Bulka v prsu - co to může být?

Anonymní
3.4.20 09:33

Bulka v prsu - co to může být?

Ahoj všem, vím ze tu je spousta článku o bulce v prsu ale asi potřebuji trochu uklidnit. Vím, že určitě máte některá zkušenosti a chtěla bych vědět co u vás ta bulka byla. Byla jsem před necelým měsícem na gynde kvůli tomu že jsem si nahmatala na začátku roku 2020 bulku v pravém prsu, gynekolog říkal, že si myslí, že to nebude asi nic vážného, ale dal mi raději zadanku na sono. Objednala jsem se do mammacentra a termín mi dali za 3 týdny (teď ve středu 8.4. Tam jdu) a začínám být lehce nervózní, jelikož teď mám tak dva dny před MS a našla jsem si další bulku akorát že v levém prsu. Plus mě začala bolet celá práva ruka, jak kdyby byla namozena, ale přitom ji mít namozenou asi nemůžu, jelikož jsem nic netahala atd. Už jsem asi jak blázen, jelikož od té doby co mám bulku, myslím na ty horší věci i když si furt říkám že to bude v pořádku a že musím být v pohodě. Prosím o radu, informaci, cokoliv. Děkuji :andel:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
397
3.4.20 09:42

Dokud nebudeš mít za sebou příslušná vyšetření, nedá se říct, co tam máš. Takže je prostě lepší na to moc nemyslet a počkat si na vyšetření. Což ale z vlastní zkušenosti vím, že jde hodně těžko ;). Já jsem si našla poměrně velkou bulku v prsu před 4 roky, na UTZ mě objednali za 6 týdnů. Na UTZ bylo něco, co nevypadalo ani jako typický zhoubný ani jako nezhoubný nádor, tak mě hned ten den vzali ještě na mamograf. Z něj závěr stejný jako z UTZ. Takže nervy. Objednali mě za týden na biopsii (odebrání vzorku z útvaru), pak jsem pár dní čekala na výsledek. Naštěstí to byl trochu atypický fibroadenom (nezhoubný). Nechala jsem si ho ale i tak odstranit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
3.4.20 09:50

Hlavně klid, nemusí to být nic vážného, já má v pravým prsu taky bulku, no mám i nemám, byla jsem s tím na ultrazvuku a ukázalo se, že je to jen tuková bulka, myslím, že to ani na tom utz nebylo vidět, občas jí cítím, ale nic co by mě omezovalo, mám pocit že už se i ztatila, udělala se mi i v podpaží, stejný případ. Doporučuju zatím nejančit, ikdyž je to těžké já vím, pokud se to nezvětšuje nebo něco myslím, že bdueš na tom stejně jako já. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.20 09:58

Taky jsem měla před lety bulku v prsu, nebudu ti nic nalhávat, může to být prkotina a nebo taky ne. Je dobře, že jsi šla hned, držím palce, ať je všechno v pořádku :mavam:
Nervy pracují, to chápu, ale na dálku ti nikdo na světě nemůže říct, co to je. Hodně štěstí :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1506
3.4.20 10:12

Taky jsem vyšilovala, když jsem si našla bulku, s přibližujícím se termínem jsem brečela jako šílená hysterka. Co kdyby, že ano. Paní mi ale řekla, že bulky v prsou má většina žen a že jde - ve většině případů o tukové váčky, které se samy objevují a zase mizí. Před termínem MS obzvlášť. Bez „obrázku“ nebo odběru ti ale nikdo nic nezaručí. Snad to bude v pořádku :hug:
Od té doby si prsa konečně pořádně kontroluju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
3.4.20 15:47

Kdyz je bulka pohybliva (neni prirostla, uhyba dotyku) a kulatejsi, tak to byvaji obvykle tukove lipomy, muzou to vyt fivromy nebo ucpana potni zlazka apod. Nesmi m
Byt bulka hrbolata, tvrda jak kamen a prirostla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.20 07:21

Moc děkuju za reakce. Věřím, že to dopadne v pořádku 🍀

• Citovat
  • Upravit
1
6.4.20 16:57

@Ekaterina Byl ten utvar/bulka fixovaný ke svalu nebo ke kůži?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí