Stále nová mateřská znaménka

10
10.9.22 11:05

Stále nová mateřská znaménka

Zdravím a všem přeji hezký den,

v poslední době bojuji s nárůstem znamének, po každém létě jich je vždy víc a víc. Vím, že je to záležitost, kterou neovlivním, nepotlačím a ani nezastavím, ale začínám z toho mít negativní myšlenky. Sportuji, v létě se nezahaluji, jezdím k moři, ráda se opaluji a představa, že za dalších deset, dvacet let budu samá tečka :lol: :?
Nicméně chodím pravidelně na kontroly, chráním se krémy. Zajímá mě, Vy kteří jste na tom podobně, řešíte to nějak, lze to vůbec? Chodíte na odstranění,
nějaké částečné zamaskovani nebo jak s tím bojujete? Nebo jste se prostě s tímto jen smířili? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1785
10.9.22 11:09

Taky se mi časem objevují a nějaká zase mizí :) už jsem si říkala, že na kontrolu zajdu, ale zatím jsem moc líná. Každopádně je sleduji.
Zřejmě je to prostě věkem :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
10.9.22 11:12

A jsou to znaminka nebo spis jakoby pihy?
Ja mam kropenate cele ruce a doted me nenapadlo, ze by to mohl byt esteticky hendikep. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.9.22 11:26

@zrnko jsou to znaménka, nejvíce mi vadí vystoupla, pár jich mám na zádech a bocích, ty už jsem rozhodnuta nechat si odstranit. Přijdou mi dost nevzhledna a vadí mi. Na rukách mám také, ale ty jsou spíše menší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.9.22 11:36

Znaménka mi přibývají a přibývají. Esteticky to neřeším, je mi to šumák. Ale neopaluju se. S kůží, která má k tvorbě znamínek sklon, je to blbej hazard. Ani ty kontroly nejsou všespásný, protože mezi vytvořením melanomu a jeho metastázováním, je jen pár měsíců.

• Citovat
  • Upravit
5913
10.9.22 12:06

Také mám spoustu znamének a podle mě spíš přibývají věkem a pak sluněním, ale prostě přibývají tak jako tak. Teď jsem byla opakovaně těhotná plus malé děti a přesto se mi na těle udělala další i když jsem ho vystavovala slunci minimálně. Už jsem byla na odstranění několika, ale spíš s praktických důvodů. Některá byla dost velká a tak se mi často stávalo, že jsem si je rozškrábla apod. Už se mi teda neudělala tak velká, ale pořád se dělají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
10.9.22 12:06

Řešila bych to u doktorů. Mamka kdysi měla vedoucí. Které se začaly tvořit znaménka na krku. Takové ty vystouplé, výrazné. Už měla tehdy kolem 50r. Zjistilo se totiž, že má rakovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
10.9.22 12:35

Mám to taky tak, kožní lékař říká, že je to geneticky dané a že věkem budou přibývat.
Některá si nechávám odstraňovat, na preventivní kontrolu chodím jednou ročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.25 13:24

@Martha03 Ahoj, ustalo ti to tvoření znamének „po porodu“? Taky to teď řeším.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.25 15:15

@1Pears1 Ustalo to tvoření nebo ne? Díky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení