Bydlení v Praze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19200
14.11.11 18:32
janisska píše:
za mě Modřany, Kamýk, Lhotka, jsou tu sice sídliště, ale taky vilové čtvrti, kousek je Lesopark Kamýk, Modřanská rokle a blízko je to k promenádě u Vltavy(Braník). Jezdí sem hodně busů ze Smíchovského nádraží i z Kačerova. Nákupní centrum Novodvorská plaza,OC Chodov, DBK Budějovická, hodně škol, školek v okolí, fitcenter, pošta, obchody…

My bydlíme v Braníku a jsem spokojená, sice na sídlišti, ale vyjdu a za 3 min jsem ve vilové čtvrti, za 10 min v lese, na druhou stranu mám 5min od baráku doktora, banku, poštu i obchody, OC Novodvorská a OD Plaza.. prostě já jsem spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
14.11.11 18:37

Zbraslav, též spokojenost..leč není to na metru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
14.11.11 18:38

Krásně se bydlí na Skalce, kousek za Teskem, tam je kolonka rodinných baráčků, žila jsem tam dlouhou dobu… I v centru jsem to zkoušela a to nic moc teda.. Ta Skalka je akorát - metrem nebo busem všude kousek :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
14.11.11 18:42

Doporucuju Liboc, Bilou Horu nebo Ruzyni. Rodinne domy, Divoka Sarka a Hvezda za rohem, k metru do 20 minut (Dejvicka) a ted se tam dalsi stanice stavi bliz. Navic kousek na letiste… Vyrostla jsem tam a bylo to jak na vesnici :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
14.11.11 18:57

http://www.novostavby-realcity.cz/…kou-zahradou

tohle je fajn je to na byvalem poli, takze klid a pritom do nakupau par minut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5922
14.11.11 19:34

Ja sama se priklanim k te zminovane Praze 6 a Sareckemu udoli, to by byl muj favorit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
14.11.11 19:52

Já mám ráda Braník, do centra to není daleko a dá se tam hezky chodit na procházky.

Já jsem si hodně rozmýšlela lokalitu podle dopravní dostupnosti. Předtím jsme bydleli těsně za Prahou a dojíždění byla hrůza, ráno a večer zacpané silnice, strávila jsem denně 3h cestováním do/z práce. Chceš být v docházkové vzdálenosti od metra, zvládneš cestu autobusem (jestli ti nevadí, že si občas budeš muset říct o pomoc a ve špičce se do nich s kočárkem kolikrát nevejdeš)? Píšeš, že auto není problém - kam s ním chceš jezdit? Do nákupního centra, kde zaparkuješ bez problémů? Nebo chceš do centra města a tím pádem třeba dojet na sběrné parkoviště (rozkládat a skládat kočár) a pokračovat metrem? V centru města totiž jen tak nezaparkuješ, navíc s miminkem potřebuješ větší parkovací místo (pro vyložení kočárku nebo i jen pro blbé otevření dveří, občas jsou auta na sebe namačkané tak, že jsem vajíčko s mimčem nevytáhla).

Když to shrnu za sebe, tak mám k dispozici auto, ale kolikrát jsem ráda, že můžu např. pro pleny, menší nákup, atd. vyrazit pěchem (popř. se kousek svézt autobusem a zpátky jít pěšky), protože se mi u toho dítě prospí v kočárku. V autě mi zásadně usíná pět minut před příjezdem kamkoliv :).

• Citovat
  • Upravit
35351
14.11.11 21:01

Ja jsem taky ted ze Zbraslavi a nemenila bych. Ale neni to na metru, nicmene Smichov uz je skoro centrum a jste tam za 15 min. busem. Pritom je Zbraslav na Prazskem okruhu(nakupy treba na Zlicine jsou kousek) a venku z Prahy jste taky za chvili. Jinak je to skoro vesnice s dostatecnym zazemim. Sice je tu i par panelaku( ale par a spis starsi zastavba, jinak bud vily a domky nebo novostavby), zelene dost a dost, lesopark.Taky tu sly ceny nemovitosti hodne nahoru, od stavby Prazskeho okruhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.11.11 21:06
catie píše:
Já mám ráda Braník, do centra to není daleko a dá se tam hezky chodit na procházky.

