Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sahrazad1 píše:
Kdo je tady mamanek? Ty nebo on? Mě v tomto přijdete stejní, možná ty hůř, protože ses od rodičů nehnula nikam, on aspoň od svých k vašim. Ale ty už jsi tady psala, ne? Jinak pocitej s tím, ze se ti bude hůře budovat další vztah, když bydlíš se svými rodiči. Zda to byla chyba nebo ne - přijde mi zvláštní, ze pochybuješ… ale v tom jsi měla mít zcela jasno před rozchodem, teď už se to vzít zpět nedá.
Trebas nemam pravdu… Trebas jsem stara skola, ovsem si zrovna myslim ze Chlap ma byt ten Hybatel ktery to zazemi posouva…
Tezko rict. Ja jsem byla v podobne situaci. Ve 24 po 8 letech vztahu jsme se teprve stehovali k sobe. Dokoncila jsem v te dobe skolu. Svatba ve 28, ve 29 prvni dite, 32 druhe dite. Nyni jsme spolu 19 let celkem a klape to docela dobre. Na dovolene jsme teda vzdy jezdili spolu a vyletu spousta. Taky me stvalo, ze spolu nebydlime. Dost jsem to resila i tu svatbu, to posunuti ve vztahu. Ted uz to zas vidim jinak. Melo to i sve vyhody, protoze jsme bydleli dlouho u rodicu, tak jsme mohli snadneji nasetrit penize, ktere jsme pak pouzili na zaklad hypoteky. Taky mi doslo, ze pritel nebyl mamanek. Zavisla na nem byla spis jeho matka.
@Usmevavy píše:
Trebas nemam pravdu… Trebas jsem stara skola, ovsem si zrovna myslim ze Chlap ma byt ten Hybatel ktery to zazemi posouva…
Nastesti uz jsme o neco dal a zena neceka, az ji „hybatel“ nekam posune, ale vi, ze za stav sveho zivota, zazemi i vztahu je odpovedna uplne stejnou merou jako jeji partner.
@ontarova.stara píše:
Nastesti uz jsme o neco dal a zena neceka, az ji „hybatel“ nekam posune, ale vi, ze za stav sveho zivota, zazemi i vztahu je odpovedna uplne stejnou merou jako jeji partner.
Dekujeme upozornovatelce za jeji postreh
![]()
Za mě teda ztráta 8 let času.. já bych to takto dlouho bez nějakýho posunu ve vztahu nevydržela. A jestli si mu o společným bydlení řekla a jemu to bylo buřt tak v tom případě není o čem.
Jestli to byla chyba se dozvíš, až si najdeš někoho jiného a začneš je porovnávat. A jak ten rozchod vzal on? Klečel, prosil a sliboval? Anebo si oddechnul se slovy „uff konečně“?
@zoidberg píše:
Jestli to byla chyba se dozvíš, až si najdeš někoho jiného a začneš je porovnávat. A jak ten rozchod vzal on? Klečel, prosil a sliboval? Anebo si oddechnul se slovy „uff konečně“?
Tak i kdyby klečel, prosil, sliboval, stejně by se nic nezměnilo. Slibem nezarmoutíš ![]()
Ty bydlíš u rodičů a on je mamánek? Aha
![]()
Pokud tě ten vztah nenaplňoval tak rozchod chyba není, ale tohle mě fakt dostalo
![]()
A proč jste si za 8 let, nebo teda těch 5 let co pracuješ nenašli něco spolecnyho? Bydlet s 30 letým chlapem v pokojiku u rodičů ![]()
Ne - rozejít jste se měli už mnohem dřív, měli jste to přechozene a nikam nevedoucí.
jasně že máš pochybnosti, to je normální.
A ty se konečně odstěhuj od rodičů do podnájmu. Ne, nejsou to vyhozene peníze, zakkonzervala ses na úrovni středoškolačky co jí rodiče dovolí aby její kluk u ní přespával.
Fakt se hodí naučit se být samostatná, zvládnout sama domácí rozpočet a podobně, než si s někým skutečně založíš rodinu.
