Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Lentilko- zkoušela jsem z láhve i svoje mléko a taky nechytačka.
No ale právě zkus to, že mu tu láhev dá někdo jiný. Já jsem před nedávnem odstříkala mlíko, když ho bylo moc, ale zase ne dost na jedno kojení, abych to zamrazila, a bylo mi to líto vylít, tak jsem mu to ohřála a chtěla dát z láhve. Cucal to deset minut, křenil se jak blbý, nacpala jsem do něj jenom deset mililitrů a ty mi nakonec stejně s širokým úsměvem vyhodil
(a přitom NIKDY nezvrací). K prsu se pak přicucnul v pohodě. Tolik moje zkušenost s lahví (mamka malého krmí odstříkaným mlíkem, když jsem pryč, a bez problémů
- i když teda ten dudlík prvních pět minut taky jenom žmoulá).
Lentilko-ono hodně záleží i na tom, jak moc je hladná. Jednou jsem s ní přijela z venku, a vypila 60ml+ ještě celkem dost ode mne. Jenže nechce ani cumel, tak se uklidňuje u prsa a tudíž si vždy cucne. Proto hlady moc často netrpí. No budu zkoušet dál.
zari - máme to samé - dudlík fuj, ručičky mňam (jsem z toho na mrtvici). Hlavně že je dítko spokojené.
Tak držím palec, ať prospíváte tak, jak máte
(jaj, zas to množné číslo, pardon, ale v jednotném by se to nerýmovalo
).
Zari, kilo neni zase az tak malo za dva a pul mesice…
Pokud je mala spokojena a ma procurane plinky tak bych z hladu zase az takovy strach nemela…
Ada je obrovske dite, Pepi je strizlik a nenadelam s tim vubec nic. Obe krmim stejne, obe mely podobnou porodni vahu a obe maji stejne geny (jen originalne namixovane).
Mozna je zbytecne male nasilim cpat jidlo, kdyz ho nepotrebuje a nechce.
Lesina
Zari: já bych i při neprospívání v noci nebudila, snažila bych se to dohnat přes den…
Holky díky, mě to nedeptalo, dokud mě nezačal deptat doktor, už jsme museli dávat moč, byli jsme na sonu bříška a kdyby se to nezlepšilo, tak nás chce zase někam poslat. Za 14dní jdeme do poradny, tak začínám mít opět depku. Hlady mi totiž vůbec nepláče. Je spokojená, pokud je najezená a vyspaná. Plače jen když se jí chce spát nebo si jí dlouho nikdo nevšímá. Takže /snad/ obyčejné dítě.
Zari, mozna konzultuj s jinym lekarem… Anebo rovnou zmen.
Lesina
Zari : my na 3měsíční prohlídce přibrali jenom necelý 2kila od porodu a nikdo nám neřekl ani ťuk. Malej mi usíná taky v 8h večer a budí se někdy až ve 2h ráno. A pak třeba až v 6h. Teda teď máme spurtík, takže zase začal baštit i ve 23h. Ale v poradně mi doktorka neřekla nic o tom, že by malej málo prospíval, nebo že bych měla něčím dokrmovat.
Nejsme žádní tlusťoši, ale ani vychrtlinky, prostě tak akorát miminko.
I když je pravda, že moje babička strašákovala - že nemá malej žádnou prdelku a že bych měla dávat UM (v době, kdy mi začal blokovat kojení).
No zejtra jdem zase na kontrolu tak jsem zvědavá, jak na tom budem.
Každopádně krmím, kdy si o to miminko říká.
Nykam: jenže mi budeme mít 3měsce za 14dnů a máme teprve kilo. Ale už to nějak neřeším. Snažím se jí 1× denně dánat UM, stejně to nechce, tak co už. Hlady neřve, tak to neřeším. Jen ta prohlídka za 14dní????!!!! ![]()
a co myslíš TY že je lepší?
Určitě to víš sama nejlíp !!!… Fakt - Věř si
Můj názor je NEBUDIT
Taky bych nebudila, švgrová má holčičku, která je jenom kojená,porodní váha byla 3350ga teď ve 4 měsících má 4900g. Doktorka jí honila každých 14 dní na převážení, musela u ní kojit, aby doktorka zjistila kolik malá vypije. Malá jí v noci taky krásně spí, švagrová taky nebudí. Myslím, že kdyby mělo mimčo hlad tak nebude spát v kuse takovou dobu. Asi bych být tebou změnila doktora.
Měla jsem s dcerkou taky problém, že mi moc nepřibírala a kolikrát stála na váze
Doktorka nás poslala na různá vyšetření, brala krev, moč a vše v pořádku… chyba byla v mléce (málo- tak to bylo i u syna), takže jsem dokrmovala (byla i u laktační poradkyně), jenže i po příkrmu Sárinka stála na váze a tak jsem měla přes den dávat UM a večer kojit a když je třeba dokrmit a tím mi narušila kojení a přestala jsem úplně
A taky mi spala pořád i když nepřibírala, musela jsem jí budit a i škádlit aby se probrala a i teď mi skoro pořád spinká, ale stejně jí pořád na krmení budím a nevím přesně kdy jí to mám prodloužit. Jednou jsem to zkusila a vydržela spát 6h.
Ahoj, budite miminla na krmeni ve dne? V noci nechavam malou spat a nebudim spi mi celou noc, ale nevim jestli ji mam nechavat spat pres den vic jak tri hodiny, co myslite je ji 2,5mesice