Bydlení u rodičů ve 20ti a více

Hurkaa
10.10.22 15:48

Bydlení u rodičů ve 20ti a více

Ahojte, zajímalo by mě, jaký máte názor na bydlení u rodičů ve věku 20 a více let. Já se osobně vůbec necítím na nějaké odstěhování, ale je mi jasné, že čím dříve se osamostatním, tím to bude pro mě později snazší. Rozhodně ale nechci platit v budoucnu nájem, to už raději hypotéku a vlastní bydlení… jak to máte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18675
10.10.22 15:52

@Hurkaa odešla jsem v 21, podnájem 8 let a teď už sesty rok ve vlastním. Myslím, ze dokud člověk studuje, tak Ok a do 2 let po studiích by se měl dospely člověk osamostatnit. Já odchazela v druháku na vejsce, sourozenec po 7 letech po škole a je to i po letech tragedie :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65282
10.10.22 15:53
@Hurkaa píše:
Ahojte, zajímalo by mě, jaký máte názor na bydlení u rodičů ve věku 20 a více let. Já se osobně vůbec necítím na nějaké odstěhování, ale je mi jasné, že čím dříve se osamostatním, tím to bude pro mě později snazší. Rozhodně ale nechci platit v budoucnu nájem, to už raději hypotéku a vlastní bydlení… jak to máte vy?

tak když budeš mít naspořeno, klidně můžeš vlastní bydlení. To bydlíte v paneláku nebo máte větší rodinný dům? Ono je sice hezké, že tobě se nechce, ale podstatný je taky názor rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22582
10.10.22 15:53

Zustan doma. Nasetri zaklad na hyposku a pak jdi. Ve 20 v pohode. To jeste hodne lidi studuje. S tim bych si vrasky nedelala. Najmy i byty ke koupi jsou drahe, takze kdyz ti doma nic zasadniho nevadi, tak proc ne. Ja jsem byla doma do 24 let, studovala jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.22 16:01

Na nic jiného jsem se netěšila víc, než na to, až konečně vypadnu od rodičů. Od svých 20 bydlím s manželem. Ta svoboda :dance: Ale je fakt, že v naší rodině panují řekněme nestandardní vztahy a podmínky, takže to bude tím.

• Citovat
  • Upravit
485
10.10.22 16:02

@Hurkaa Bydlím s rodiči, máme rodinný dům po prarodičích, proběhla rekonstrukce. Dům má podkroví kde jsem já. Mám vlastní vchod. Nemám důvod řešit nějaké stěhování. Máme velkou zahradu 2 prostorné garáže kde jsem si postavil 2 sloupový zvedák + kryté stání pro další vozidlo. Na zahradě je prostorná stavební parcela pro další dům. Popřípadě nějaké pozemky u nás ve vesnici kde se dá stavit. Náš byt v paneláku si vzala sestra. Ten pronajímá, pokud bych chtěl nějaký únik z jakéhokoliv důvodu tak můžu tam. Popřípadě začít stavět na některé z parcel. V případě příchodu partnerky která by již od začátku trvala na vlastním bydlení a vadilo by jí že 2× za den potká mého otce při nějaké činnosti na zahradě a nebo odpočinku na dvoře, popřípadě když bude někde na pozemcích se psem tak si může sbalit a jít o dům dál. Své rodiče mám rád, dobře vím kolik ústupků a úsilí vynaložily abych já a sestra měl něco do života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hurkaa
10.10.22 16:03
@vokishka píše:
tak když budeš mít naspořeno, klidně můžeš vlastní bydlení. To bydlíte v paneláku nebo máte větší rodinný dům? Ono je sice hezké, že tobě se nechce, ale podstatný je taky názor rodičů.

Panelák právě no…

• Citovat
  • Upravit
65282
10.10.22 16:06
@Hurkaa píše:
Panelák právě no…

no, je třeba si s nimi sednout a zeptat se. Ono to není nic příjemného, hlavně když třeba potom chodíš večer za zábavou, v paneláku je slyšet, když se vrátíš pozdě, třeba i piclá. Nebo si někoho přivést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
10.10.22 16:12

S mámou jsem bydlela do 25, ale jen o víkendu. Přes týden jsem byla na bytě.
Ale na stalo bych to už tehdy nedala. Jak jsem začala pracovat, šla jsem do svého.
Máma mě nenutily, ale já bych to s ní déle nedala. Mám ji ráda, ale domácnost jsem chtěla svou.

