Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Justin Case píše: Více
Za mne spis zoufalka se stale jeste nepretrzenou pupecni snurou s rodici, kdyz si tak stary chlap neni schopen poridit bydleni bez hypo ci uz davno nema vl. bydleni, nemyslis?
@Ahep píše: Více
no, tam bude nějaký zádrhel u toho chlapa, má firmu a nemá, kde bydlet a bez platu ženy jim nedají hypotéku
![]()
My bydleli nahoře v Troji ( ten konec sídliště Bohnice ) a na pohotovost bych dítě na Bulovku MHD netáhla tedy ani omylem.
Dětského lékaře jsme měli tedy kousíček, škola a školka bez problému. Tehdy Krakov ještě nebyl opravený, ale byla to stavba hrůzy. Něco reálného k nákupu bylo Tesco Letňany.
Jo byl Albert v Nise, ale upřímně. Teď je tam aspoň i drogerie ( kdysi tam byla hospoda).
Pošta tam byla tragédie, nevím jak nyní - roky tam nechodíme. Kroužky byly tedy klidně dále.
Přes den mi to nedělalo problém.
Ale třeba na plavání jsme jezdili - tehdy ještě nestála Šutka ( byla to rozestavěná rujna ), autem to bylo pohodlnější.
A to ten konec sídliště považuji za luxus. On taky člověk mohl bydlet třeba v Dolních Měcholupech, kde lišky dávaly dobrou noc a na Skalce tehdy bylo naprostý kulový. Dnes tam stojí aspoň Tesco. Ale i tak bych třeba na pohotovost do Vinohradske MHD s dítětem asi nejela. Nehledě na to, že tam tenkrát nic nebylo.
@Ahep Tak oni někde bydlí. Víme jistě, že je to její bydlení a ne jeho? Navíc on barák za Prahou bude stát kolik 10 mega? Tak asi nějaký základ mají.
U nás cca 30 km za Prahou stojí novostavba - klasik 4+ kk a nějaký pozemek k tomu ( žádný rozměr na kterém se sedřeš ) stojí klidně 12 e mega. PID 3. V 1 by stál klidně 15 starý.
Ono tedy i použitý barák tady stojí 9 mega.
Prodávali jsme byt letos a šel za 7,5 milonů během chvíle - klasická bytovka v pěkné části v pěkném stavu. A dokonce jsme si mohli zájemce vybírat. Oni na to nechtějí prodat stávající nemovitost, tak asi nějaký základ mají.
Pak je otázka o jaké ceně se bavíme, ale s ohledem na děti asi neřeší 2+kk v rozpadlém stavu na vesnici kam jede bus 2× denně.
Příspěvek upraven 11.01.26 v 19:56
@Anonymní píše: Více
Anonym - bydliště.
Současné Bohnice/ Troja - dvakrát Lidl, dvakrát Penny, Billa, Albert, drogerie DM, teď staví druhou, Teta, otevírají Action. Tři základní školy, školek kolik, pět? Gympl. Jedno velké nákupní centrum, DDM. Velká poliklinika s výběrem doktorů všemožných specializaci, laboratoři. Milion Alzaboxu, Ppl boxu, Zboxu a GLSboxu a milion poboček všemožných přepravních služeb, funkční pošta má do osmi. Všude dojdeš pesky. Na metru Kobylisy jsi busem za pět minut, jezdí sem asi pět linek, každých pár minut. Pěšky do ZOO, do botanické (sem místní vstup za stovku na rok). Pěšky na Šutku, bazén a akvacentrum, x kurzu pro děti.
Řeč byla o obyč doktorovi, ne o pohotovosti, na tu asi veze dítě autem každý a odkudkoliv (a jak často?), a i tak jich je v Praze na výběr dostatek. Ve které Horní Dolní je na tom člověk lépe?
Ja ted byla na tehotenskem cviceni na Bulovce a spolucvicenka prisla pozde a omlouvala se, ze jezdila okolo pres 20 minut a nemohla sehnat misto na parkovani… ![]()
Jo ja psala o situaci, kdy Krakov ani Odra nebyly po rekonstrukci a žádné Alza boxy a podobné tehdy nebylo. Na nákup jsme chodili pěšky do Penny, což pěšky žádná hitparáda nebyla. Žádný Lidl tam tehdy taky nestál. Ani tedy nevím kde v okolí dnes stojí Lidl.
On tedy ten košík nebo rohlík většinou dneska jezdí i do vesnic. Netvrdím že všude, ale často jezdí a ty boxy dnes taky jsou poměrně hojně.
Jinak pokud jsi byla s lékaři v Mazurské spokojena super. Tehdy tam bral 1 pediatr ( ano vím, že čekárna je tam pro 4 nebo kolik ) a byla šílená. Bohužel jiná tehdy nebrala.
Od gynekologa jsem utekla a jiný tam nebral. Ta lékařka ta snad dneska ani není. Super byla kardiologie a sono.
A proti MŠ a ZŠ jsem nic nepsala. Nám dítě nevzali do Krynické, protože plno, takže jsem ho vozila na. Ale jinak nemohu si stěžovat. ZŠ v Mazursky jsme nakonec nestihli vyzkoušet, odstěhovali jsme se. Prý takový průměr.
Pokud žiješ v místě všude s docházkovou vzdálenosti super. My za to auto byli kolikrát rádi.
No a na pohotovost jsme jezdili klidně častěji. Ne každé dítě je jiné.
to je běžné i u nás, malé město 300 km od Prahy
@stinga píše: Více
Těch zádrhelů je tam mnohem víc a u obou.
Mě to hrozně připomělo pořad 4 v tom
taky jeden, o dost starší „podnikatel“ (OSVČ - kameraman) takže výdělky nárazově, předpoklad důchodu 00 nic, zabezpečení pro výpadek jeho příjmu 00 nic. Bydeli v „domkové“ chatě v SČ kraji a narodily se dvojčata ![]()
Já jenom píšu, že v dnešní době je tahle oblast naprostá pohoda. Bydlíme tu nějakých 13 let, už tehdy tu Lidl dost dlouho stál, druhý je tam, kde bývala Billa, Billa je nově na Krakově. Na Mazurské máme pediatra, gynekologii, praktickou, ORL, všecko v pohodě a když jsem se k nim hlásila, nebyl problém se dostat, s vedlejšími ordinacemi stejné specializace zkušenost nemám.
Opravdu jenom píšu, že ta oblast je v dnešní době (!) na žití úplně v pohodě. Auto máme, ale jen na cesty mimo město, na dovolené a tak.
A k té pohotovosti - nemyslím, že je v republice mnoho míst, kde by měl člověk výbornou pohotovost pár minut pěšky nebo v přímém spojení na buse, který by jezdil co pár minut - ve všech ostatních případech člověk s dítětem (pokud už to teda není rovnou na sanitku) prostě člověk tím autem jede. A troufnu si říct, že v Praze pořád jede v průměru méně, než na většině míst v republice.