Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nám dali hypo když sem byla na rodičáku úplně bez problémů. Spíš byl u nás na hraně věk 35 let abychom to splatili do důchodu, což u tvýho manžela může být dost problém. Ale záleží kolik si chcete brát.
S tím kam se přestěhovat ti neporadím, ale vzhledem k tomu, že než se možná dítě narodí bude jemu skoro 60 tak bych počítala s tím, že budeš stejně na vše sama.
@bdjvbh píše: Více
O 20 let starší děda?;D
Lol..takže zlatokopka. Tak je jedno kde budete žít ne? Však vše koupi. Bože to jsou otázky. bjak se na tohle může ptát 30 leta zlatokopka, nechápu
@bdjvbh píše: Více
Tak v první řadě si uědom, že případné dítě bude tvoje a chlapa, a spoléhat na hlídací prarodiče je nesmysl. Ještě nejsi ani těhotná, a už to řešíš? Bylo by vhodnější řešit abys už těhotná byla, je ti 35, manželovi 55, to čekáte jako na co?
Bydlení buď přímo v Praze, nebo tedy u rodičů, ale připrav se na to, že budeš na vše skoro sama, když bude chlap takhle pendlovat.
@Justin Case píše: Více
Proč by měla být zlatokopka? Ty jsi tím úplně posedlej, už to není normální.
@arinecka píše: Více
Jasně…35 letá žena je s 55+ mužem z nehynoucí lásky a ne z jistoty zabezpečení…lidi. zase lhát sám sobě nemá smysl ![]()
Do zlatokopek bych zakladatelce nenadával….. situaci vám nezávidím …. Hele sedněte si s manželem vemte tužku a papír a začněte počítat ….
Proměnná1… doba otěhotnění = třeba 2 roky (tak to bylo u nás, nešlo to hned)
proměnná2 - co znamená pojem “do budoucna děti - za 3 roky třeba?
Narození dítěte - váš věk = proměnná1 + promenna2 - takže tobě 40, manžel 60
Dítě jde do školy - tobě 45, manžel 65
Až půjde dítě do školy bylo by dobrý mít stabilní bydlení ať pak nemusíte pořád měnit a on měnit školu atd…….
No a teď si řekněte kde v těch svých letech chcete být …..
jak říkají ostatní začněte hned
Nechci vás soudit ale podle textu mě přijde že ste si ty propočty moc neudělali protože si asi moc neuvědomujete jak moc vás tlačí čas …. Přítelkyně od mého bratra měla 2 potraty než se to povedlo …. Teď si do promenna1 dej 6 a uvidíš co to udělá s výpočtem …..
Prosím vás, bydlím v Praze a vážně tady vše nepokryje MHD. Taxikarim taky, dítě je na 1. Stupni ZŠ a když mu končí kroužek, tak se mi vyplatí sednout do auta a být tam za 5 minut a za dalších 5 minut doma, než řešit přestup na busu a čekání večer, kdy to jezdí méně a to nemluvím o tom, že velké nákupy jsou pořád na auto. Když je nemocný tak zase k lékaři autem nepotahnu ho mhd. Jedou brzo ráno se školou na výlet, tak než jet Busem a čekat před školou 20 minut, protože další spoj za předpokladu zpoždění by znamenal nejet na výlet. Ano dá se to, ale čas v MHD neuprosne letí. Já už z toho kvetu, jak si všichni myslí, že v Praze máme metro před dveřmi a všechny služby jsou taky na metru a jezdí to furt i v noci
Tak nemáš jen metro a bus. Máš tramvaje a trolejbusy.
Samo, když bydlíš někde na Praze XY a máš možnost jen busu a dítě na 1. tupni, tak to máš jako někde na vesnici. Ale pokud jsi v dosahu metra a tramvají, tak auto v Praze fakt nepotřebuješ. ![]()
Tak trolejbus jezdí snad jen na letiště… každopádně nebydlím v okrajové části Prahy…ale to se lidem mimo Prahu, kteří znají jen vaclavak a palladium vysvětluje těžko, ano centrum je hlavně metro a tramvaje a obrovský problém zaparkovat
Jako takhle narovinu…za zlatokopku ji nelze označit ve chvili, kdy neznáme další souvislosti. Nicméně samozřejmě, pochybuji, ze by byla s o 20 let starším chudakem, který by nebyl žádným způsobem zajištěny, preci jen, věkový rozdíl je markantní a na tom se tu asi shodneme.
Ja bych se spíš zaměřila na to rozmysleni budoucnosti. A zase na rovinu. Ve chvili kdy jste oba starý, minimálně on na dítě ano a dítě misto táty bude mít dědečka mi prijde celkem nelogicky si něco takového plánovat. Ty deti se v tomto věku a to i tvém nemusí podařit hned. Opomenu můj nazor na toto, ala totální sobci vůči dětem a musim respektovat ze je chcete, tak by to ale chtělo resit hned a bydlení az potom. Předpokládám ze na hypoteku budeš hlsvni žadatel ty, jelikož manzel je opravdu uz stary a banka se na to dívat bude divne aspoň mi to ted řešili v srpnu a to jsme mladí oproti Vam a deti uz máme. A chtit kalkulovat s hlídáním prarodiči…nemáš žádnou jistotu ze ti je hlídat budou, jednak deti jsou vaše zodpovědnost a pro prarodiče to neni povinnost a jedna to nemusí vůbec klapnout. Asi bych být vami tedka zůstala v Praze a uvidíš jak semto vyvine. Chtít v tomto věku po chlapovi aby pendloval jak tazny ptak, jako on může být čím dál vic unavený a taky bude chtit svůj klid a rodina na dalku, to neni ideální pro ty deti.
35+55 a řešíte děti s ohledem na fungující babičky? Jako vážně? Kupte si pejska.
@Gortyna píše: Více
Edit: spatne jsem to napsala, co jsem chtela rict 1) pokud si v praze nevystacis s mhd, je to otazka tveho zivotniho stlylu-je to volba. Kdyz nekdo „musi“ dat dite z Kyji nutne do fotbaloveho klubu v Malesicich, ano, verim ze tam rozdil v ceste autem a mhd bude znacny. Ale dite nemusi chodit na krouzek tak daleko… 2) odvest dite autem 2× za rok na skolni akci ma ke kazdodennimu taxikareni opravdu extremne daleko a „taxikarenim“ bych to fakt nenazvala.
Příspěvek upraven 11.01.26 v 11:43
@Justin Case píše: Více
Jo, to bude veliká zlatokopka a pán těžce za vodou, když řeší, že bez jejího příjmu nedostanou hypotéku ![]()
@Gortyna píše: Více
Nebydlis v okrajove casti, ale dite ti musi jezdit na krouzek s prestupem, spadova skola neni v dochazkove vzdalenosti a spoj ti jezdi co 20 minut. To snad neni v ranni spicce v praze nikde ![]()