Já jsem si hodně rozmýšlela lokalitu podle dopravní dostupnosti. Předtím jsme bydleli těsně za Prahou a dojíždění byla hrůza, ráno a večer zacpané silnice, strávila jsem denně 3h cestováním do/z práce. Chceš být v docházkové vzdálenosti od metra, zvládneš cestu autobusem (jestli ti nevadí, že si občas budeš muset říct o pomoc a ve špičce se do nich s kočárkem kolikrát nevejdeš)? Píšeš, že auto není problém - kam s ním chceš jezdit? Do nákupního centra, kde zaparkuješ bez problémů? Nebo chceš do centra města a tím pádem třeba dojet na sběrné parkoviště (rozkládat a skládat kočár) a pokračovat metrem? V centru města totiž jen tak nezaparkuješ, navíc s miminkem potřebuješ větší parkovací místo (pro vyložení kočárku nebo i jen pro blbé otevření dveří, občas jsou auta na sebe namačkané tak, že jsem vajíčko s mimčem nevytáhla).

Když to shrnu za sebe, tak mám k dispozici auto, ale kolikrát jsem ráda, že můžu např. pro pleny, menší nákup, atd. vyrazit pěchem (popř. se kousek svézt autobusem a zpátky jít pěšky), protože se mi u toho dítě prospí v kočárku. V autě mi zásadně usíná pět minut před příjezdem kamkoliv :).

Ahojky, to jak to popisuješ, tak nějak by mi to vyhovovalo. Když pojedu koupit plínky nemusím aute, že jo, péšo mi neva, když moc neprší nebo nemrzne :). Autem do centra je sebevrazda, to já už párkrát v Praze byla :D. S miminkem chci hlavně ty zmíněné procházky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
1.12.11 19:03

Tak my bydlíme na jižňáku, sice je to sídliště, ale jsou tu i vilový části a nám se tu bydlí moc dobře. přírody je tu spousta, pomalu za domem máme Milíčovský háj, na kole jezdíme na Hostivař, do Kunratickýho lesa, je toho tady docela dost. Skanska tu staví jak divá, ne teda rodinný domky. Dřív jsme bydleli na Barrandově a taky to bylo pěkný, taky jsou tam vilky, dokonce tam stavěli i nový domky, sice je to taky sídliště, ale v podstatě asi nejmladší v Praze, takže je na pohled takový přívětivější, navíc je tam dobrej Aquapark, nová tramvajová trať na Smíchov, blízko je tam Prokopák. Spíš bych hledala blízko velkejch lesoparků, ty jsou většinou i někde u metra, ale při tom tam člověk pocit, že se může nadechnout. V centru bych nechtěla bydlet ani omylem, zlášť při smogový situaci tuhle zimu, tady se to dá ještě přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tereza Panter
23.3.12 14:24

Strašnice

Asi už to není aktuální, ale já si kupuji byt ve Sztrašnicích, je to novostravba za super peníze. 5 minut chůze od metra Skalka a přitom v zeleni. A halvně… před domem soukromá školka. Takže super. Jediný, co mi vadí, že novostavba bude postavena až v roce 2013.

• Citovat
  • Upravit
Tereza Panter
23.3.12 14:25

Už je vidět, že je pátek odpoledne, samý překlep :roll:

• Citovat
  • Upravit
1315
23.3.12 14:34

Praha 9 Horní Počernice - okraj Prahy, blízko na Černý Most (metro B a nákupní centra) autem do Letňan taky blízko (nákupní centra, aquapark). Vlak, který jede 2× za hodinu do centra cca 10 min. na Masarykovo nádraží. MHD bus dost linek…
Je tu vše - obchody, banky, parky, cyklotrasa do Klánovického lesa a do Zelenče, školy, školky, doktoři.....
Navíc je to podle posledních statistik jedna s nejlevnějších lokalit, co se týká ceny pozemku a nemovitostí
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
29.5.14 13:56

Ahoj,
sháníme v Praze podnájem v bytě, max. 2+1, za dobrý peníze (16000 včetně energií). Čím blíže by byl v centru, tím lépe, chceme alespoň částečně vybavený. Také parkovací místo by bylo fajn, po Praze chceme jezdit MHD. Práci máme na Praze 1, tak abychom to měli kousek do práce, cca do 45 minut MHD. Nemáte někdo známého, který shání 2 lidičky? Hlavně ať to není se spolubydlícím, z toho už jsme vyrostli :mrgreen: Budu ráda za každý kontakt. Už jsem koukala na různé realitky, ale zkouším to i tady, jsou pro nás problém kauce 2 nájmy předem, (což chce skoro každý) ten jeden bychom dali dokupy. Díky moc, můžete psát SZ ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
29.5.14 13:59

@rainucha Já o ničem nevím, ale takový tip pro tebe. Hledej pronajímatele, co neprská při zařízení trvalého pobytu - bez trvalého pobytu parkovací kartu na tu čtvrť nezískáte. Pokud nechcete měnit ten, tak snad leda garáž pod domem. Jinak když hledali my, vždycky jsme našli i s jednou kaucí, hledali jsme přes Sreality a bezrealitky a měli jsme byt přes obojí a v pohodě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max