Bulka v prsu, biopsie, vyřezávání

1569
10.9.22 13:32

Bulka v prsu, biopsie, vyřezávání

Ahojky holky, našla jsem si bulku v prsu, na první kontrole na ultrazvuku doktorka nic nenasla, no spíš to odflakla. Ale ted mě doktor poslal i na mamograf kde nic nebylo vidět, ale ultrazvuk už doktorka udělala pořádně a bulku viděla. Má 13mm a je vidět i očima. Ve středu jdu na biopsii. A za týden si pak mám zavolat. Doktor říkal, že ale stejně bude muset jít pryč. A mě zajímá jak ta biopsie probíhá a pak třeba to odstraňování. Mám 4 děti a neumím si představit, že bych byla i třeba jednu noc v nemocnici. Celkem dost se bojím, i když doktorka na ultrazvuku říkala, že to nebude zhoubné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2422
10.9.22 14:22

Doporučuji si sebou vzít namražené chladítko. Lékař ultrazvukem najde bulku, kůži vydezinfikuje. Dá umrtvovací injekci a pak bioptickou jehlou odebere asi třikrát vzorek, vše se dělá pod ultrazvukem. Jen se nelekni, ta jehla cvakne, nic necítíš. Lékař mi vše vysvětloval. Pak je dobré to prso chladit asi tři dny jsem to trochu cítila. U mě to byl nakonec fybroadenom a nemusel se vyřezávat. Držím pěsti ať ti to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1569
10.9.22 14:35

@baaruunkaa moc děkuji za odpověď a vysvětlení. To čekání na výsledek bude asi nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
10.9.22 14:39

@Jana 212 To čekání je hodně stresující. Mě hodně uklidnila doktorka, že dle jejich zkušeností by to melo být dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
10.9.22 14:49

Držím palce! V těch prsou může být i dost nezávadných věcí…

Příspěvek upraven 24.01.23 v 08:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
11.9.22 19:04

@Jana 212 muzu se zeptat kde jsi bxla poprve na tom ultrazvuku? Neprijde mi, ze by v mamo centrech odbyvali uktrazvuk…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1569
11.9.22 20:32

@73Nica73 v Šumperku. Byla tam ta stejná doktorka, ale podruhé byla o 100% lepší. Poprvé se mě na nic nezeptala ani neřekla a za minutu bylo po ultrazvuku a teď mě vše vysvětlila a ptala se mě kde tu bulku mám atd.

Příspěvek upraven 11.09.22 v 20:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
11.9.22 20:36

@Jana 212 aha to me mrzi, ja mam s mamo jen dobrou zkusenost taky jsem si nasla bulku, ale jen cysta co prej jde na ultrazvuku dobre poznat je do 2cm…takze s tim nic nedela…tak hodne stesti at Vam to dobre dopadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1569
15.9.22 09:49

Děkuji holky, tak už mám po biopsii a teď týden čekat na výsledky, to je teď nejhorší, to čekání. Jinak ste měly pravdu, dalo se to vydržet. Ani chladit a nic sem nemusela, jen mě trochu brnela ruka večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
15.9.22 10:26

@Jana 212 drzim pesti at jsou vysledky dobre :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
15.9.22 13:50

Drzim palce!! Já mam taky potíže s prsem. Už tyden marodim se zánětem s mastitidou. Dochazím na chirurgii, beru už druhe ATB a hojí se to pomalu. Budou mi davat termin na lepší sono do K. Varů. Chci mit jistotu, že tam neni nejakej jinej bordel.. :?.. Už to nam potřetí a vubec netušim z čeho by to mohlo být..tentokrat to mam na druhém prsu. Kozy nemam buhvijak velky, a už dlouho nekojim, tak nevim proč zrovna ja mam tyhle problemy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
27.10.22 14:41

@Jana 212 tak jak jste dopadla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1569
27.10.22 22:37

@73Nica73 dopadla jsem dobře. Biopsie dopadla dobře, ale doporučily mi bulku odstranit. Minulý týden jsem byla na zákroku, v nemocnici sem byla necelé dva dny a vše v pohodě. Dnes sem byla na kontrole a vytahování stehů, kontrola zase za tři měsíce. Ale vše dopadlo dobře, díky bohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
28.10.22 08:18

@Jana 212 to jsem rada☺️️Tak hlavne ze ted uz je to za Vama ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie