Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nebyla to chyba. Jako co s nim, když se nechce hnout od rodičů a nijak svůj život posunout a nemá ani žádnou vizi budoucnosti?
Jak dlouho jste u těch rodičů bydleli, když říkáš, že jste spolu byli 8let a je ti 24?
Já asi chápu, že na víkendy jezdil k rodičům, když jste spolu byli přes týden a on byl u vás jen na návštěvě. Jestli to byla chyba, kdo ví. Svatba i dítě by podle mě v této situaci byly předčasné. A s tím bytem, ona je to taky otázka financí a zadlužení na dlouhé roky. Třeba do toho nechtěl jít společně nebo kvůli nejistotě v této době..
Chyba to nebyla. Kolegyně takhle cekala, te dítě jednou až… je ji 45 a dítě nemá, ani si ji nevzal
my se teda taky brali po víc jak 10 letech, ale ani ne po 2 jsme se stěhovali do podnájmu a žili spolu. Nevim jestli studujes nebo pracujes. Pokud studujes, tak asi nemáš takový příjem a nechce se mu te živit. Pokud pracujes tak to nechapu. Snad žádný normální 30 nechce žít u rodičů a snaží se vypadnout co nejdřív.
Udělala jsi dobře, s ním by jsi akorát dál hnila a nic z toho. Buď se chytit za hlavu, ale pochybuju.
Tak hlavne predpokladam ze Svoji budoucnost jste resili primarne SPOLU. Pokud se k nicemu nemel Vas vztah nikam posunout, tak se Ti Vazne nedivim. Bezva ze v tom nelitaji decka!
Nemyslim si ze je to chyba. Myslim ze jsi se rozhodla jak jsi to citila aniz by jsi mnoho ublizila! Zivot jde Dal a Vse je jak ma byt!
Drzim Ti Palce! ![]()
@Lil Kitkatt nemusí hned něco kupovat, ale nějaký levnější podnájem garsonky aby žili ve svém mi prijde Ok. Já makala i pri VS, stěhovala jsem se v 21 v rámci stejného města., chlap mel v te době 26. Šetřili jsme, psali jen si výdaje abychom věděli jak vyjdeme a jestli není možné ušetřit. Když se dva miluji a chtějí žít spolu tak garsonka s matraci na zemi jim stačí.
@hospodki píše:
@Lil Kitkatt nemusí hned něco kupovat, ale nějaký levnější podnájem garsonky aby žili ve svém mi prijde Ok. Já makala i pri VS, stěhovala jsem se v 21 v rámci stejného města., chlap mel v te době 26. Šetřili jsme, psali jen si výdaje abychom věděli jak vyjdeme a jestli není možné ušetřit. Když se dva miluji a chtějí žít spolu tak garsonka s matraci na zemi jim stačí.
Ovsem na to musi byt dva kteri to takto chteji…
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
jdu se zeptat na váš názor. S přítelem jsme spolu byli 8 let, ze začátku to byl super vztah, nicméně přítel je dle mě trošku „mamánek“. Bydlím zatím u rodičů a s přítelem jsme přes týden bydleli u nás v jednom pokoji s tím, že si časem najdeme své bydlení. Na víkendy jezdil přítel vždy k rodičům a mě nechával samotnou doma (občas jsem jela také, ale opravdu jen 1× do měsíce, protože mám doma práce dost). Občas si týden vzal dovolenou a místo toho, abychom byli spolu tak jel za rodiči. Za celých 8 let jsem se nehnula z místa a byla jsem neustále na stejné pozici (žádné bydlení, žádné dítě, žádná žádost o ruku). Na výlety už jsme jezdili také jen cca 2× do roka. Několikrát za rok jsem to s ním řešila, že už by bylo na čase se usadit a posunout náš vztah. Bohužel přítel se i tak k ničemu neměl a mě už to přestalo bavit, prostě jsem se s ním rozešla. Momentálně je to dva týdny po rozchodu a já neustále myslím na to, jestli rozchod nebyla chyba. Na druhou stranu jsem si řekla, že už nechci dál čekat. Je mi 24 let a bůh ví, jak dlouho bych ještě čekala. Příteli je 30 a nevypadá, že má v plánu se odstěhovat od rodičů, nicméně já bych už ráda měla svou domácnost. přítel mi chybí, ale věřím že časem se to spraví, co myslíte, byl rozchod chyba? Byly byste s někým kdo neplánuje budoucnost? děkuji za zkušenosti
Byla chyba, že jsi s nim byla tak dlouho ![]()
Kdo je tady mamanek? Ty nebo on? Mě v tomto přijdete stejní, možná ty hůř, protože ses od rodičů nehnula nikam, on aspoň od svých k vašim. Ale ty už jsi tady psala, ne? Jinak pocitej s tím, ze se ti bude hůře budovat další vztah, když bydlíš se svými rodiči. Zda to byla chyba nebo ne - přijde mi zvláštní, ze pochybuješ… ale v tom jsi měla mít zcela jasno před rozchodem, teď už se to vzít zpět nedá.
Buď ráda, že je po všem. Čekala by si ještě sto let. Jsi mladá holka a najdeš toho pravého, který bude chtít založit rodinu. ![]()
@sahrazad1 píše:
Kdo je tady mamanek? Ty nebo on? Mě v tomto přijdete stejní, možná ty hůř, protože ses od rodičů nehnula nikam, on aspoň od svých k vašim. Ale ty už jsi tady psala, ne? Jinak pocitej s tím, ze se ti bude hůře budovat další vztah, když bydlíš se svými rodiči. Zda to byla chyba nebo ne - přijde mi zvláštní, ze pochybuješ… ale v tom jsi měla mít zcela jasno před rozchodem, teď už se to vzít zpět nedá.
Ano, take si to pamatuji, je to cca dva tydny. Jenze tehdy to bylo podano tak, ze zakladatelka dostala ceres presne za to, zac ji ted placaji po ramenou
. Tehdy byl problem v tom, ze i kdyz pres tyden bydli u jejich rodicu, on si dovoli jet na vikend k tem svym, i kdyz by mel jit se zakl. na oslavu jejiho bratra.
Vidim to stejne jako ty. Je vtipne rikat nekomu mamanek, kdyz sam dlim ve svem detskem pokojicku u rodicu a stezovat si, ze muj partner jezdi k tem svym na vikend, ktery by mohl travit s mou rodinou (jako cely zbytek tydne
).
Stejne jako to, ze se nikam neposunuli, neni obvykle jen chyba jednoho, protoze v paru byvaji dva, kteri maji podil na tom, jak vztah i vse okolo vypada.
Mně přijde maličko zvláštní, že přítele označuješ za mamánka, ale z Vás dvou jsi to Ty, kdo se od rodičů nikam neposunul. To jen tak na zamyšlení…
Začala bych nyní tím, že bych si našla bydlení, ve 24 máš na čase
A pak třeba zauvažovala nad novým vztahem ![]()
Všem děkuji za reakce, již 5 let chodím do práce, takže o financích to opravdu není. Nicméně teď alespoň hledám nějaký podnájem, což z mého platu taky bude asi oříšek.
@Anonymní píše:
Všem děkuji za reakce, již 5 let chodím do práce, takže o financích to opravdu není. Nicméně teď alespoň hledám nějaký podnájem, což z mého platu taky bude asi oříšek.
Chybou bylo, ze jste po tak dlouhem chozeni stale zili v modu „bydlime u rodicu“. Ono je to pochopitelne na zacatku, kdy je lepsi si nejaky ten zaklad usetrit a nevyhazovat za kazdou cenu za podnajem. Ale pokud jste (po osmiletech vztahu a tvych peti prace) stale bydleli jako studenti ve tvem detskem pokojicku a vikendy travili kazdy se svou rodinou, tezko se nekam posouvat. Je samozrejme mozne, ze i jemu takovy post studentsky zpusob zivota (a nereseni zavazku jako bydleni, svatba, deti) vyhovoval, tezko rict.
Nekdy je treba nebyt az tak ekonomicky uvedomely a obetovat ty penize na pronajem neceho maleho a zjistit, jak fungujete jako samostatna jednotka bez vlivu okoli. Minimalne by to byl takovy katalyzator vztahu a mozna byste zjistili daleko drive, ze se k sobe nehodite. A take mozna presne naopak
.
Ahoj holky,
jdu se zeptat na váš názor. S přítelem jsme spolu byli 8 let, ze začátku to byl super vztah, nicméně přítel je dle mě trošku „mamánek“. Bydlím zatím u rodičů a s přítelem jsme přes týden bydleli u nás v jednom pokoji s tím, že si časem najdeme své bydlení. Na víkendy jezdil přítel vždy k rodičům a mě nechával samotnou doma (občas jsem jela také, ale opravdu jen 1× do měsíce, protože mám doma práce dost). Občas si týden vzal dovolenou a místo toho, abychom byli spolu tak jel za rodiči. Za celých 8 let jsem se nehnula z místa a byla jsem neustále na stejné pozici (žádné bydlení, žádné dítě, žádná žádost o ruku). Na výlety už jsme jezdili také jen cca 2× do roka. Několikrát za rok jsem to s ním řešila, že už by bylo na čase se usadit a posunout náš vztah. Bohužel přítel se i tak k ničemu neměl a mě už to přestalo bavit, prostě jsem se s ním rozešla. Momentálně je to dva týdny po rozchodu a já neustále myslím na to, jestli rozchod nebyla chyba. Na druhou stranu jsem si řekla, že už nechci dál čekat. Je mi 24 let a bůh ví, jak dlouho bych ještě čekala. Příteli je 30 a nevypadá, že má v plánu se odstěhovat od rodičů, nicméně já bych už ráda měla svou domácnost. přítel mi chybí, ale věřím že časem se to spraví, co myslíte, byl rozchod chyba? Byly byste s někým kdo neplánuje budoucnost? děkuji za zkušenosti