ( toho se také nemůžeme nějak zbavit…). Někdy je to tak vypjaté, že se budí po 15-ti minutách…Přijde mi, že jsem vyzkoušela snad už vše, dávám homeopatika, spí s usínáčkem při malém světýlku, ale nějak bez většího efektu…Také jsem slyšela o té knížce, ale nevím, jestli by nám to pomohlo…
Holky, DIKY za rady a @Lucka_ova děkuji za zaslání knížky, protože už SPInKAME v postýlce a v noci BEZ prsa!!!
Hold, donutila mě situace a to ta, že malý spadl s postele.
Takže, jsem postupovala podle knížky Každé dítě může dobře spát a malý poplakal dopol., bolelo mě srdce, ale odpol. už po třech minutách chrněl a to samé v noci, zbudil se, chvilinku poplakal a spinkal. Takže, ikdyž jsem do toho za nic na světě nechctěla jít, nakonec doporučuji!!! A jěště jednou dííííky ![]()
@miroska píše:
Ahojky, také mám problém se spaním 9.měsíční holčičky. Do půl roka to bylo perfektní a od půl roka to je horor…Budí se i 15krát za noc. Vzbudí se s velikým brekem a většinou chce jen dudlik. Kojím jednou za noc ( toho se také nemůžeme nějak zbavit…). Někdy je to tak vypjaté, že se budí po 15-ti minutách…Přijde mi, že jsem vyzkoušela snad už vše, dávám homeopatika, spí s usínáčkem při malém světýlku, ale nějak bez většího efektu…Také jsem slyšela o té knížce, ale nevím, jestli by nám to pomohlo…
Taky jsem tomu nevěřila, opravdu vyzkoušej.
@Lucka_ova píše:
@santape No paráda, jsi šikulka![]()
Šikulka s tvou pomocí. ![]()