• Citovat
  • Upravit
Hurkaa
10.10.22 16:28
@vokishka píše:
no, je třeba si s nimi sednout a zeptat se. Ono to není nic příjemného, hlavně když třeba potom chodíš večer za zábavou, v paneláku je slyšet, když se vrátíš pozdě, třeba i piclá. Nebo si někoho přivést.

Jsem kluk, ale ono to je jedno, tak či tak máte pravdu :srdce:

• Citovat
  • Upravit
5593
10.10.22 16:30
@Lykaon píše:
@Hurkaa Bydlím s rodiči, máme rodinný dům po prarodičích, proběhla rekonstrukce. Dům má podkroví kde jsem já. Mám vlastní vchod. Nemám důvod řešit nějaké stěhování. Máme velkou zahradu 2 prostorné garáže kde jsem si postavil 2 sloupový zvedák + kryté stání pro další vozidlo. Na zahradě je prostorná stavební parcela pro další dům. Popřípadě nějaké pozemky u nás ve vesnici kde se dá stavit. Náš byt v paneláku si vzala sestra. Ten pronajímá, pokud bych chtěl nějaký únik z jakéhokoliv důvodu tak můžu tam. Popřípadě začít stavět na některé z parcel. V případě příchodu partnerky která by již od začátku trvala na vlastním bydlení a vadilo by jí že 2× za den potká mého otce při nějaké činnosti na zahradě a nebo odpočinku na dvoře, popřípadě když bude někde na pozemcích se psem tak si může sbalit a jít o dům dál. Své rodiče mám rád, dobře vím kolik ústupků a úsilí vynaložily abych já a sestra měl něco do života.

Maman jako vysitej😏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
10.10.22 16:30

Pokud člověk studuje nebo nemá partnera/partnerku, tak proč ne.

• Citovat
  • Upravit
5837
10.10.22 16:31

Se říká, že dnes je to těžké, ale bylo to pro mladé lidi i rodiny těžké vždy.
Snad všichni naši rodiče / prarodiče žili po svatbě u rodičů na nafukovačkách nebo s děckem na rukou stavěli dům…no a dnes můžou mít vše, ale zadluží se na zbytek života.

Určitě i dnes je to individuální. Bude rozdíl mezi ve 2+1 nebo dvougeneračním domem apod. Taky záleží na povaze lidí. Někde rodiny drží pospolu, někde jim stačí si jen zavolat a chtějí mít mladí i staří klid. :nevim:

Já odešla sama ve 21letech. Rodičům přišlo jim výchovné, neustále mě popichovat, že bych měla mít práci, bydlení atd (jen mi bohužel nedali žádné základy jak na to :cert: :? ) takže ted po letech, kdy mi vnutili svůj dům jako dědictví, tak jim zase já, výchovně naznačuju, kam si to maj strčit.

Příspěvek upraven 10.10.22 v 16:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995

Asi ok, pokud clovek studuje, je bez partnera…ono pak aby treba rodice bydleli sami ja nevim ve 3+1 a dite nekde samo, pokud jsou dobre vztahy, myslim, ze neni nutne…mozna je to „spolecensky prijatelnejsi,“ ale v dnesni dobe to nemusi davat ekonomicky smysl ani pro jednu stranu. Ale neumim si predstavit tak fungovat s partnerem treba, vim o situacich, kdy to byla z nouze cnost, a je to o hubu…pokud mluvime o byte teda. Vicegeneracni bydleni v dome je jine kafe, i kdyz taky muze byt pekne komplikovane, o tom je tady taky dost diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217

Tak je bydlení a bydlení u rodičů. Pokud to není vyloženě mamahotel se servisem a obsluhou pro dospělou a pracující osobu, ať mi klidně zůstanou doma. Ale je jasné, že se nastaví nějaká pravidla 💵 💰. Ať si při práci raději šetří maximálně a zůstanou doma. Než vyhazovat zbytečně za nájem. Doma je místa dost. Pokud i jejich návštěvám nebude vadit jeden společný pokoj na spaní (každé dítě má svůj pokoj a dostatečně velký, už teď mají dvoj postele).
Pokud by ale byla tendence, že bude doma, bude dávno pracovat a očekává, že bude mít dospělý člověk vše zdarma a dotované. Tak s nima zametu velice rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný