Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nebyla rozdílná. Všichni tři byli vlastní kopie. Pohodový trojlístek. S nimi se dalo cokoli od mala.
U nás to bylo plusu mínus stejný. U dalších dětí to bylo lepší a lepší protože jsem už věděla do čeho jdu.
Naprosto. První se do roka prořval, byl šíleně kontaktní a nespavec. O druhém jsem do roka nevěděla, že se narodilo. Po prvních narozeninách se to h obou otočilo. ![]()
Dodnes je každý z nich úplně jiný
Ahoj, jak v čem, třeba oba spali nic moc, starší byl dost uřvaný a nespolečenský, mladší byla do roka spokojené mimino, ta fňukala jen při bolení břicha a když měla hlad. Mladší všude vylezla, starší všude padal. Starší by mě snědl i s botama, mladší si drží linii dodneška
atd.
Nemám zatím zkušenosti se dvěma dětmi, ale tyhle kecy nesnáším. Počkej, až…blablabla. Tohle strašení je na pěst. Kazí ti to náladu, kazí to těšení. V těhotenství jsem slýchala: „Počkej, až ti vrazí nohu pod žebra. Počkej, až tě kopne do žaludku.“ A při kojení: "Počkej, až tě rafne, počkej, až tě bude celou štípat… " atd. atd. A víš co? Nestalo se nic z toho ani jednou. Dítěti jsou dva roky, nohu pod žebra mi dosud nevrazilo a dokonce mě ani neraflo. Tyhle rádoby přátelské kecy si vůbec nepřipouštěj, jen ti to pak brání prožívat radost z přítomnosti. Ty žvásty nejsou pravda.
U nás to platilo na 100%, od narození každý úplně jiný a vlastně jim to vydrželo až do dospělosti ![]()
Tři děti a každé jiné. Ale myslím si že to bylo hodně i mnou. Zatímco u prvního jsem byla vyplašená a nervózní novomatka, u třetího už jsem zvládala levou zadní, a ty děti to vycítí.
Je to blbost. Můžete mít obě děti klidné a stejně tak každé jiné. Vysvětlili ti ty dobré duše, jak je to při počtu tři a více dětí? Logicky to nedává smysl. Odradila by tě přípaadná náročnost od druhého?
K osobní zkušenosti. Na bolesti bříška trpěli oba, spí podobně oba (jeden nekojený, druhý plně kojený). Dál zatím nevilm ![]()
Obě dvě děti byly totální necpavci, jen každý jiným způsobem 🤣 rodinný život probíhá s oběma podobne.
Já teda to neměla tak, že jeden jak anděl a druhý jak čert, ale jo, v mnohém jsou úplně opační:D Je to loterie…
Zakladni pravidlo pro uspesne zvladnuti sourozencu je (je) nesrovnavat.
Ano byla rozdílná. Logicky už jen tím že každé je jiná osoba ![]()
Ale ne tak jak nutně popisuješ a X z to je kravina a nedává to vůbec logiku.
Jinak ano moje dítě č1 je úplně jiné než dítě či 2 - postavou, povahou, biorytmem, zálibami … A úplně jiné než dítě 3, které je jiné pohlaví než dítě č 1 a 2 ale zase spíš postavou podobné č 1. No a kde jsme vzali 4 netuším. To nám někdo poslal. On je vlastně svůj a mimo všechny a všechno ale hrozně fajn ![]()
Ač mají všechny stejné rodiče, stejné prostředí jsou každý úplně jiný ![]()
@Kníže Ignor Já poslouchala pak. Počkej až půjdou do školy, počkej až přijde puberta, počkej až si nejde děvče / kluka. Nejlepší bylo počkej až budeš stará. Máme za sebou všechno a i jsem stará
- děti jsou plnoleté a dospělé tedy - a poslouchám “ no ty jsi je měla ještě mladá, to se dá jinak “…”
Ahoj holky,
Děkuji za odpovědi. P. S. Anonym, protože sestřenky jsou zde aktivní a nechci aby věděly, že mi nasadily brouka do hlavy.
asi divný dotaz, ale okolí mě děsí. Plánujeme druhé dítě a všichni říkají, že druhé bude opakem prvního. Pokud první dítě hezky spávalo, nemělo prdíky, hezky jedno atd. tak druhé miminko bude úplný opak. A zároveň i obráceně, pokud to s prvním byl horor, druhé bylo “za odměnu”. Jelikož první dítě máme úplně zlaté, předpokládám, že druhé minimálně malé satáně. Zajímalo by mě, jak jste to měli vy? Bylo každé vaše miminko opravdu jiné?