Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A ty sama máš plán jaký? jak dlouho ještě chceš být doma. jemu se nedivím, my se sestěhovali když mne bylo 19 a manželovi 18. Já chodila do práce, manžel byl ještě na střední.
Pokud ještě nejsi připravenás někým žít i sama, nechápu, proč vůbec žijete spolu.
Priteli se nedivim. At jsou vztahy sebelepsi a vyhody uzasny, tak bydleni s dalsi generaci (s rodici, ci prarodici) nedela dobrotu. Kompromis se hleda tezko, kdyz chces bydlet u mamy a neustoupit z toho.
@karkarka píše:
Buď se odstehuj s přítelem, nebo zůstaň jako ‚stará panna‘ v mamahotelu.
Stará panna?
vždy jí je 19, proboha. Já sice taky byla už v 19ti pryč, ale že by měla být rovnou stará panna. ![]()
Já si myslím, že nejlepší by bylo, kdyby si přítel našel svůj byt a jen jste spolu normálně randili, ne žili v jedné domácnosti. Nevidím nic zas tak hrozného na tom, že v devatenácti, kdy teprv nastupuješ do svého prvního zaměstnání, ještě nějaký čas zůstaneš u vašich, budeš mít možnost si něco našetřit, třeba i jen rok… Na druhou stranu v jeho věku už je pochopitelná i jeho touha začít někde budovat něco svého a rozhodně nejsem příznivce vícegeneračního bydlení, takže v tomto chápu i přítele. Je to ošemetná situace, jste zrovna každý trošku v jiné fázi, řekla bych, i když ten věkový rozdíl mezi vámi není závratný, ty se teprv začínáš rozhlížet a on už má zřejmě jasnější představu o životě. Ale zase na druhou stranu u tebe fakt za rok už může být vše zase jinak a sama budeš mít touhu začít si žít více po svém.
Jsi jeste dite, nejsi absolutne zrala na to mit starsiho partnera. Najdi si sveho vrstevnika a zustan u maminky, 26 lety chlap urcite nebude zit s necimi rodici.
Můj návrh by byl asi takový. Chvíli ještě můžeme bydlet u našich než si trochu víc nešetřïme, on by vybral být/dům a ty lokalitu. Ale věř že bydlení mladí/stáří v jednom nedělá nikdy dobrotu.
@Markétka111 Že nejsem zralá mít staršího partnera, jste usoudila jen díky tomu bydlení? Ptala jsem se jen na to, jelikož od svých rodičů nechci odejít teď, neříkám za dva roky, za rok nebo tak budu rada za vlastní, ale jelikož jdu do první práce, tak se mi sama s přítelem bydlet nechce. Myslím že jsem vyzrálá dost, když přemýšlím o financích a vím že na dům nemáme, a na nájem tak akorát. Takhle já přemýšlím, přeci se nebudu stěhovat když nejsem nijak zajištěna. Děkuji za Váš názor.🤗
@Markéta80 Můj plán je, že chci pracovat a být zajištěna a poté jít bydlet, nejlépe do domečku. Určitě nechci jít bydlet sama s přítelem když nebudu mít jistou práci.
@terien Ne není mi pohodlné žít u rodičů, pokud si myslíte že žiju u rodičů a jen se válím v posteli, tak to tedy ani náhodou. Doma vařím, uklízím, starám se o domácnost, když jsou rodiče v práci, teď začnu pracovat a budu platit nájem také. Prostě nechci jít bydlet sama s přítelem když jdu do práce až v září a ani nemůžu vědět zda na této pracovní pozici vydržím.
@Aletheia Je to dům, a přítel i já ( v budoucnu) chceme dům, jenže já se nechci stěhovat dokud nebudu zajištěná.
@Nicole 1234 Já se mu taky nedivím, ale chce do domu, a dům není levná záležitost, budu mít 13 000 Kč v čistým. V dnešní době to není vůbec nic, a neumím si to představit.. takhle u rodičů budu platit nájem, ale ne jak v bytě.