Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Alriga také nechápu, normálně jsem se zeptala, jak jsem již psala, budu brát 13 000kč, takže se stěhovat nechci dokud nebudu zajištěna třeba za rok, dva. Nevadí, je to paní názor, já ji ho neberu.
@Anonymní píše:
@Markéta80 Můj plán je, že chci pracovat a být zajištěna a poté jít bydlet, nejlépe do domečku. Určitě nechci jít bydlet sama s přítelem když nebudu mít jistou práci.
13 000 to moc za 1-2 roky stejně nenašetříš
To si musíte říct vy 2 jak to vidíte a i počítat s tím že se on odstěhuje. představa bydlení s tchýní 1-2 roky je celkem děsivá ![]()
@Markéta80 Jenže v téhle práci budu brát 13000 tři měsíce. Poté bude výplata podle odvedené práce, já vím já ho chápu jen on nechápe mě a mé starosti jak bydlení zvládneme, jsem s nim skoro dva roky a za rok spolu ani nemusíme být, a do bytu nechce tak je to těžký. Chce dům, ale nechápe že dům je větší starost jak byt. A hlavně víc financí ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám takové trápení nevím co už dělat tak píší sem..je mi 19 let a přitelovi 26 let. Bydlíme spolu u mých rodičů už přes rok, jenže najednou si začal přítel stěžovat, že by radši měl vlastní a že tady nemá soukromí, a začal to se mnou dost často řešit jenže já se odstěhovat nechci, je mi 19 a teprve teď budu nastupovat do práce, je mi doma velmi dobře, máma po nás nechce žádný velký nájem, máme tady všechno, přítel děla od rána do večera takže tu nejsem aspoň sama když je v práci, přijde mi že to přítel nechce pochopit. Nejsem připravena odejít od rodičů a ani nechci, ale zároveň chci udělat nějaký kompromis aby byl šťastný přítel ale i já. Nevím jestli jsem já nějaká vadná, ale myslím si že jde hlavně o to že přítel je starší než já, on a jeho rodina spolu moc nevychází není moc rodinný tip, mají chatu kde dřív žil sám. Jenže tam taky nechce být protože tam kdykoliv jezdi jeho rodina. Nenapadá vás tedy nějaký kompromis jak tohle vyřešit pro dobro obou? Moc děkuji
Omlouvám se za nejspíš špatně vybrané téma
Jsi ještě nedospelá.. A přítele chápu.. Kdo chce v jeho věku žít u rodičů svého protějšku.. K máme můžeš chodit na návštěvy, ne..
Ze dvou platu se zit da, a neustoudila jsem nevyzralost jen kvuli tomu stehovani, ale kvuli tem argumentum. Ze ti bde smutno po mamince kdyz bude pritel v praci, ze ho nechapes proc se chce osamostatnit, jo, u tebe je to pochopitelne (ikdyz pro me zvlastni, ve tvem veku uz jsem odchazela od rodicu), je ti 19, jsi jeste dite a nepotrebujes soukromi. Jemu je 26, chapes? V tomhle veku jenom divny clovek touzi zit i u vlastnich rodicu, natoz u cizich. At se odstehuje tedy sam, kdyz ty nechces, ale nedrz ho tam a necit se urazena a dotcena, ze te nechape.
Hele, je to pomalu třicetiletý chlap. Když byli moji rodiče v jeho věku, tak já už šla do první třídy. Já se mu opravdu nedivím, že nechce bydlet ve svém věku na návštěvě u přítelkyně v dětském pokojíčku a s jejími rodiči za prdelí. Ty jsi prostě ještě dítě, co se nechce postavit na vlastní nohy a chce se držet máminy sukně, protože je to nejjednodušší cesta. On je už dospělý chlap, který si chce budovat svoje zázemí. Možná by bylo nejlepší, aby jste si každý našel partnera na odpovídajícím vývojovém stupni. ![]()
@Anonymní píše:
@Markéta80 Jenže v téhle práci budu brát 13000 tři měsíce. Poté bude výplata podle odvedené práce, já vím já ho chápu jen on nechápe mě a mé starosti jak bydlení zvládneme, jsem s nim skoro dva roky a za rok spolu ani nemusíme být, a do bytu nechce tak je to těžký. Chce dům, ale nechápe že dům je větší starost jak byt. A hlavně víc financí
On má jaký plat? Jaký má on plán když chce barák? otázka je jestli u tebe bude reálné za ten 1-2 roky? Ale z jeho pohledu je i ten rok šílená doba ![]()
Zakladatelko,
vy nemáte VŠE!!
vy nemáte totiž to nejpodstatnější : SOUKROMÍ!!
pro tebe má malou hodnotu, je to u vašich, kde jsi prostě zvyklá, ale přítele chápu 1000%
já bych tohle vydržela max. pár týdnů…
takže je na čase být dospělá!
(a nebo pak druhá možnost, žij si tam do důchodu, třeba s kočkou a tak…)
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám takové trápení nevím co už dělat tak píší sem..je mi 19 let a přitelovi 26 let. Bydlíme spolu u mých rodičů už přes rok, jenže najednou si začal přítel stěžovat, že by radši měl vlastní a že tady nemá soukromí, a začal to se mnou dost často řešit jenže já se odstěhovat nechci, je mi 19 a teprve teď budu nastupovat do práce, je mi doma velmi dobře, máma po nás nechce žádný velký nájem, máme tady všechno, přítel děla od rána do večera takže tu nejsem aspoň sama když je v práci, přijde mi že to přítel nechce pochopit. Nejsem připravena odejít od rodičů a ani nechci, ale zároveň chci udělat nějaký kompromis aby byl šťastný přítel ale i já. Nevím jestli jsem já nějaká vadná, ale myslím si že jde hlavně o to že přítel je starší než já, on a jeho rodina spolu moc nevychází není moc rodinný tip, mají chatu kde dřív žil sám. Jenže tam taky nechce být protože tam kdykoliv jezdi jeho rodina. Nenapadá vás tedy nějaký kompromis jak tohle vyřešit pro dobro obou? Moc děkuji
Omlouvám se za nejspíš špatně vybrané téma
Ahoj, kompromis bych udělala takový, že počkáte do konce roku, chápu, že pro něj už ten rok musí být na jednu stranu pekelný. Pokud chcete být spolu, tak vydrž, jak ti to dopadne v práci, aby ste překlenuli zkušební dobu a ty si měla jistotu, že nebudeš bez práce. Pro něj by to byla zase vidina toho, že nebude dalších x let pod dohledem tchánovců.
Ty to třeba prozatím nepochopíš, ale on chce žít vlastní život, dělat vlastní rozhodnutí. Je v pořádku, pokud ty ještě ne, za pár let to třeba bude jinak. Pokud on nevydrží a nebo naopak ty to budeš protahovat, viděla bych to na konec vztahu a nebo, že on odejde a budete jen randit. Hodně štěstí. ![]()
Podle mě uvažujes správně, že je dobré něco nasetrit. Jemu rok nevadilo, že žijete u tvých rodičů, tak max. rok by to taky ještě mohl překousnout. Nebo pokud to nepůjde jinak, tak se předem domluvte, jak si rozdělit péči o domácnost, aby to neskončilo tak, že po práci budeš mít druhou sichtu a nic si neuzijes. Od prvni práce bych čekala, že s vlastním příjmem začnu trochu žít, pojedu třeba o víkendech na výlet, nasetrim na lepsi dovolenou, nasetrim nějakou rezervu.
@Amassakoul To mohlo fungovat, kdyby partnerovi bylo taky 19 a ne, když mu je 26. Já se mu vůbec nedivím. Taky bych chtěla svoje soukromí a dělat vše podle sebe. Zakladatelce to tak nepřijde, ona je tam doma, on ne.
@Amassakoul Hlavní problém je i to, že přítel nechce jít do bytu, chce koupit dům ale už nevidí kde na nej vezmeme, jak to utahneme, já ho moc dobře chápu, ale on musí pochopit i mě že mám strach že budeme spolu bydlet a nebudeme to zvládat kvůli financím, jedna paní tady psala že chci být u maminky ale to není pravda jsem u rodičů v 19ti letech, kdy až teď jdu do práce, přítel je neustále v práci neustále, pracuje i z domova, proto chci bydlet blizko jelikož nemám ani řidičák tak chci být blizko abych kdykoliv kdy on zase nepřijde z práce mohla někoho navštívit. Nevím ani jestli s přítelem budeme tak proč se mám hned hrnout do bydlení? Kdyby chtěl do bytu je to něco jiného, já nechci bydlet v JEHO domě ale jednou v NAŠEM domě. On se sem nemusel nastěhovat mohl sem jen jezdit řekla jsem mu že to je na něm nastěhoval se sem, mohl si zůstat u sebe se svými dluhy, já se kvůli tomu že on chce dům nezadlužím abych se pak vrátila domu k rodičům že nám to nevyšlo že jsme se rozešli.. je mi 19 let můj názor je že má ještě počkat až budu mít stálou práci a staly plat, a trosku víc než 13000. On má dluhy kvůli své rodině a bejvale přítelkyni, moje rodina ho z toho dostala teď už má jen jeden dluh na 120000, vážně si ještě teď myslíte že je dobrý nápad jít s nim do bydlení? Já jsem proti půjčkám na blbosti jenže on si na to pujcoval a zadlužil se. Chci s nim jít bydlet šle až on nebude mít dluhy a já budu mít práci na 100%.
Takže ty budeš vydělávat 13 000 a přítel má dluh 120 000? A ten barák chcete kupovat z čeho? To snad sama musíš vědět, že to není reálné teď, ale nebude ani za rok. Hypotéku pro tvý krásný oči už ti dávno nikdo nedá, tak jak to máte vymyšlený? Budete u tvých rodičů žít dalších 10let, abyste na základ našetřili? Vůbec nemáte reálný plány, ani ty a ani přítel, to je celkem kámen úrazu.
@Violkafiala a já snad někde píšu že já chci jít bydlet? Nepíšu.. ne nenasetrim za rok, jenže za rok nebudu Brát 13000, to už jsem zde také psala a k tomu dostanu peníze ze Spoření. Mám plán a úplně reálný, rok to ještě zvládnou a je to. On má sice dluh 120000 jenže bere dost peněz teď a dluh splácí a nemalou částkou takže si myslím že to je reálné.
A proč hned tak útočně???