Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To nevím ale když nic doktor neřekl tak to nebezpečné určo není ![]()
@Roznova musí se odstraňovat? Bude stačit když to řeknu u Dr v srpnu kdy jdu na preventivku nebo mám jít dříve
Já mám také, skoro až vedle čípku, doktor to zkoušel přes utz, tam nebylo vidět nic, projel to kolem té bulky prstem a říkal, že to není ničím ohraničené, takže se jedná nejspíše o tukovou bulku, která pokud nebolí a neroste, tak je v pořádku a pokud mě to neobtěžuje, což ne, tak to tak mám nechat. Na další kontrole jsem měla paní doktorku, co byla na záskok a řekla mi to samé, s tím, že někdy se to může udělat i po vnitřním šití po porodu, pokud se třeba nějaký steh špatně vstřebá. Takže určitě doktorovi o tom řekni, ale nemusí to nic znamenat.
Nemůže to být Bartholiniho žláza? Bylo to hluboko nebo u poševního vchodu?
@Anonymní píše:
@Psisuchar u poševního vchodu tak půl cm od
Tak si myslím, že to je ta žláza. Docela to odpovídá, každopádně se zeptej lékaře, ale může to být ono.
Bartholiniho či Bartholinská žláza, známá též jako velká předsíňová žláza (latinsky glandula vestibularis major) je párová žláza velikosti hrášku nacházející se v oblasti ženských zevních pohlavních orgánů. Je umístěna po levé a po pravé straně pod poševním vchodem.
No nic
, ta tam má normálně být. Pokud si pamatuji, tak by měla udržovat vlhkost pochvy, ale nechci teď kecat. Pak jde o druhou stránku, zda není zvětšená a není tam zánět. To ale musíš k lékaři.
Jestli nemáš bolesti, tak můžou a nemusí být, pokud tam je zánět. Další věc je, že nemusíš mít žádný zánět…četla jsem ať zkusíš pití kontryhelového čaje. Ten mimochodem piju dost často týden před ms a nemám pak bolesti během ms a ani tak silnou, takže můžu jen doporučit. Ale tohle řeš hlavně s lékařem.
@Psisuchar tak já asi počkám na ten srpen a zeptám se pak, zase když mě vyšetřovala a nic neříkala…kontryhel bohužel nemohu ![]()
@Anonymní píše:
@Roznova musí se odstraňovat? Bude stačit když to řeknu u Dr v srpnu kdy jdu na preventivku nebo mám jít dříve
Zcela urcite si toho dr. vsiml, ale zminit se muzes. Pokud s tim nemas zadny problem a ani on ho nevidi, netreba to odstranovat za kazdou cenu.
Při zavádění lactobacilů jsem si nahmatala bulku v pochvě, tak ve velikosti hrášku. Nachází se cca půl cm uvnitř. Byla jsem i u lékaře (den před kdy jsem si ji našla) a nic neříkal. V té době jsem ještě o ní nevěděla. Co to může být? Děkuji