Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Bugaboo Bee?
Přidejte zkušenost s Bugaboo BeePridavam se k diskuzi, maminka, ktera ji zalozila, chtela vedet negativa tohoto kocarku, takze cela diskuze nebude obsahovat asi nic jineho, nez hanu na Bugaboo. Ti, kdo tento kocarek vlastni, si ho asi hanit nebudou a ti kdo ho kritizuji, by si ho nejspis nekoupili. Zadny kocarek neni idealni pro vsechny, maminka, ktera chodi s ditetem ven do prirody nebo ktere prospi dite na balkone pul dne, by si ho nejspis nekoupila a naopak urcite nektere maminky z mesta oceni, ze je trochu extravagantni a snadno ovladatelny. Ja bych vybirala kocarek spis pro pohodli a zdravi ditete. Kdyz v nem krasne venku spinka, je klidnejsi, stastnejsi a zdravejsi a celkove jsou vsichni vic v pohode. Je nekolik dalsich modernich kocarku, ktere maji podobny sportacek, ale kdo vam dnes zaruci, ze to moderni je dobre i pro dite? Pred 30 lety bylo moderni pit sunar a dnes lekari doporucuji vyhradne kojit a kojit a kojit.
Trocha diskuze o bugaboo od sousedu, maminky pisou i o dulezitem polstrovani apod…
přidávám se ke spokojeným uživatelkám BUGABOO a musím napsat ,že neregistrovaná mamina která jej tady haní asi neměla možnost si jej vyzkoušet v praxi,protože jinak by jej nehanila.Vozím v něm 2 letí dítě a má naprosto stejné pohodlíčko jako v jiném kočárku,dnes běžně mámy vozí dětičky v autosedčkách na podvozku a to je opravdu stejné polohování,navíc již mnoho kočárku napadobují Bugaboo,který je právem jednička.V Rakousku např.ve městě potkáte v ulicích plno BGB a je tam velmi oblíbený tak jako začíná bejt tady v Čechách a pokud se o něj staráte a udržuejte tak investice se vyplatí,proptože i po ojetých je dze velká poptávka.
ahoj,
my jsme se právě vrátili z Rakouska, byli jsme v KIKA a nechali jsme si Bugaboo předvést
co se týče úložné plochy, super, korbička na dnešní poměry nadstandartně velká, do sporťáku jsem po:,–(ila Hynka dvouročáka a měl ještě nad hlavou hafo místa
je lehounkej, potud vše super
jsem teda ale velmi rozpačitá z toho skládání ![]()
potřebuju být mobilní a hrc frc kočár naložit do auta, a systém,že se musí oddělat korba nebo sedajda a podvozek zvlášť a ještě i to jeho skládání považuju za dost velké mínus
tak nevím…
ano -Wingec -spokojenost i u nás a my právě jezdíme autem všude a skládáme stále,je to cvik,oběma rukama zmáčkneš na boku bílé přesky a odděláš boudu která je lehounká a pak podvozek sklopíš oběma rukama na boku taky 2 maé přesky a složíš do placky,taky je lehounkej podvozek ,takže se člověk nenadře.Je to jen o cviku.Podvozek má 3 polohy ,protože rukojet se dá přehazovat.S kočárkem se jezdí opravdu príma i v terénu a hluboká korba je velmi prostorná.
http://www.youtube.com/watch?…
jak se skládá kočárek
Včera jsem si byla Bugaboo omrknout a jdu do něj. Korbička není tak nízko, jak se zdá, já měřím168 a přijde mi v pohodě, ale chápu, že když má mamča 180, tak to je zcela jiný pohled
Co se týče pohodlí pro matku, jak se tady docela často píše a nepohodlí pro dítě, nepřijde mi pro matku více pohodlný než Jane Slalom Pro, který jsem měla se synem. A když se například složí do auta, je to s Jane neporovnatelně lepší - menší, vejde se na podvozek i korbička bez toho, abych musela sundávat tu roletu u kufru! A je taky lehčí. S tím nepolohovaným spaním - s tím problém nemám, když už tak jane sporťák ještě máme, tam jde spát jako v rakvi
, ale nemyslím si, že je to zá:,–(ní problém. Ptala jsem se i na reklamace, zatím nebyla ani jedna
Kromě toho jsou teď nová kola, plná, nenafukovací, takže odpadá starost s nedofouknutýma, píchlýma kolama a taky je tam nějak vylepšené skládaní podvozku.