Navíc teda v dospělosti se výrazně snáze hledá partner, když máš vlastní bydlení, ne když každý nový objev rovnou odvedeš do rodinneho baráku. I spolubydlení je v tomhle přijatelnější, než když se náhodná známost musí v noci na záchodě potkat s otcem slečny…
@Oriseka píše:
Tezko rict. Ja jsem byla v podobne situaci. Ve 24 po 8 letech vztahu jsme se teprve stehovali k sobe. Dokoncila jsem v te dobe skolu. Svatba ve 28, ve 29 prvni dite, 32 druhe dite. Nyni jsme spolu 19 let celkem a klape to docela dobre. Na dovolene jsme teda vzdy jezdili spolu a vyletu spousta. Taky me stvalo, ze spolu nebydlime. Dost jsem to resila i tu svatbu, to posunuti ve vztahu. Ted uz to zas vidim jinak. Melo to i sve vyhody, protoze jsme bydleli dlouho u rodicu, tak jsme mohli snadneji nasetrit penize, ktere jsme pak pouzili na zaklad hypoteky. Taky mi doslo, ze pritel nebyl mamanek. Zavisla na nem byla spis jeho matka.
Jenze ty jsi studovala, stehovat jste se k sobe chteli, vylety a dovolene byly. Tady je pracujici par, on se stehovat nechce a max 2× za rok na vylet jinak jezdi domu. Je tu takova ‚drobna‘ niance mezi vami ![]()
Ty už jsi sem psala a pokud vím, tak siminule tvrdila, že začínáte společně stavět (nevím v jaké fázi to bylo). Tak za prvé to že se prostě u vašich neciti „doma“ z něho nedělá mamanka. Druhá věc je, jak je to s tím stěhováním. Jestli se vážně nechtěl nikam pohnout nebo to náhodou bylo jinak.
Promin, ale jestli uz 5 let chodis do prace, na vylety jezdis 2× rocne, tak bys mela mit nejake uspory, ne?
Osobne bych se nikam sama nestehovala, je velka pravdepodobnost, ze narazis na nekoho, kdo bude mit svoje bydleni. Zacni randit, setrit a uvidis koho ti vesmir posle, tak po roce randeni, mozna driv by jste mohli zacit bydlet spolu, tak at mas jak prispet na kauci a nejaky nabytek 🙂
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
jdu se zeptat na váš názor. S přítelem jsme spolu byli 8 let, ze začátku to byl super vztah, nicméně přítel je dle mě trošku „mamánek“. Bydlím zatím u rodičů a s přítelem jsme přes týden bydleli u nás v jednom pokoji s tím, že si časem najdeme své bydlení. Na víkendy jezdil přítel vždy k rodičům a mě nechával samotnou doma (občas jsem jela také, ale opravdu jen 1× do měsíce, protože mám doma práce dost). Občas si týden vzal dovolenou a místo toho, abychom byli spolu tak jel za rodiči. Za celých 8 let jsem se nehnula z místa a byla jsem neustále na stejné pozici (žádné bydlení, žádné dítě, žádná žádost o ruku). Na výlety už jsme jezdili také jen cca 2× do roka. Několikrát za rok jsem to s ním řešila, že už by bylo na čase se usadit a posunout náš vztah. Bohužel přítel se i tak k ničemu neměl a mě už to přestalo bavit, prostě jsem se s ním rozešla. Momentálně je to dva týdny po rozchodu a já neustále myslím na to, jestli rozchod nebyla chyba. Na druhou stranu jsem si řekla, že už nechci dál čekat. Je mi 24 let a bůh ví, jak dlouho bych ještě čekala. Příteli je 30 a nevypadá, že má v plánu se odstěhovat od rodičů, nicméně já bych už ráda měla svou domácnost. přítel mi chybí, ale věřím že časem se to spraví, co myslíte, byl rozchod chyba? Byly byste s někým kdo neplánuje budoucnost? děkuji za zkušenosti
Taky mě zaráží, že si troufneš o něm říct, že je mamanek, když ty jseš úplně to samý. Od toho bych se odpíchla a osamostatnila se. On se ti bude další vztah tak líp budovat. Že tě nepožádal o ruku ani nemáte dítě, mi přijde vcelku pochopitelné, když jste oba ještě nesamostatné děti. Musíš nejdřív sama dospět, aby sis mohla najít dospělého chlapa.
V klidu, netřeba se hnát do podnájmu. Holky to maj jednodušší, stačí jim narazit si kořena, který bydlení má, a do té doby mohou klidně bydlet u rodičů