Budoucí bydlení - kde?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11.1.26 12:23
@bdjvbh píše: Více

Stavba domu a současně děti, to je obří sousto, kterým se doslova a do písmene udusí drtivá většina párů, do toho bych vůbec nešel a v kombinaci s bydlením u tchýně, tak to si vůbec nemusíte dělat děti, to budeš matka samoživitelka. Děti potrebují otce, jen otce. Aby vám to klapalo, tak pro tebe musí být partner prioritou. Takže žádné stěhování k mamince, ale vyjít vstříc zájmům budoucí rodiny - zejména otce, který by měl pomáhat a financovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
11.1.26 13:41

Já bych zůstala v Praze. Byt tam máte, popřípadě bych si tam pořídila větší. To hlídání tě zase tak nevytrhne, práci někde venku budeš třeba těžko hledat a budeš tam převážně sama. Prarodiče mohou případně přijet hlídat k vám. Dům bych nechtěla, jenom práce, starosti a věčné dojíždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
11.1.26 13:41

V tvém věku bych se začala snažit o dítě hned, nechápu, proč o všem tak sáhodlouze přemýšlíte, čas je neúprosný. Zůstala bych v Praze, aby dítě vidělo otce každý den. Jestli nutně potřebujete větší bydlení, tak kupte byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77762
11.1.26 13:57
@stodvacetjedna píše: Více

to mě teda také hodně zarazilo, pán má už 55 let a vlastní firmu, a mají strach, jestli dostanou hypotéku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13287
11.1.26 14:09

No vzhledem k tomu, že příchod dítěte je náročná situace i pro mladší páry, tak kdo ví jak co bude… Pokud se vám podaří mít potomka, tak je otázka, jak moc dlouho vám vydrží manželství. Bude ti 45, doma školáka na prvním stupni a zároveň dědečka, protože chlap, i když se udržuje, tak prostě v 65 děda je a chce mít svůj klid, respektive čas na svoje koníčky a kamarády… Byt v Praze si nechte, ty si pořiď byt poblíž své rodiny, protože klidně to může dopadnout tak, že spolu vůbec nebudete, tak ať máš aspoň nějaké své zázemí a rodinu blízko.
Z mého pohledu je plození děti ve věku 55+ sobeckost a nezodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77762
11.1.26 14:10
@Magical-eyes píše: Více

a v 55+ začít budovat dům na hypotéku čirá bláznivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
11.1.26 16:10

Holka, já rodila své první (a poslední) dítě po dloooouhých peripetiích ve 40 a z vlastní zkušenosti ti můžu k tomu tvému „do budoucna děti” říct jen: „to ses po_srala v kině?” Jestli ty děti myslíte vážně, tak to už nejmíň rok byste do toho měli dupat jak králíci. A ještě množné číslo: děti! Já nechci být hnusná, ale pokud nebudete mít v tomhle neuvěřitelný štěstí, máte asi dvacet minut po dvanácté i pokud jde o jedináčka.

Vzhledem k tomu, že chlapovi je 55 a hypotéku dostanete (a to jen u jen u některých bank) maximálně do 75 let věku staršího z žadatelů a vzhledem k tomu, že barák za Prahou (pokud tedy „za Prahou” ≠ Liberec nebo Budějovice) znamená tak 15-20 mega, což je měsíční splátka asi 86.000,– počítám, že chlap vydělá měsíčně nejmíň dvě stě a na spořáku máte ty tři mega na akontaci. Že jo? ŽE JO??!!

Počítat s hlídacíma babičkama … no, abys nebyla zklamaná. Ony dnešní babičky chodí strašně dlouho do práce a když už se konečně dohrabou do toho důchodu, mají během pár let z mozku bramboračku, protože jsou vesměs prostě starý a na full time péči o živé batole s pudem sebezáchovy průměrného lumíka a rychlostí veverky na speedu už prostě fyzicky ani psychicky nemají. Ve svém okolí nemám jedinou fungující babičku - buď makají ještě v 75, aby utáhly životní náklady, nebo si „užívají důchodu” (a tam teda děti fakt moc nepasují), nebo už akorát mlaskají protézama v důchoďáku a nepamatují si ani jméno vlastní dcery. Třeba budeš mít štěstí, ale obětovat téhle vysoce teoretické možnosti celé rodinné nastavení? Ty babičky už o tom vědí, že budou fakticky „tatínkovat” na plnej úvazek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
11.1.26 16:42
@Gortyna píše: Více

Jeste trolejbusová linka 58, z Miškovic přes Čakovice, Letnany… na Palmovku a zpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
11.1.26 16:48
@Magical-eyes píše: Více

No, ti jeji “hlidaci” rodice nebudou moc vekove daleko od jejiho partnera. Cili to, co pises o nem - v 65 děda je a chce mít svůj klid, respektive čas na svoje koníčky a kamarády… - bude platit i o jejich rodicich.
Ja sama se v minulosti stehovala se svymi detmi daleko od rodiny. A netizilo me to, kdo mi ty deti pohlida, ale ze ja jednou budu mit problem kvuli te vzdalenosti pomahat svym rodicum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
11.1.26 17:35
@AndanteX píše: Více

No, spíš babička. Nepředpokládám, že máma od budoucího tatínka čeká na full time.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13287
11.1.26 19:19
@Cirrus fibratus píše: Více

Máš pravdu, ale primárně je péče o děti povinnost rodičů a prarodiče, když nebudou chtít, tak vůbec hlídat nemusí… Nicméně to bývá často tak, že rodiče matky dítěte se snaží pomáhat… Leckdy více než vlastní otec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69124
11.1.26 19:22
@Gortyna píše: Více

Bydlím v Praze, na okraji, metro k nám nejede a marně přemýšlím, kdy jsem naposled použila auto na jízdu po Praze :think: Ale fakt je, že já přemýšlela předem a školku a školu, stejně jako dětského doktora jsem volila tak, abych tam došla pěšky. Kroužky bez přestupu, na výběr jich je hromada a dost brzo si je děti obstarávají samy.
V noci s dětma nikam nejezdím a když už výjimečně potřebuju sama mimo běžnou dobu MHD (snad do 1 ráno?), tak jsou tu noční spoje a překvapivě uber, Bolt a hromada různých taxisluzeb.
Pěšky mám pár set metrů tři supermarkety, ale stejně preferuji Rohlík.
Jo a trolejbusy fakt nejezdí jenom na letiště.
Bydlet v Praze je nesmírně pohodlné, všecko pod nosem a všeho výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.26 19:23

@Limi123 nám ji dali, i když jsem byla na RD a brala 12tis…věk matky na hranici, věk otce za zenitem…20let rozdíl je hodně…

• Citovat
  • Upravit
77762
11.1.26 19:24
@Rosebery píše: Více

no přesně, ta už teď má zřejmě 80 a více, a než se jim ty děti povedou a vyrostou tak, aby se dávaly na hlídání, tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77762
11.1.26 19:26
@AndanteX píše: Více
:palec: krásně, pravdivě a vtipně napsané :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...