Myslím, že to bude celkově fajn kauf ![]()
Natt77-budeš spokojená,uvidíš,jinak ti jej moc přeji a pak písni ,ať maminy vědí další zkušenosti ,my s ním jezdíme stále a skládáme do auta a v pohodě.Je spolehlivej a lehounkej a délka hl.lůžka supr i na fusáček
nat77 - uz mate zajety kocarek ? zajimalo by me jak jsi spokojena …
ja uz jsem pro kocarek rozhodla, uz mi jen chybi to mimco
, ale snad bude brzo
. Koukala jsem i na bugaboo frog , nemate nekdo porovnani frog a cameleon
?
měla sem možnost užít si bugaboo je supr kočár,,polohování jako autosedajda a úžasně lehkej,v terénu bezva ,dá se jezdit i po dvou kolech,hluboká korba maximálně prostorná
pro mimi,skládá se na dvě části,váha jen 8 kg kdo si jej vyzkouší pozná jeho vyjímečnost i za vysokou cenu,prostě kvalita ![]()
Jen k tomu polohování dítěte: je to poloha v leže na zádech s pokrčenáma nohama - nic víc. Některým dětem vyhovuje některým ne. Nejde to srovnávat s běžným nočním spaním, protože dítě nemůže měnit polohu to je největší problém - ale to nedělá ani ve sporťáku s polohováním do 180 st., protože je připoutané kšandama. Je to jako v autosedačkách 0-13 kg - je to poloha na krátkodobý pobyt, ani malinká miminka by v této poloze neměla přebývat dlouho, ikdyž se aktivně nehýbou (to dělá spousta rodičů, že používá autosedačku na podvozku a ne jen na rychlé převezení). Moje 2 leté dítě přes poledne spí 0,5 - 3 hod (3 hod je ale maximum v postýlce, které v kočárku nedá). Starší dítě, v této úlevové poloze s pokrčenýma kolenama usne nebo odpočívá rádo třeba po zátěži bederní páteře (tedy po chůzi či delším sezení - v přímém lehu s nataženýma DKK naopak bederní páteř zase zatěžuje). Není dobré srovnávat co vyhovuje nám dospělým s ukončeným psychomorickým vývojem a malým dětem. Já bych třeba při houpání v kočárku teď neusnula - spíš bych měla tendenci se poblinkat… ![]()
Ahoj holky,
můžu se přidat do diskuse? Zajímalo by mě, spokojené uživatelky Bugaboo, jak je sportovní kočárek široký? Mám větší dítě a jako golfky se mi líbí Jané Energy, ale jsou dost úzké, jinak spokojeně užívám Jané Nomad, díky moc!
JANE ENERGY JE URČITĚ UŽŠÍ NEŽ NOMAD A TAKY BUGABOO JE UŽŠÍ,ALE JINAK BEZVADNEJ KOČÁREK ,MĚLA SEM HO TAKY,PRODALA A JE MI SMUTNO,SUPR KOČÁREK A HLUBOKÁ KORBA PROSTORNÁ,SPORTÁČEK TAKY CELKEM,ALE NOMAD JE ŠIRŠÍ…
Tak že je bugaboo pěkný jen proto že je drahý tak to je, nezlobte se na mě, pěkná blbost. Vytahování rukojeti není pro inteligentní maminku vůbec složité a zabere dokonce míň času než zatuhlé čudlíky u jiných kočárků.Mě by zajímalo jaké kočárky mají všecny tyto odpůrkyně bugaboo,nejspíš asi nějaký levný a škaredý.