Bydlení ve vlastním

Retea
4.2.13 12:57

Bydlení ve vlastním

Ahoj všem, jelikož nyní řeším záležitost týkající se bydlení, tak mě zajímá, jestli vy bydlíte ve vlastním a jestli pro vás bylo obtížné si vlastní bydlení obstarat a nakolik považujete vlastní bydlení za důležité.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35775
4.2.13 12:59

Byt jsem dostala od rodiny, momentalne v nem nebydlim, bydlime v podnajmu. vlastni je lepsi, muzes si tam delat co chces.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
4.2.13 13:02

@Retea Momentálně bydlíme v pronájmu v domě mojí babičky. Nájem normálně platíme, pookud chceme v bytě něco předělávat, musíme se s ní domluvit. Ale chceme stavět, pro nás ani není tak důležité být ve vlastním, jen oba s mužem toužíme po domku, takže jestli si nějaaký dům pronajmout nebo platit hypotéku, tak to vyjde nastejno a budeme si ho moct postavit tak, jak vyhovuje nám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
4.2.13 13:04

Bydlíme ve vlastním domku (hypotéka). Je to pro nás velice důležité. Odmítali jsme platit cizím lidem to co můžeme dát do vlastního a moc nechápu lidi co celý život bydlí v cizím a v důchodu si stěžují, že nemají na nájem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
4.2.13 13:06

Bydlíme ve vlastním aktuálně něco přes rok, předtím asi 3,5 roku v nájmu. A neměnila bych, nemusíš mít strach, že ti někdo vypoví nájem (pokud budeš splácet (konkr. u nás) hypo), obstarání nebylo zas tak těžký, a považuji ho za HODNĚ důležitý. Bez vlastního bydlení bych třeba nechtěla dítě :think: Ale každýho věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.2.13 13:07

Ano, vlastní bydlení považuji za jedno z nejdůležitějších věcí na stáří. Bydlíme ve vlastním bytě, pořízený na hypotéku v kombinaci se stavebkem. Stavebko bude splacené za tři roky, hypotéka je samozřejmě nadýl. Vlastní bylo pro nás důležité, řešili jsme to ještě před příchodem dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
4.2.13 13:09

Bydlíme ve svém domě, doděláváme ho svépomocí, s půjčkou a energiemi, nás to momentálně vychází stejně, jako když jsme bydleli v družstevním v paneláku. Půjčky budeme mít za pár let zaplacené, takže to bude levnější. Mám tady svůj klid prostot, nikdo mě nebuzeruje za to, že nejdu zrovna vytírat chodbu, nebo když si pustím trošku víc nahlas hudbu. Děti mají taky více prostoru, než by měly v bytě( 2+1 a 6+1 je sakra rozdíl). navíc mám zahradu, takže když je venku hezky, tak je můžu vypustit ven a nebát se že mi je srazí auto, nebo bude někdo obtěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
4.2.13 13:10

Obtížné ano - mám hypotéku a netuším, jak budu finančně vycházet za několik let.
Jinak vlastní bydlení je pro mě to nejdůležitější. Možná to zní sobecky nebo nevím jak, ale je to tak. Asi že jsem v tom byla vychovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Retea
4.2.13 13:10
  • Citovat
  • Upravit
Retea
4.2.13 13:12

Plně s váma všema souhlasím. Těší mě, že mladý lidi chtějí bydlet ve vlastním a nebojí se vzít si hypotéku. A taky, že jsou zodpovědní a nečekají na to, až jim něco někdo dá.

• Citovat
  • Upravit
575
4.2.13 13:14

To si napsala trošku blbě ne?? Hold někteří lidi nemaji na to aby si vzali hypoteku ja bych taky nešla do hypoteky v dnešní době není jistota práce mužeš mit smlouvu na neurčito atd, ale muže se stat cokoliv a nebo lidi nemaji takove platy aby si dovolili několik let platit hypoteku atd!!! my bydlime v rpg a nestěžuji si sice to je dražši než v normalním podnajmu, ale zas si tu mužu dělat co chci a nikdo mě nevyhodí pokud se platí nájem to je ta výhoda v rpg bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Retea
4.2.13 13:17
@Ter91 píše:
To si napsala trošku blbě ne?? Hold někteří lidi nemaji na to aby si vzali hypoteku ja bych taky nešla do hypoteky v dnešní době není jistota práce mužeš mit smlouvu na neurčito atd, ale muže se stat cokoliv a nebo lidi nemaji takove platy aby si dovolili několik let platit hypoteku atd!!! my bydlime v rpg a nestěžuji si sice to je dražši než v normalním podnajmu, ale zas si tu mužu dělat co chci a nikdo mě nevyhodí pokud se platí nájem to je ta výhoda v rpg bytě.

zajímá mě právě ve finále, jak se k tomu kdo staví, i negativní reakce jsou vítané.

• Citovat
  • Upravit
22614
4.2.13 13:19

@ankasz Jo,s tou zahradou souhlasím, tak už se těším, až ji budeme mít… Teď máme jen menší dvorek, můžu tu mít nějakou zeleninu, bylinky a malá v létě bazén, písek a hračky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
4.2.13 13:20

@Ter91 Jaký je rozdíl mezi placením hypotéky a nájmu? Když přijdeš o práci a nebudeš platit nájem tak tě tam nechají bydlet zadarmo?? Asi ne, že? V tomto je nájem i hypotéka naprosto totéž - platit musíš jinak jdeš na ulici.. Rozdíl je v tom, že já budu mít za 15 let vlastní dům a i kdybych neměla ani korunu na elektřinu a topení tak mám střechu nad hlavou, za 15 let v nájmu si investovala stejné peníze (opravy domu/bytu nechme stranou) a nemáš nic než holý zadek jako před tím :-) Potřebuji-li větší dům či byt tak budu mít sice hypotéku třeba na 30 let ale na stáří mám minimálně obvodové zdi a střechu nad hlavou vlastní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
4.2.13 13:21

Ale já to nemyslela negativně…jen sem nechapala jak jedna napsala že nechape jak si staři stěžují že nemaji na nájem atd samodřejmě kdyby jsme měli větší příjmy tak jdu do hypoteky taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel